Το μυστικό της επιτυχίας του Sir Alex Ferguson!

O Brian McClair απεκάλυψε τη δίαιτα που εφάρμοζε ο προπονητής της Manchester United, Sir Alex Ferguson, στους παίχτες του, το 1992.

 

Ο Arsene Wenger κατάφερε να εξελίξει το αγγλικό ποδόσφαιρο, βάζοντας τους παίχτες του να ακολουθούν συγκεκριμένες αυστηρές δίαιτες. Από την άλλη, υπήρχε και ο Σκωτσέζος, όπου είχε αναπτύξει ένα δικό του μενού.

Ο Brian McClair, πρώην επιθετικός των «Κόκκινων Διαβόλων» και στη συνέχεια διευθυντής των ακαδημιών τους, απεκάλυψε μία ιστορία. Το περιεχόμενο αυτής είχε να κάνει, σχετικά με τη «μυστική δίαιτα» που εφαρμοζόταν στο Old Trafford το 1992.

Ο Αλσατός έδινε εντολές στους ποδοσφαιριστές του, να τρέφονται με συγκεκριμένα ήδη λαχανικών, ψαριών και ρυζιού. Ο Sir Alex Ferguson ήταν πιο ευρηματικός. Ακολούθησε τη συμβουλή ενός «θρεπτικού γκουρού» και διέταξε τους δικούς του, να τρέφονται με… Jaffa Cakes!

 

 

Ο 54χρονος ανέφερε λοιπόν στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Το ’92, ο Sir Alex έφερε στο προπονητικό κέντρο τον Trevor Lea, έναν «θρεπτικό γκουρού». Η πρώτη του εντολή ήταν να ξεφορτωθούμε όλα σχεδόν τα γαλακτοκομικά, bourbons και τα σοκολατούχα πεπτικά. Στη συνέχεια άνοιξε τη τσάντα του κι από μέσα έβγαλε το μυστικό της επιτυχίας των επόμενων 16 χρόνων της Manchester United!»

Τι ακριβώς ανέφερε λοιπόν αυτή η δίαιτα:

  • 5 Jaffa Cakes κατά την προπόνηση
  • 3 Jaffa Cakes πριν την έναρξη κάθε αγώνα

Το καθένα από αυτά τα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας, περιέχει ζελέ πορτοκάλι και 46 θερμίδες. Αυτό σημαίνει πως οι παίχτες έπαιρναν 230 θερμίδες κατά την προπόνηση και 138 πριν από κάθε αγώνα.Πολλοί διατροφολόγοι αμφισβήτησαν το συγκεκριμένο τρόπο διατροφής. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως έδινε ενέργεια στους παίχτες της United, εάν λάβουμε υπόψιν τους αριθμούς. Κατέκτησαν 13 πρωταθλήματα, οχτώ κύπελλα, δύο Champions League κι ένα Παγκόσμιο Συλλόγων. 

 

 

«Δεν έχω βάλει στο στόμα μου ούτε ένα Jaffa Cake, από το 1998! Έφαγα το μερίδιό μου όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον απολαμβάνω τα γαλακτοκομικά μου, με ένα ποτήρι από το αγαπημένο μου Ribena (ζαχαρούχο φρουτοποτό).», δηλώνει σήμερα αστειευόμενος ο McClair.

Ποτέ δε θα μάθουμε εάν αυτό ήταν όντως το μυστικό της επιτυχίας για τη Manchester United του Sir Alex Ferguson. Ο γκουρού, όμως, μπορεί να αισθάνεται περήφανος για την αποτελεσματική συνταγή του.