Η Κάρντιφ ζητά αποζημίωση 120 εκατομμυρίων ευρώ από τη Ναντ για τον θάνατο του Σάλα

Η Κάρντιφ κατέθεσε τη Δευτέρα μήνυση σε γαλλικό δικαστήριο ζητώντας απώλειες άνω των 120 εκατομμυρίων ευρώ στην δικαστική διαμάχη με τη Ναντ για τον θάνατο του Εμιλιάνο Σάλα σε αεροπορικό δυστύχημα πριν από πέντε χρόνια.

Ένα ποσό των 120,2 εκατομμυρίων ευρώ (128 εκατομμύρια δολάρια), που υπολόγισε ειδικός εμπειρογνώμονας μετά από «μια εις βάθος ανάλυση» δήλωσε στο Γαλλικό Δικαστήριο η δικηγόρος του ουαλικού συλλόγου Σελίν Τζόουνς. Τη Δευτέρα, αυτή η ανάλυση κατατέθηκε στο Εμπορικό Δικαστήριο της Ναντ στη δυτική Γαλλία, το οποίο έδωσε προθεσμία στον γαλλικό σύλλογο έως τις 23 Σεπτεμβρίου για να απαντήσει στα συμπεράσματα της Κάρντιφ.

«Θα αφιερώσουμε τον απαραίτητο χρόνο για να μελετήσουμε αυτά τα νέα ογκώδη έγγραφα και αυτά τα νέα στοιχεία», είπαν στο Γαλλικό Δικαστήριο οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Ναντ, θίγοντας τις «σχεδόν φαντασμαγορικές υποθέσεις» και «το πολύ τραβηγμένο» σκεπτικό του ουαλικού συλλόγου.

Ο Εμιλιάνο Σάλα, 28χρονος Αργεντινός επιθετικός, σκοτώθηκε όταν το μικρό αεροσκάφος που τον μετέφερε στην πρωτεύουσα της Ουαλίας έπεσε στη Μάγχη στις 21 Ιανουαρίου 2019, δύο ημέρες αφότου είχε υπογράψει για την τότε ομάδα της Premier League. Για τους δικηγόρους της Ναντ, τα αιτήματα της Κάρντιφ είναι παρατραβηγμένα, καθώς η FIFA και το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) έχουν ήδη αποφασίσει ότι η μεταγραφή είχε οριστικοποιηθεί τη στιγμή του θανάτου του Σάλα. Αλλά η Κάρντιφ πιστεύει ότι η γαλλική ομάδα ήταν, μέσω του ατζέντη της, ο χορηγός της ιδιωτικής πτήσης που πήρε ο ποδοσφαιριστής. Ακόμα κι αν η μεταγραφή είχε ολοκληρωθεί τη στιγμή του ατυχήματος, όπως αποφάσισε το CAS, «είναι πράγματι η οργάνωση αυτής της πτήσης που προκάλεσε τη ζημιά», είχε προσθέσει η δικηγόρος του ουαλικού συλλόγου.

Μια προηγούμενη εκτίμηση ανέφερε αυτές τις ζημιές στα 100 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω των οικονομικών ζημιών και των ζημιών δυσφήμησης που έφερε ο υποβιβασμός της Κάρντιφ από την Premier League το 2019.

«Αν ο Σάλα μπορούσε να παίξει, αναπόφευκτα θα έβαζε γκολ μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2019 και η Κάρντιφ θα παρέμενε στην Premier League. Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι δεν θα έβαζε γκολ», δήλωσε η δικηγόρος της Κάρντιφ σε ακρόαση τον Ιούνιο του 2023.


Διαβάστε επίσης: Οι αντιδράσεις των Μαγκουάιρ και Άντονι μετά τα πέναλτι με την Κόβεντρι που συζητήθηκαν πολύ