88 γήπεδα ποδοσφαίρου το ένα δίπλα στο άλλο;

Η αρρώστια της Αγγλίας με το ποδόσφαιρο είναι τόσο μεγάλη, που στο Hackney Marshes μπορούν να διεξαχθούν ταυτόχρονα 100 ερασιτεχνικοί αγώνες!

 

 

Στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο, υπάρχει μια τεράστια ακάλυπτη έκταση βάλτων και χωραφιών. Εκεί το 1881, φοιτητές από το Homerton College, ίδρυσαν τη Glyn Cricket Club. Αλλά επειδή το ποδόσφαιρο μόλις είχε γεννηθεί, στο ίδιο μέρος ιδρύθηκε και ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ. Αυτός ο σύλλογος θα ιδρυόταν από τους ίδιους τους παίχτες της Glyn Cricket Club, καθώς θέλαν να μένουν σε φόρμα τους χειμερινούς μήνες που ο καιρός ήταν ακατάλληλος για κρίκετ.

 

Ο σύλλογος θα λεγόταν Clapton Orient Football Club, που το 1946 θα μετονομαζόταν στην γνωστή Leyton Orient. Εκεί λοιπόν, στο Hackney Marshes θα αρχίζουν να κατασκευάζονται δεκάδες γήπεδα για τον σύλλογο, αλλά και άλλες ερασιτεχνικές ομάδες. Για έναν αιώνα θα γίνει ”το παγκόσμιο σπίτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού”, καθώς 88 γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα ράγκμπι και κρίκετ θα υπήρχαν στην έκταση. Μέχρι και 100 αγώνες ερασιτεχνικού πρωταθλήματος θα μπορούσαν να παιχτούν ταυτόχρονα σε αυτή την εντυπωσιακή τοποθεσία.

 

 

Το 2010, λόγω των τότε επερχόμενων Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο, μεγάλες εκτάσεις του Hackney Marshes μειώθηκαν κατά πολύ, καθώς θα ήταν δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αυτή η κίνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινότητα. Σήμερα πάντως εξακολουθεί να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και ένας παράδεισος για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

 

Μείνετε συντονισμένοι στην στήλη των The Football Romantics στο eyapnews.gr για περισσότερο vintage feeling και όχι μόνο από το Βρετανικό ποδόσφαιρο. Για την καθημερινή σας δόση ποδοσφαιρικού ρομαντισμού στο Facebook, κάντε LIKE στους The Football Romantics: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Τσιλιμπίου