Τι γνώμη έχουν οι επικεφαλής των οπαδών της Norwich για Τζόλη και Γιαννούλη;

Ποια να είναι άραγε η γνώμη των οπαδών της Norwich για τον Χρήστο Τζόλη και τον Δημήτρη Γιαννούλη; Πέντε επικεφαλής των οπαδικών κινημάτων των «Καναρινιών» μας δίνουν τις απαντήσεις τους, ολοκληρώνοντας την πρώτη επίσημη έρευνα που έγινε ποτέ στον χώρο αυτό.

 

Ο Χρήστος Τζόλης κι ο Δημήτρης Γιαννούλης αγωνίζονται για πρώτη φορά στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League, με την ομάδα της νεοφώτιστης Norwich City, που χαροπαλεύει στις θέσεις του υποβιβασμού. Χαρακτηρίζεται ομάδα «πυροτέχνημα», καθώς ενώ πέρυσι μεγαλούργησε στην Championship, στεφόμενη πρωταθλήτρια, φέτος δεν μπορεί να σταυρώσει γκολ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη κόντρα στην Brentford, υποβασταζόμενη και λίγο από την θεά τύχη.

Παρ’ όλα αυτά, οι δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές φαίνεται πως έχουν εξέχουσα θέση στις καρδιές των οπαδών των «Καναρινιών», άσχετα με το αγωνιστικό κομμάτι. Πως το γνωρίζουμε αυτό; Ψάχνοντας φυσικά και ρωτώντας. Ποιους; Μα φυσικά τους επικεφαλής των supporter groups σχεδόν από κάθε γωνιά της γης. Πάμε, όμως, να τα δούμε όλα αναλυτικά!

 

Έρευνα

Στην έρευνα που διεξήχθη, συμμετείχαν πέντε επικεφαλής των επίσημων οπαδικών κινημάτων της Norwich City, από πέντε διαφορετικές κοινότητες. Ο καθένας από αυτούς μας είπε την άποψη του για τους δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ έκανε και μια πρόβλεψη για το μέλλον του συλλόγου, αλλά και το ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής του Νησιού στο τέλος της σεζόν. Σε γενικότερο πλαίσιο, όλοι είχαν κάτι θετικό να πουν για τα δυο Ελληνόπουλα. Μάλιστα, πολλοί εκθείασαν την εργατικότητα του Γιαννούλη και το ταλέντο του Τζόλη.

 

 

Συμμετέχοντες

Η επιλογή των επικεφαλής των οπαδικών κινημάτων έγινε σκόπιμα. Σημαντικό ήταν οι υπεύθυνοι να χειρίζονται ένα supporter group, από ένα διαφορετικό μέρος πάνω στον χάρτη προκειμένου να υπάρχει ποικιλομορφία. Συνολικά, στην έρευνα που διεξήχθη πραγματοποιήθηκαν πέντε συνεντεύξεις με τα supporter groups της Ασίας, της Βραζιλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα οι συμμετέχοντες είναι οι εξής:

Αγαθοκλής Γαρδίκης (ερευνητής)

Sean Morgan-Asian Canaries

Lucas La Torre-Brazilian Canaries

David Wiltshere-Barclays End*

Roberto Bergonzi-Italian Canaries

Baris Sehri-Athens Canaries

 

Η άποψη για τον Τζόλη

Όλοι οι επικεφαλής γενικά φάνηκαν ενθουσιασμένοι για τις μελλοντικές ικανότητες του Χρήστου Τζόλη. Δύσκολα μπόρεσαν να του ασκήσουν κριτική την δεδομένη χρονική στιγμή, λόγω έλλειψης παιχνιδιών. Όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται χρόνο, αν και έχει τα skills.

 

Ασία

Ο Sean Morgan από τα Καναρίνια της Ασίας δήλωσε ότι «ο Τζόλης έχει σίγουρα μεγάλο ταλέντο, αλλά εν μέρει λόγω της σύστασης της τρέχουσας ομάδας και εν μέρει επειδή πρέπει να μάθει πώς να προετοιμάζεται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για την Premier League δεν μπορεί να τον κρίνει αρνητικά. Όταν έπαιξε στους αγώνες κυπέλλου φαινόταν ως ένας εξαιρετικός παίκτης. Δεδομένου του χρόνου παιχνιδιού, μπορεί να έχει επιρροή για την ομάδα, αλλά αυτό θα πάρει λίγο χρόνο.» Τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι στο Carrow Road είναι ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητές του.

 

Βραζιλία

Παρόμοια άποψη είχε και ο επικεφαλής της κοινότητας των Βραζιλιάνων Καναρινιών, θεωρώντας τον ως έναν παίκτη για το μέλλον ,με αρκετό χώρο για να εξελιχθεί στην Norwich City. Ο Lucas La Torre είπε τα εξής στην συνομιλία μας:

«Νιώθω ότι θα βελτιωθεί περισσότερο στην ομάδα παίζοντας ως επιθετικός, αλλά τώρα νομίζω ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες ως εξτρέμ. Για ηγέτης νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Η Norwich έχει κάποιους έμπειρους παίκτες όπως ο τερματοφύλακας μας, Tim Krul. Νομίζω ότι, αν αναζητήσουμε μόνο τους νέους παίκτες που ήρθαν αυτή τη σεζόν, ο Normann φαίνεται να είναι ο επόμενος ηγέτης. Ποτέ όμως δεν ξέρουμε, ελπίζοντας ο Τζόλης να γίνει δυνατός παίκτης για εμάς εντός και εκτός γηπέδου».