Φαν Ντάικ: «Όλοι πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη»

O Βίρτζιλ φαν Ντάικ ήταν πολύ απογοητευμένος και δήλωσε πως όλοι πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη για την εικόνα της Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ έχασε στην έδρα της Έβερτον (2-0) για πρώτη φορά μετά από το 2010 και ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ εμφανίστηκε αρκετά απογοητευμένος αλλά και ενοχλημένος με τη χθεσινή εικόνα των «Ρεντς» στο Γκούντισον Παρκ.

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ δήλωσε μετά το παιχνίδι:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος, για πολλούς λόγους. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη και να κοιτάξουν τη δική τους εμφάνιση αν πραγματικά έδωσαν τα πάντα και αν πραγματικά θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα.

Φυσικά, εξακολουθούμε να παλεύουμε και έχουμε αγώνες μετά από αυτό το βράδυ, αλλά αν παίξαμε γενικά όπως σήμερα – χωρίς να κερδίζουμε μονομαχίες – τότε δεν έχουμε καμία πιθανότητα να κερδίσουμε τον τίτλο.

Σε αγώνες σαν αυτούς, το απολύτως απαραίτητο είναι η μάχη. Αυτό μας έλειψε σε τόσες στιγμές των αγώνων, μικρές μονομαχίες, κάποιες πάσες που δεν ήταν σαφείς, έτσι ώστε να μπούμε σε προκλήσεις που να τις κερδίζουν και να αποκτούν ώθηση από αυτό.

Τώρα είναι η ώρα να ανακάμψουμε και να σηκωθούμε ξανά επειδή πρέπει να το κάνουμε για εμάς, τον σύλλογο και τους οπαδούς. Δεν είναι μόνο ότι βγαίνεις εκεί έξω και παίζεις τον αγώνα σου, πρέπει να κάνεις πολύ περισσότερα από αυτό. Δεν μπορείς να δείξεις με το δάχτυλο. Είναι αυτοπεποίθηση, έλλειψη εμπειρίας, προκλήσεις, ίσως φόβος να κάνεις λάθη σε αυτό το μέρος της σεζόν.

Αυτό που έχω πει ήδη είναι ότι όλοι πρέπει να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη σεζόν να τελειώσει έτσι. Έχω περάσει πολλά στη ζωή μου και θα σηκώσω τον εαυτό μου και την ομάδα. Αυτή είναι η ευθύνη που έχω».


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Όλα όσα είπε ο Κλοπ μετά την ήττα από την Έβερτον