Κλοπ & τεν Χαγκ έστειλαν κοινό μήνυμα κατά των συνθημάτων για τις τραγωδίες

Γιούργκεν Κλοπ και Έρικ τεν Χαγκ ζήτησαν μέσω κοινής ανακοίνωσης να σταματήσουν τα οπαδικά συνθήματα που αφορούν τραγωδίες και νεκρούς φιλάθλους.

Ένα 24ωρο πριν διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο «Άνφιλντ», Γιούργκεν Κλοπ και  Έρικ τεν Χαγκ έστειλαν το μήνυμα με τη μορφή κοινής ανακοίνωσης το οποίο δημοσιεύθηκε στις ιστοσελίδες και των δύο ομάδων, επισημαίνοντας ότι θέλουν την καυτή ατμόσφαιρα που έχουν τα ντέρμπι, αλλά παράλληλα να μπει ένας τέλος στα συνθήματα που αφορούν τους νεκρούς των τραγωδιών του Χέιζελ, του Χίλσμπορο και του Μονάχου.

«Ένας από τους κύριους λόγους που κάνουν την αντιπαλότητα της Λίβερπουλ με τη Γιουνάιτεντ τόσο ξεχωριστή, είναι το πάθος και κανείς δεν θέλει να το αλλάξει αυτό. Την ίδια στιγμή, όταν η αντιπαλότητα γίνεται αρκετά έντονη, μπορεί να οδηγήσει σε γεγονότα που δεν είναι καθόλου καλά για κανέναν και δεν το έχουμε ανάγκη αυτό.

Επιθυμούμε την «φασαρία» σας. Ναι, θέλουμε οπαδικό κλίμα και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Αυτό που δεν επιθυμούμε είναι οτιδήποτε ξεπερνάει τα όρια, ειδικά αυτό το είδος των συνθημάτων που δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο. Αν μπορούμε να διατηρήσουμε το πάθος και να αποβάλουμε το δηλητήριο, θα είναι πολύ καλύτερα για τον καθένα μας», σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Έρικ τεν Χαγκ από την μεριά του δήλωσε: «Η αντιπαλότητα της Γιουνάιτεντ με τη Λίβερπουλ είναι μία από τις μεγαλύτερες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλοι αγαπάμε το πάθος των φιλάθλων όταν οι δύο ομάδες αναμετρώνται, αλλά υπάρχουν κάποιες γραμμές που δεν πρέπει να παραβιάζονται.

Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η απώλεια της ζωής η οποία σχετίζεται με οποιαδήποτε τραγωδία για να κερδίζει μια ομάδα βαθμούς. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό. Οι υπεύθυνοι τέτοιων περιστατικών αμαυρώνουν όχι απλά τη φήμη των ομάδων μας, αλλά ακόμα πιο σημαντικά τις φήμες των ίδιων, των οπαδών και των υπέροχων πόλεών μας.

Εκ μέρους των παικτών μου, των συνεργατών μου και εμένα προσωπικά, ζητάμε από τους φιλάθλους μας να επικεντρωθούν στο να στηρίξουν την ομάδα την Κυριακή, εκπροσωπώντας τον σύλλογό μας με τον καλύτερο τρόπο».


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Λίβερπουλ: Φιρμίνο και άλλοι τρεις, αποχωρούν το καλοκαίρι