Captain Picks GW29: God Save The Captain!

Η GW29 του FPL είναι διπλή και ίσως η πιο κρίσιμη της σεζόν. Θα παιχτούν πολλά chips αλλά το βάρος πέφτει και στην επιλογή του “Captain”.

Πολλά ονόματα μπορούν να γραφτούν ως επιλογές για captain αυτή την αγωνιστική, σε μια πρόχειρη συζήτηση με τον Νηρέα και τον Ανδρέα σκεφτήκαμε τουλάχιστον δέκα. Ωστόσο μετά το 3/3 την περασμένη αγωνιστική γράφω ξανά εγώ τώρα που το περιβραχιόνιο “καίει”.

Τα έβαλα κάτω στο κεφάλι μου και σκέφτηκα, θες κάποιον που να επιστρέψει σίγουρα πόντους ή θες κάποιον με διπλή, μεγαλύτερο ταβάνι αλλά πιο αμφίρροπη επιστροφή;

Κατέληξα στο πρώτο, γιατί πιστεύω ότι αυτή την αγωνιστική αν ο “Captain” σου δεν επιστρέψει εντελώς τίποτα θα δεις μεγάλο κόκκινο βελάκι. Μήπως τελικά είναι παγίδα η επιλογή “Captain” με βάση το αν έχει διπλή;

Μπουκάγιο Σάκα

Τιμή: 8,6M£│Ποσοστό Ownership: 41,6%

Πρώτος λοιπόν και για ακόμη μια φορά παρών στις επιλογές μας είναι ο Μπουκάγιο Σάκα, ο τοπ σκόρερ της περασμένης αγωνιστικής. Νομίζω δεν χρειάζονται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις για το “wonderkid” της Άρσεναλ, όλοι έχουμε δει τι μπορεί να κάνει. Έχει μονή αγωνιστική, για μένα προσωπικά αυτό τον κάνει πιο differential επιλογή και αποκτά μεγαλύτερη αξία. Σοβαρά τώρα ποιος από εσάς πιστεύει ότι δεν θα μπουν ένας σκασμός γκολ με αντίπαλο την Λιντς;

Πλέον μπορείτε και να μας ακούτε να συζητάμε για το FPL στο Podcast μας, Fish N’ Chips!

Καόρου Μιτόμα

Τιμή: 5,5M£│Ποσοστό Ownership: 23,7%

Δεύτερη επιλογή είναι τα “bugs” της Μπράιτον στο κέντρο, με τον Καόρου Μιτόμα να είναι η επιλογή μου. Ποιος να το έλεγε ότι εδώ και αρκετό καιρό το να έχεις δυάδα στο κέντρο από Μπράιτον θα ήταν από τις πιο “template” επιλογές. Μιτόμα, ΜακΆλιστερ και Μαρτς μας έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο, ευχάριστο λόγω της τιμής που έχουν στο παιχνίδι. Έχουν ξανά διπλή αγωνιστική, με βατούς αντιπάλους και νιώθω σίγουρος ότι θα κάνουν ένα “repeat”της προηγούμενης που επέστρεψαν όλοι. Προτείνω τον Μιτόμα γιατί μου δίνει λίγο παραπάνω σιγουριά από τους άλλους δύο.

Μάρκους Ράσφορντ

Τιμή: 7,3Μ£│Ποσοστό Ownership: 52,5%

Τρίτη και τελευταία επιλογή είναι ο ασταμάτητος και πολυετής συμπάθεια μου Μάρκους Ράσφορντ! Μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο, ο Ράσφορντ σκοράρει και στον ύπνο του, είναι απίστευτος. Έχει διπλή αγωνιστική με Νιούκασλ και Μπρέντφορντ, δύο “tricky” παιχνίδια που δεν θα είναι εύκολα, ωστόσο πιστεύω ότι αν κάποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει είναι ο Μάρκους.

Όπως είπα αυτή την αγωνιστική γίνεται ένας αχταρμάς στα κεφάλια μας με το κ@λοπαιχνιδο , σας αναφέρω λοιπόν και τρεις ακόμα επιλογές ως “honorable mentions”. Ο Ίσακ της Νιούκασλ που με δικαίωσε πανηγυρικά την περασμένη αγωνιστική, πιστεύω έχει καλές πιθανότητες σε διπλή αγωνιστική να φέρει πόντους. Τον Χάρη τον Κέιν τον θεωρώ επίσης πολύ καλή επιλογή κόντρα στην Έβερτον αλλά θέλω να δω πως θα αντιδράσει η Τότεναμ στην φυγή του Κόντε και επίσης φοβάμαι τον Ντάις. Επίσης έχω μια διαίσθηση για τον Ντάκα της Λέστερ αλλά εντάξει τόσο ανώμαλοι δεν είμαστε και δεν θέλω να δω χαράματα τον Νηρέα σπίτι μου.

Συνοψίζοντας λοιπόν η ομάδα των ΕΥΑΠ FPL προτείνει για αρχηγούς τους Μπουκάγιο Σάκα, Καόρου Μιτόμα και Μάρκους Ράσφορντ.

Η ομάδα των ΕΥΑΠ FPL μέχρι στιγμής μετράει:

Captain Pick 1: 18/27 66,6%

Captain Pick 2: 17/27 63%

Captain Pick 3: 14/27 52%

Όπου κάθε επιστροφή (πλην clean sheet για μέσους, οκ μην το τεντώσουμε) μετράει ως επιτυχημένη πρόταση. Τα στατιστικά παρατίθενται σε κάθε σχετικό άρθρο, για την αξιοπιστία των συντακτών.

Για περισσότερο περιεχόμενο σχετικά με το Fantasy Premier League, μπείτε στην ΕΥΑΠ FPL Pub στο Facebook