Λάμπαρντ: «Δεν θέλουμε να παλέψουμε για την παραμονή»

Ο προπονητής της Έβερτον, Φρανκ Λάμπαρντ, παραδέχεται ότι είναι ζωτικής σημασίας να γίνει σωστή η πρόσληψή τους, καθώς προσπαθεί να αποφύγει άλλη μια σεζόν να μάχεται ενάντια στον υποβιβασμό.

Η πώληση του Ρίτσαρλισον στην Τότεναμ από την Έβερτον σε συμφωνία 60 εκατομμυρίων λιρών την περασμένη εβδομάδα άφησε τον σύλλογο χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της στην Πρέμιερ Λιγκ από την περασμένη σεζόν, μια σεζόν στην οποία έμεινε χωρίς τον τραυματισμένο Άγγλο επιθετικό Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι αποχωρήσεις των Φάμπιαν Ντελφ, Τσενκ Τοσούν, Τζόντζο Κένι και Γκίλφι Σίγκουρτσον μετά τη λήξη των συμβολαίων τους αφήνουν αρκετές θέσεις διαθέσιμες, αλλά τα οικονομικά της Έβερτον, έχοντας εσωτερικές ζημιές άνω των £370 εκατομμυρίων τα τελευταία τρία χρόνια, σημαίνουν ότι δεν είναι σε θέση να ξοδέψει πολλά.

«Η ενίσχυση με παίκτες –και το ποιος αποχωρεί– είναι ένα τεράστιο κομμάτι οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας», είπε ο Λάμπαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα της Έβερτον. «Ιδιαίτερα όταν είσαι προπονητής που έρχεται στη μέση της σεζόν. Η μεταγραφική περίοδος έκλεισε μια μέρα μετά την ένταξή μου στην ομάδα, οπότε συνεργάζεσαι με τους παίκτες που έχεις αμέσως».

«Αλλά όταν κοιτάς μπροστά, σκέφτεσαι πώς μπορείς να ενισχυθείς σε διαφορετικούς τομείς. Είναι ζωτικής σημασίας να γίνει αυτό σωστά. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμένα και τον σύλλογο, να βεβαιωθούμε ότι πάμε στη σωστή κατεύθυνση, γιατί είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να παλέψουμε για την παραμονή και η ενίσχυση θα είναι μεγάλο μέρος αυτού».