Γιουνάιτεντ-Έβερτον: Η FA εξετάζει ομοφοβικά συνθήματα οπαδών

Η FA επιβεβαίωσε πως θα δειξαχθεί έρευνα για ομοφοβικά συνθήματα που ακούστηκαν κατά την χθεσινή αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με την Έβερτον.

Ο αγώνας για τον τρίτο γύρο του FA Cup, ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και την Έβερτον, έληξε με νίκη των γηπεδούχων με 3-1. Βέβαια, ακούστηκαν ομοφοβικά συνθήματα με στόχο τον Φρανκ Λάμπαρντ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της FA. Η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή της Αγγλίας, ανακοίνωσε επίσημη έρευνα για τους χλευασμούς στο «Όλντ Τράφορντ».

Τα συνθήματα προς τον Λάμπαρντ, αναφέρονταν στην εποχή του ως παίχτης και προπονητής της Τσέλσι. Στην ανακοίνωση της FA, έγινε γνωστή η συνεργασία με την εισαγγελία και την αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, καθώς και με την Αστυνομική Μονάδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Συνεχίζοντας πως: «Μέρος της δουλειάς μας σε αυτόν τον τομέα είναι να παρέχουμε στις αρμόδιες αρχές δηλώσεις από υποστηρικτές LGBTQ+. Τα άσματα αυτού του είδους επηρεάζουν την εμπειρία και το αίσθημα συμμετοχής τους σε αγώνες ποδοσφαίρου».

Από την μεριά τους, οι επίσημοι LGBTQ+ υποστηρικτές της Γιουνάιτεντ, σε ανάρτησή τους στο Twitter, καταδίκασαν το θέμα. Χαρακτηριστικά, έγραψαν: «Καταδικάζουμε σθεναρά τον χλευασμό του Φρανκ Λάμπαρντ με το παράνομο και ομοφοβικό άσμα από τμήμα των οπαδών μας και καλούμε τον σύλλογο να αναλάβει δράση».

Στην συνέχεια, σε άλλη ανάρτηση στο ίδιο μέσο, κάλεσαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αναλάβει δράση. Πιο συγκεκριμένα: «Καλούμε τη Γιουνάιτεντ να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να εντοπίσει τους ενόχους και να τους αντιμετωπίσει με τον πιο έντονο τρόπο».

Τέλος, οι «Κόκκινοι Διάβολοι», πήραν θέση στο ζήτημα. Η ομοφοβία, όπως όλες οι μορφές διακρίσεων, δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η Γιουνάιτεντ είναι περήφανη για την ποικιλόμορφη βάση οπαδών και τη δουλειά για να μειωθούν περιπτώσεις όπως δυστυχώς ακούσαμε σήμερα».

Διαβάστε ακόμα: Κ. Χάκπο: Ο «μάγος» που γέννησε ο Φ. Νιστερλόι, έτοιμος για… παραστάσεις στο Άνφιλντ

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!