Η πιο γρήγορη κάρτα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου

Σαν σήμερα πριν 28 χρόνια, ο ένας και μοναδικός Vinnie Jones, δέχτηκε κίτρινη κάρτα τρία μόλις δευτερόλεπτα αφότου ξεκίνησε ο αγώνας, σπάζοντας ένα αρνητικό ρεκόρ που κατείχε ήδη ο ίδιος!

 

Εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Chelsea, η οποία υποδεχόταν στο Stamford Bridge την πρώην ομάδα του Vinnie, Sheffield United, σε παιχνίδι του FA Cup. Ο Vinnie Jones, θεωρούνταν ένας από τους πιο σκληρούς παίκτες της εποχής και δεν περνούσε παιχνίδι, που να μην το έδειχνε. Σ’ αυτήν όμως την αναμέτρηση, κατάφερε να γράψει ιστορία, παίρνοντας κίτρινη κάρτα στο τρίτο μόλις δευτερόλεπτο αφού είχε ξεκινήσει.

Συγκεκριμένα, μόλις σφύριξε ο διαιτητής την έναρξη του αγώνα, ο Vinnie «συστήθηκε» στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή της Sheffield, Dane Whitehouse, με ένα σκληρό μαρκάρισμα, αντικρίζοντας την κίτρινη κάρτα σε μόλις τρία δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ της πιο γρήγορης κάρτας, κατείχε πάλι ο ίδιος, όταν σε παιχνίδι της Sheffield United με την Manchester City, αντίκρισε την κίτρινη σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα από την σέντρα.

 

 

Ο Jones, είχε ξεκινήσει την φήμη του «βρώμικου» παίχτη, από τα χρόνια του στην Wimbledon, με την οποία κατέκτησε το FA Cup το 1988. Μια χρονιά αργότερα, μετακόμισε στην Leeds, όπου κατάφερε εκτός από την άνοδο στην Championship, να τελειώσει την πρώτη του και μοναδική σεζόν με τους «Whites», με μόλις τρεις κίτρινες.

Τα σύντομα περάσματα συνεχίστηκαν για άλλες δυο σεζόν, όταν και πήγε στις Sheffield United και Chelsea, πριν γυρίσει στην Wimbledon το 1992 για μια ακόμα θητεία. Την καριέρα του έκλεισε στην QPR, έξι χρόνια αργότερα.

 

Συντάκτης: Θάνος Παπαδημητρίου