Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η Γουίγκαν!

Ο Σόν Μαλόνι θα είναι ο αντικαστάτης του Κόλο Τουρέ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως ανακοίνωσε η Γουίγκαν!

Πριν από λίγες μέρες ο Κόλο Τουρέ απολύθηκε από την Γουίγκαν και η διοίκηση των «Latics» έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά βρίσκοντας άμεσα αντικατάστατη, με τον Σκωτσέζο προπονητή, Σόν Μαλόνι, να είναι ο εκλεκτός!

Ο Μαλόνι γνωρίζει καλά τον σύλλογο καθώς υπήρξε για τέσσερα χρόνια παίκτης της Γουίγκαν. Σε 91 συμμετοχές είχε 15 γκολ ενώ ήταν μέλος της ομάδας που έγραψε ίσως την πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας του συλλόγου με την κατάκτηση του FA Cup το 2013, όταν και νίκησαν στον τελικό την Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα σε εκείνο τον θρυλικό αγώνα είχε δώσει και την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Μπεν Γουότσον!

Μόλις ολοκλήρωσε την αρκετά πετυχημένη καριέρα του ως ποδοσφαιριστής τόσο στην Αγγλία όσο και στην Σκωτία ξεκίνησε το ταξίδι του στην προπονητική αναλαμβάνοντας την Β’ ομάδα της Σέλτικ. Το επόμενο του βήμα θα τον έφερνε στον πάγκο της Εθνικής Βελγίου ως βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ. Εκεί έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο να ανέβουν οι «Κόκκινοι Διάβολοι» στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και να εφαρμόσουν ένα πολύ επιθετικό στυλ παιχνιδιού βασισμένο στην κατοχή της μπάλας!

Μετά από αυτή του την εμπειρία αφοσιώθηκε στο να πάρει τα απαιτούμενα πτυχία προπονητικής στο Ινστιτούτο προπονητικής «Γιόχαν Κρόιφ» και πέρασε και για ένα μικρό διάστημα από τον πάγκο της Χιμπέρνιαν. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα που ανέλαβε την Γουίγκαν, αφοσιώθηκε στο να αποκτήσει μια βαθύτερη γνώση για τις μεθόδους και τις δομές που χρησιμοποιούνται σε όλα τα επίπεδα ποδοσφαίρου, επισκεπτόμενος ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα και η Μονακό. Εκεί είδε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και προπόνησης τους.

Με τους «Latics» συμφώνησε για συμβόλαιο διάρκειας 3.5 χρόνων. Ο Σκωτσέζος τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Γουίγκαν στο παιχνίδι με την Μπλάκμπερν και στόχος τόσο του ίδιου, όσο και του επιτελείου του είναι κρατήσει την ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Αυτή τη στιγμή, η Γουίγκαν βρίσκεται στον «βυθό» της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς μακριά από τις θέσεις που εξασφαλίζουν την παραμονή.

Βοηθός του Μαλόνι θα αναλάβει ο Γκρέιαμ Μπάροου ο οποίος επιστρέφει ξανά στους «Latics». Ένας πιστός «στρατιώτης» του συλλόγου με καριέρα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στον νέο προπονητή της ομάδας με τις γνώσεις και την εμπειρία του!

Ο Σον Μαλόνι στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Γουίγκαν είπε:
«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι πίσω. Έχω καταπληκτικές αναμνήσεις εδώ και έχω δημιουργήσει κάποιες φανταστικές στιγμές με την ομάδα και τους φιλάθλους. Είμαι ενθουσιασμένος να ξεκινήσω. Το αίσθημα που έχω από εκείνες τις στιγμές ως προπονητής είναι ένα μεγάλο κομμάτι για μένα».

«Έχω υπάρξει εδώ και παλαιότερα και πάντα νιώθω μεγάλη ζεστασιά από τους φιλάθλους. Θέλω οι οπαδοί μας να βλέπουν μια ομάδα που θα τα δίνει όλα στο γήπεδο, που θα παλεύει να γίνει καλύτερη και οι φίλαθλοι χρειάζεται να το νιώθουν αυτό».

«Η σύνδεση υπάρχει, απλά χρειάζεται να την ξυπνήσουμε. Χρειαζόμασταν αυτή την υποστήριξη 10 -11 χρόνια πίσω και ήταν εκπληκτικοί για την ομάδα που έπαιζα τότε, και τώρα θα τη χρειαστούμε ξανά. Είναι πραγματικά μεγάλη πρόκληση αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να γυρίσουμε την κατάσταση. Χρειάζεται πολλή δουλειά αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσει.»

Ο πρόεδρος της Γουίγκαν, Ταλάλ Αλ Χαμάντ, έκανε και αυτός με τη σειρά του δηλώσεις για την πρόσληψη του Μαλόνι στη θέση του προπονητή της ομάδας. Αναλυτικά είπε: «Είμαι ευτυχισμένος που ο Σον έχει συμφωνήσει να γίνει ο νέος προπονητής της ομάδας. Δεν χρειάζεται να συστηθεί στους φιλάθλους, τα επιτεύγματα του ως παίκτης του συλλόγου μιλάνε από μόνα τους».

«Σαν διοίκηση γνωρίζουμε ότι χρειαζόταν να κινηθούμε αποτελεσματικά για να κάνουμε την σωστή επιλογή διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι το όραμα του προπονητή ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο που θέλουμε να πάμε μπροστά αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα».

«Έχουμε την πεποίθηση ότι ο Σον είναι αυτός ο άνθρωπος. Η δουλειά έχει ξεκινήσει ήδη μεταξύ του Σον και του διευθύνοντα συμβούλου μας Μαλ Μπράνιγκαν σε μια αναμφίβολα σημαντική περίοδο της σεζόν για μας. Έχω μεγάλη πίστη ότι οι φίλαθλοι μας θα δώσουν στον Σον και στην ομάδα, την υποστήριξη που χρειάζονται ξεκινώντας με το παιχνίδι με την Μπλάκμπερν.»

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!