Κανονικά «σέντρα» στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα

Το εγχώριο και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επιστρέφει αυτήν την εβδομάδα στην Αγγλία και συγκεκριμένα την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως όλα δείχνουν, οι αγώνες της Τσάμπιονσιπ, της League 1 και της League 2 θα διεξαχθούν κανονικά αυτήν την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, όπως και όλα τα ευρωπαϊκά ματς των βρετανικών ομάδων.

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε την ακύρωση της αγωνιστικής δράσης αυτού του σαββατοκύριακου, ως ένδειξη σεβασμού στην εκλιπούσα. Το ερώτημα όμως είναι πότε θα γίνει επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων. Αυτό εξαρτάται από τα πρωτόκολλα που θα τηρηθούν αλλά και το πότε θα γίνει η κηδεία της Βασίλισσας. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Football League να επιστρέψει την Τρίτη.

Ο Γκέρεντ Χιουζ, δημοσιογράφος του Sky Sports, δήλωσε πως: «Εξετάζεται η επόμενη εβδομάδα ως δυνατότητα. Η προσδοκία στη χώρα είναι ότι η Φούτμπολ Λιγκ θα επιστρέψει την Τρίτη και την Τετάρτη. Είναι μια μεγάλη εβδομάδα, καθώς υπάρχει πλήρες πρόγραμμα την Τρίτη και την Τετάρτη. Υπάρχουν επιφυλάξεις σε αυτό, καθώς ακόμα περιμένουμε την ημερομηνία της κηδείας της Βασίλισσας».

«Θα είναι μια κρατική κηδεία, επομένως θα είναι μια τεράστια εθνική και διεθνής εκδήλωση που θα απαιτήσει πολλούς πόρους και πολλοί από αυτούς τους πόρους μπορεί να χρειαστούν για αθλητικές εκδηλώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η κηδεία της Βασίλισσας έχει τεράστια προτεραιότητα», συμπλήρωσε.

Πρέμιερ Λιγκ

Στην συνέχεια μίλησε για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, καθώς «σε πολλούς αγώνες την επόμενη εβδομάδα συμμετέχουν βρετανικοί σύλλογοι με Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη και Τετάρτη, το Γιουρόπα Λιγκ και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ την Πέμπτη».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «όπως έχουν τα πράγματα, η UEFA κατανοεί ότι αυτοί οι αγώνες θα συνεχιστούν. Υπήρξε μια εκπροσώπηση από τη Ρέιντζερς και την Αστυνομία της Σκωτίας, σύμφωνα με την οποία πρέπει να δουν πώς μπορεί να προχωρήσει ο αγώνας με τη Νάπολι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η UEFA χρειάζεται αυτά τα παιχνίδια να γίνουν, καθώς υπάρχει ελάχιστος χώρος στη λίστα των αγώνων για να μπουν πολλά από αυτά τα παιχνίδια για να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο στάδιο πριν από τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

«Η ημερομηνία της κηδείας θα έχει συνέπειες στο ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, αλλά από τώρα δεν ξέρουμε πότε θα γίνει», είπε κλείνοντας.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβεβαίωσε πως η αναμέτρηση της με την Σέριφ Τίρασπολ την Πέμπτη θα διεξαχθεί κανονικά. «Μετά από συζητήσεις με τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αγώνας μας στο Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Σέριφ θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη το απόγευμα στη Μολδαβία», ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι άνθρωποι του συλλόγου.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!