Ζουνίνιο Παουλίστα, ο «μάγος» της Μίντλεσμπρο

Μερικές αγάπες, ακόμα και ποδοσφαιρικές, μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Ανάμεσα σε αυτές, κι η αγάπη του Ζουνίνιο για τη Μίντλεσμπρο.

 

Ο Οσβάλντο Τζιρόλδο Τζούνιορ, όπως ονομάζεται πλήρως ο Ζουνίνιο, γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, στις 22 Φεβρουαρίου του 1973. Το ποδόσφαιρο ήταν μια εκ των αγαπημένων του ασχολιών, καθώς από μικρός ασχολήθηκε, αγωνιζόμενος στη τοπική Εσπόρτε Κλουμπ Ντερ, καθώς και την ομάδα ποδοσφαίρου σάλας, Ατλέτικο Γιουβέντους .

Το ταλέντο του ξεχώριζε από μικρή ηλικία, με την Ιτουάνο να τον υπογράφει, στα 16 του χρόνια. Η Ιτουάνο ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, πίσω από την Σάο Πάουλο, ενώ σε μεταξύ τους αγώνα το γκολ του έδωσε τη νίκη στην Ιτουάνο. Έτσι τράβηξε τα βλέμματα των ιθύνοντων της Σάο Πάουλο, η οποία προχώρησε και στη μεταγραφή του.

 

 

Εκεί αγωνίστηκε για τρεις σεζόν. Οι ικανότητες του Ζουνίνιο φαίνονταν όλο και περισσότερο, ενώ συνέβαλε στη κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες το 1993, καθώς και στη κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, την ίδια χρονιά εναντίον της Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος μεγάλωνε ποδοσφαιρικά, εν