ΕΥΑΠ FPL: Στην αναζήτηση για τερματοφύλακα

Η περίπτωση της κόκκινης κάρτας του Sanchez (4.6M£, TSB 21.5%) έχει βάλει πολύ κόσμο σε σκέψεις ως προς το αν θα τον κρατήσουν ή αν θα χρησιμοποιήσουν κάποια μεταγραφή. Ο τερματοφύλακας της Brighton βρίσκεται στις ομάδες πολλών manager όμως η απουσία του είναι ευκαιρία για αλλαγή στον «άσσο».

 

Ποιοι είναι οι ιδανικοί αντικαταστάτες;

Ο τερματοφύλακας της Arsenal Aaron Ramsdale (£4.7, TSB 10.4%), κάνει μία εξαιρετική χρονιά και σε συνδυασμό με την πολύ ισχυρή άμυνα της ομάδας του βόρειου Λονδίνου φαντάζει ως ιδανική περίπτωση. Παρόλο που το πρόγραμμα της Arsenal δεν είναι όσο καλό ήταν μέχρι τώρα οι ευκαιρίες για επιστροφές είναι εκεί. Η μόνη περίπτωση που κάποιος μπορεί να μην θέλει να φέρει τον Ramsdale στην ομάδα του είναι να έχει κάποιον αμυντικό της Arsenal και να μην επιθυμεί το double up. Η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς, και κατά τη γνώμη μου είναι μία από τις ενδεδειγμένες λύσεις.

 

 

Η δεύτερη επιλογή έρχεται πάλι από το Λονδίνο και την Crystal Palace. Η ανανεωμένη ομάδα του Vieira έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στο αμυντικό κομμάτι ως εκ τούτου o Guaita (4.6M£, TSB 7.2%) βρίσκεται στα «ραντάρ» πολλών manager. Η Palace έχει μία εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών απέναντι σε πολλούς ισχυρούς αντιπάλους, θα περίμενε λοιπόν κάνεις στα επερχόμενα παιχνίδια που είναι πιο βατά – τουλάχιστον στα χαρτιά – να καταφέρει να κρατήσει ακόμα περισσότερα clean sheet. Ο Guaita είναι σχετικά οικονομική επιλογή και κατά την άποψή μου είναι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους επειδή οι περισσότεροι manager δεν έχουν άλλο αμυντικό από την ίδια ομάδα.

 

 

Ο τρίτος υποψήφιος έρχεται από άλλη μία ομάδα έκπληξη, την Southampton. Ο McCarthy (4.6Μ£, TSB 4.3%) μετά από μία πολύ κακή σεζόν επιστρέφει στην κορυφή των προτιμήσεων των manager. Οι προσωπικές του επιδόσεις αλλά και η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Hasenhüttl τον κατατάσσουν ως εξαιρετική επιλογή για αντικατάσταση του Sanchez. Πάλι εδώ, όπως και στην περίπτωση του Ramsdale, κάποιος που έχει τον Livramento στην ομάδα του μπορεί να διστάσει να αποκτήσει και δεύτερο αμυντικό παίκτη από τη Southampton.

 

Πέραν των τριών αυτών επιλογών, που ομολογουμένως είναι πολύ οικονομικές, κάποιος μπορεί να αποφασίσει ένα upgrade στον τερματοφύλακα του. Ακριβές επιλογές περιορίζονται στους Lloris (5.4Μ£, TSB 8.3%) και De Gea (5.0Μ, TSB 5.3%) οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους μπορεί να αποδώσουν πολλούς βαθμούς. Ο Lloris, ο οποίος θα βρίσκεται πλέον υπό τις οδηγίες του Antonio Conte, έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα μπροστά του για να επιστρέψει σε εμφανίσεις με μηδέν παθητικό. Η άμυνα της Tottenham δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη όμως ο Ιταλός coach έχει έφεση στο να δημιουργεί ομάδες με στιβαρές άμυνες. Η περίπτωση του De Gea είναι διαφορετική αφού ο κύριος λόγος επιλογής του είναι το εξαιρετικό πρόγραμμα της Manchester United από την 15η αγωνιστική και έπειτα.

 

Για κάποιον πιο τολμηρό που δεν φοβάται να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ο Ederson (6.0Μ£, TSB 9.0%) της Manchester City είναι μια πολύ αξιόπιστη λύση. Πολλοί από μας έχουν αμυντικούς της ομάδας του Guardiola αλλά δεν θα μας πείραζε να αποκτήσουμε περισσότερους. Το δε σημαντικότερο είναι ότι από όλη την ομάδα ο Ederson ίσως πρόκειται για τον πιο σίγουρο παίκτη κάθε αγωνιστική μέσα στο γήπεδο. Είναι ο τελευταίος που θα μας ανησυχήσει για οποιοδήποτε rotation.

 

 

Συνοψίζοντας, έχουμε τρεις οικονομικές επιλογές στα πρόσωπα των Ramsdale, Guaita και McCarthy και τρεις πιο «τσουχτερές» στους Lloris, De Gea και Ederson. Άποψη του συντάκτη είναι ότι οι Guaita και Ederson αποτελούν τις καλύτερες επιλογές, ανάλογα με το budget του καθενός.
Μείνετε συντονισμένοι στους ΕΥΑΠ και το eyap.gr για να ενημερώνεστε σχετικά με τον κόσμο του Fantasy αλλά και για κάθε νεότερο από το Αγγλικό ποδόσφαιρο.

Συντάκτης: Γιάννης Γιαννόπουλος