Τι γνώμη έχουν οι επικεφαλής των οπαδών της Norwich για Τζόλη και Γιαννούλη;

Ποια να είναι άραγε η γνώμη των οπαδών της Norwich για τον Χρήστο Τζόλη και τον Δημήτρη Γιαννούλη; Πέντε επικεφαλής των οπαδικών κινημάτων των «Καναρινιών» μας δίνουν τις απαντήσεις τους, ολοκληρώνοντας την πρώτη επίσημη έρευνα που έγινε ποτέ στον χώρο αυτό.

 

Ο Χρήστος Τζόλης κι ο Δημήτρης Γιαννούλης αγωνίζονται για πρώτη φορά στο κορυφαίο επίπεδο της Premier League, με την ομάδα της νεοφώτιστης Norwich City, που χαροπαλεύει στις θέσεις του υποβιβασμού. Χαρακτηρίζεται ομάδα «πυροτέχνημα», καθώς ενώ πέρυσι μεγαλούργησε στην Championship, στεφόμενη πρωταθλήτρια, φέτος δεν μπορεί να σταυρώσει γκολ. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη κόντρα στην Brentford, υποβασταζόμενη και λίγο από την θεά τύχη.

Παρ’ όλα αυτά, οι δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές φαίνεται πως έχουν εξέχουσα θέση στις καρδιές των οπαδών των «Καναρινιών», άσχετα με το αγωνιστικό κομμάτι. Πως το γνωρίζουμε αυτό; Ψάχνοντας φυσικά και ρωτώντας. Ποιους; Μα φυσικά τους επικεφαλής των supporter groups σχεδόν από κάθε γωνιά της γης. Πάμε, όμως, να τα δούμε όλα αναλυτικά!

 

Έρευνα

Στην έρευνα που διεξήχθη, συμμετείχαν πέντε επικεφαλής των επίσημων οπαδικών κινημάτων της Norwich City, από πέντε διαφορετικές κοινότητες. Ο καθένας από αυτούς μας είπε την άποψη του για τους δυο Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ έκανε και μια πρόβλεψη για το μέλλον του συλλόγου, αλλά και το ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής του Νησιού στο τέλος της σεζόν. Σε γενικότερο πλαίσιο, όλοι είχαν κάτι θετικό να πουν για τα δυο Ελληνόπουλα. Μάλιστα, πολλοί εκθείασαν την εργατικότητα του Γιαννούλη και το ταλέντο του Τζόλη.

 

 

Συμμετέχοντες

Η επιλογή των επικεφαλής των οπαδικών κινημάτων έγινε σκόπιμα. Σημαντικό ήταν οι υπεύθυνοι να χειρίζονται ένα supporter group, από ένα διαφορετικό μέρος πάνω στον χάρτη προκειμένου να υπάρχει ποικιλομορφία. Συνολικά, στην έρευνα που διεξήχθη πραγματοποιήθηκαν πέντε συνεντεύξεις με τα supporter groups της Ασίας, της Βραζιλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα οι συμμετέχοντες είναι οι εξής:

Αγαθοκλής Γαρδίκης (ερευνητής)

Sean Morgan-Asian Canaries

Lucas La Torre-Brazilian Canaries

David Wiltshere-Barclays End*

Roberto Bergonzi-Italian Canaries

Baris Sehri-Athens Canaries

 

Η άποψη για τον Τζόλη

Όλοι οι επικεφαλής γενικά φάνηκαν ενθουσιασμένοι για τις μελλοντικές ικανότητες του Χρήστου Τζόλη. Δύσκολα μπόρεσαν να του ασκήσουν κριτική την δεδομένη χρονική στιγμή, λόγω έλλειψης παιχνιδιών. Όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται χρόνο, αν και έχει τα skills.

 

Ασία

Ο Sean Morgan από τα Καναρίνια της Ασίας δήλωσε ότι «ο Τζόλης έχει σίγουρα μεγάλο ταλέντο, αλλά εν μέρει λόγω της σύστασης της τρέχουσας ομάδας και εν μέρει επειδή πρέπει να μάθει πώς να προετοιμάζεται τόσο σωματικά όσο και ψυχικά για την Premier League δεν μπορεί να τον κρίνει αρνητικά. Όταν έπαιξε στους αγώνες κυπέλλου φαινόταν ως ένας εξαιρετικός παίκτης. Δεδομένου του χρόνου παιχνιδιού, μπορεί να έχει επιρροή για την ομάδα, αλλά αυτό θα πάρει λίγο χρόνο.» Τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι στο Carrow Road είναι ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητές του.

 

Βραζιλία

Παρόμοια άποψη είχε και ο επικεφαλής της κοινότητας των Βραζιλιάνων Καναρινιών, θεωρώντας τον ως έναν παίκτη για το μέλλον ,με αρκετό χώρο για να εξελιχθεί στην Norwich City. Ο Lucas La Torre είπε τα εξής στην συνομιλία μας:

«Νιώθω ότι θα βελτιωθεί περισσότερο στην ομάδα παίζοντας ως επιθετικός, αλλά τώρα νομίζω ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες ως εξτρέμ. Για ηγέτης νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς. Η Norwich έχει κάποιους έμπειρους παίκτες όπως ο τερματοφύλακας μας, Tim Krul. Νομίζω ότι, αν αναζητήσουμε μόνο τους νέους παίκτες που ήρθαν αυτή τη σεζόν, ο Normann φαίνεται να είναι ο επόμενος ηγέτης. Ποτέ όμως δεν ξέρουμε, ελπίζοντας ο Τζόλης να γίνει δυνατός παίκτης για εμάς εντός και εκτός γηπέδου».

 

 

Αγγλία

Επιφυλακτικός ήταν ο David Wiltshere, όντας παρών και βιώνοντας από κοντά το κάθε συμβάν στο Νόρφολκ. «Έχουμε δει ελάχιστα τον Τζόλη, πέρα από μερικές εμφανίσεις σε κύπελλο και μια αναπληρωματική εμφάνιση ένα Σαββατοκύριακο. Αν είναι τόσο καλός όσο έλεγε ο κόσμος ότι ήταν όταν τον υπογράψαμε, ελπίζουμε να έχει και αυτός την ευκαιρία του. Το παιχνίδι στην επίθεση είναι πολύ φτωχό αυτή τη σεζόν, οπότε εκπλήσσομαι που δεν τον έχουμε δει περισσότερο. Πρέπει να μπει στην πρώτη ομάδα και να παίξει περισσότερα πρώτα λεπτά. Μόλις το κάνει αυτό και αρχίσει να δείχνει τις ικανότητές του και να εκπληρώνει τις δυνατότητές του, τότε θα εξετάσουμε τις ηγετικές ικανότητες του».

 

Ιταλία

Ο φανατικός Roberto Bergonzi της Ιταλίας θεώρησε δεδομένο ότι ο Τζόλης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νεαρά ταλέντα στην Ευρώπη, αν και δεν αγωνίζεται ακόμα πολύ. «Ελπίζουμε να χρησιμοποιείται πιο συχνά. Ίσως θα μπορούσε να γίνει ηγέτης της ομάδα, αν και πιστεύω ότι αν παίζει τακτικά θα δείξει τα προσόντα του και θα μπορούσε να πάει σε μια κορυφαία ομάδα», ήταν τα λόγια του.

 

Ελλάδα

Τέλος, η άποψη του επικεφαλής της χώρας μας, Baris Sehri, όντας πιο κυνικός, ήταν η εξής:

«Ο Τζόλης ενσωματώθηκε στον σύλλογο με μεγάλες ελπίδες στην αρχή της σεζόν, αλλά είναι πολύ νέος για να έχει αντίκτυπο σε έναν σύλλογο, όπως η Norwich. Εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε προσδοκίες από αυτόν να προσφέρει κάτι, πιστεύω ότι θα ήταν άδικο μαζί του, αυτήν την στιγμή να κριθεί. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν, αλλά η Norwich είναι ένας πολύ καλός σύλλογος για να αναπτυχθείς για έναν νεαρό σαν αυτόν. Ο Τζόλης έχει μεγάλες δυνατότητες και το έδειξε κόντρα στην Bournemouth σε ένα παιχνίδι κυπέλλου σκοράροντας δύο φορές, παίρνοντας το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά αυτό ήταν επίπεδο Championship. Χρειάζεται χρόνο και νομίζω ότι ο σύλλογος έκανε μια επένδυση σε αυτόν ως τον μακροπρόθεσμο αντικαταστάτη του Emi Buendia. Πιστεύω ότι θα είναι παιχταράς σε μερικά χρόνια. Τουλάχιστον όλοι το ελπίζουμε».

 

Η άποψη για τον Γιαννούλη

Κι εδώ οι πέντε επικεφαλής είχαν ομόφωνη γνώμη για την περίπτωση του πρώην αριστερού παίκτη του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τα «Καναρίνια», ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο της Norwich ακόμα κι αν δεν είναι βασικό γρανάζι για την άμυνα των κιτρινοπράσινων. Μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση επιθετικά, αν και του λείπουν κάποιες αμυντικές ικανότητες. Θεωρείται εργατικός παίκτης και φαίνεται ότι προσπαθεί να κερδίσει μια θέση στην εντεκάδα. The «Canaries» approve him, με λίγα λόγια!

 

Ασία

Για να δώσουμε μια αναλυτικότερη εικόνα, ο υπεύθυνος του πανασιατικού οπαδικού κινήματος (Sean Morgan) ανέφερε πως αν και δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο πέρυσι στην Championship, οι εμφανίσεις του φέτος στην Premier League είναι αρκετά καλές. Τόνισε ότι αυτό επιφυλάσσει ένα πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα για τον ίδιο.

 

Βραζιλία

Ο πολύ φιλικός Lucas από την Βραζιλία έδωσε μια πολύ αναλυτική περιγραφή λέγοντας: «Ο Γιαννούλης είναι πολύ καλός αριστερός μπακ, έχει εξαιρετικό  vision και καλή σέντρα. Κυρίως σε επίπεδο Championship, μερικές φορές άλλαζε ολόκληρο το παιχνίδι. Ήταν game-changer. Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσει τις αμυντικές του ικανότητες, αλλά εξακολουθεί να είναι καλός παίκτης. Τώρα, σε επίπεδο Premier League, αυτός -και όλοι στην ομάδα- πρέπει να αποδείξουν τον εαυτό τους για να κάνουν τη Norwich να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία».

 

 

Αγγλία

Με κολακευτικά λόγια μίλησε και ο ντόπιος David Wiltshere από την Barclays End:

«Μου αρέσει πολύ ο Dimi. Είμαι οπαδός των σύγχρονων μπακ που βγαίνουν μπροστά και αποτελούν μέρος της επίθεσης, και σίγουρα το κάνει αυτό. Ήταν μέσα και έξω από την ομάδα αυτή τη σεζόν, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να βρει τον δρόμο του πίσω στην ομάδα».

 

Ιταλία

Λιτά και περιεκτικά ο Ιταλός εκπρόσωπος των «Καναρινιών», ο κύριος Bergonzi, υπέδειξε τον Δημήτρη Γιαννούλη ως τον πιο αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, ανάμεσα στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. «Ακόμα και στα πιο καταστροφικά παιχνίδια!», υπογράμμισε.

 

Ελλάδα

Τέλος, ο Baris από την νεοσύστατη Athens Canaries ανέφερε ότι ο Γιαννούλης είναι καλή επιλογή ως αριστερό μπακ, αν και αυτήν τη στιγμή είναι πίσω από τον Milot Rashica ως αριστερό ακραίο μπακ. Το γεγονός ότι έπαιξε μόνο έξι αγώνες στην Premier, δεν του επέτρεψε να μπορέσει να σχολιάσει κάτι περεταίρω.

 

Μένει η πέφτει η Norwich;

Επειδή πάντα μας αρέσει η εξτρά πληροφορία δεν γινόταν να μην πέσει στο τραπέζι η εξής ερώτηση: Μπορεί η Norwich City να αποφύγει τον υποβιβασμό και να μείνει στην Premier League; Ιδού οι απαντήσεις!

  • Ο αισιόδοξος Sean Morgan από τους Asian Canaries:

«Φυσικά και η Norwich City μπορεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε. Ρεαλιστικά τα επόμενα πέντε παιχνίδια είναι όλα παιχνίδια που μπορούμε να πάρουμε βαθμούς και πρέπει να το κάνουμε. Υπάρχουν περισσότερες από πέντε ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα που μπορούν να τερματίσουν κάτω από εμάς».

  • Ο ρεαλιστής Lucas La Torre των Brazilian Canaries:

«Έχουμε ακόμα πιθανότητες. Πρέπει να κερδίσουμε και να κάνουμε μια σειρά νίκης για να κάνουμε τα πράγματα ευκολότερα για εμάς. Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο. Η Norwich είναι ένας σύλλογος που συντηρείται μόνος του, δεν έρχονται πολλά χρήματα, όπως αυτά οι Big Six ή την Newcastle που θα λάβουν ένα τρελό χρηματικό ποσό. Η Norwich πρέπει να επικεντρωθεί στη Norwich. Ξεχάστε τους άλλους και δούλεψε σκληρά για να είσαι πιο δυνατός από μόνος του σωματικά, ψυχικά και φυσικά με ποιότητα στο γήπεδο. Πρέπει να ξέρουμε πώς να παίζουμε απέναντι σε ομάδες της Premier League. Το κάναμε πριν από χρόνια με τον Paul Lambert, μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά».

  • Ο σκληρός David Wiltshere της Barclays End:

«Είναι πολύ δύσκολο τώρα. Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες, τότε πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια αμέσως».

  • Ο επίσης ρεαλιστής Roberto Bergonzi των γειτονικών Italian Canaries:

«Όλα είναι πιθανά. Τώρα όμως πρέπει να κερδίσει τα επόμενα τρία παιχνίδια διαφορετικά είναι δύσκολο».

  • Και τέλος ο αντικειμενικός Baris Sehri της ελληνικής κοινότητας:

«Μας πείραξε το γεγονός ότι χάσαμε από τη Leeds εντός έδρας, και ήταν το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν σε αυτή τη φάση. Πιστεύω στην μοίρα, αλλά δεν νομίζω ότι η ομάδα μας είναι αρκετά καλή για να μείνει όρθιος, δυστυχώς. Αν δεν ενισχύσουμε σημαντικά τη μεσαία γραμμή, και ειδικά την περιοχή των επιθετικών, δεν έχουμε καμία ευκαιρία. Και, δεν νομίζω ότι έχουμε αρκετούς πόρους για να το κάνουμε αυτό.»

 

 

Πρωταθλητές Αγγλίας

Όπως και εσείς, άλλωστε, έτσι και οι επικεφαλής των οπαδικών της Norwich, έκριναν πως τα φαβορί κατάκτησης της Premier League, είναι ξεκάθαρα η Liverpool, η Manchester City κι η Chelsea.

Ωστόσο κανένας δεν ονομάτισε τους «Πολίτες» του Pep Guardiola ως τους επόμενους πρωταθλητές Αγγλίας. Το μπαλάκι έπεσε στην Liverpool με τρεις ψήφους, έναντι δυο της Chelsea. Ο Sehri, επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας θεώρησε πως η καλή πορεία του Salah θα έχει αντίκτυπο στην φετινή Liverpool και το πρωτάθλημα θα κριθεί με βάση την παρουσία του.

Αντιθέτως, ο Βραζιλιάνος La Torre είναι πεπεισμένος ότι όποιος καταφέρει να πάρει τα μεταξύ τους παιχνίδια (ανάμεσα στις τρεις ομάδες) θα είναι και ο φετινός πρωταθλητής. Για τα τυπικά δήλωσε πως η Chelsea μοιάζει πιο σίγουρη μετά και την κατάκτηση του Champions League.

*Η Barclay End Norwich είναι μια οργανωμένη και ενεργή ομάδα φιλάθλων που στοχεύει να βελτιώσει την ατμόσφαιρα στους αγώνες της Norwich City. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια κουλτούρα φιλάθλων που φέρνει μια πολύχρωμη, παθιασμένη και οπαδική ατμόσφαιρα στους αγώνες, χτίζοντας μια μεγαλύτερη αίσθηση ενότητας μεταξύ των οπαδών και ενθαρρύνοντάς τους να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της ομάδας.

Για περισσότερα παρόμοια άρθρα κάνε κλικ ΕΔΩ!