Με ένα ντουμάνι από ηλεκτρονικά τσιγάρα θέλει να εκφοβίσει την Άρσεναλ η Μπρέντφορντ! [pics]

Οι «Ultras» της Μπρέντφορντ θέλουν να «ζαλίσουν» την Άρσεναλ στον επικείμενο μεταξύ τους αγώνα με τρόπο μοντέρνο και… μυρωδάτο.

«Modern problems require modern solutions» είχε πει, κάποτε, ένας σοφός και κάπως έτσι το οπαδικό κίνημα του αγγλικού ποδοσφαίρου προσπαθεί να φέρει νέο αέρα στα γήπεδα. Συγκεκριμένα θα φέρει νέο «αέρα» με γεύση φράουλα, ακτινίδιο και «banana ice».

Μισό μισό, θα εξηγήσουμε. Αρχικά, θα σας παρουσιάσουμε τους «UB23» ή «Union Bees», ένα ανεξάρτητο γκρουπ οργανωμένων φιλάθλων της Μπρέντφορντ. Σκοπός τους, σύμφωνα με τον λογαριασμό τους στο Χ, να εκπροσωπήσουν το πιο παθιασμένο κομμάτι της «West Stand» του Μπρέντφορντ Κομιούνιτι Στέιντιουμ, να βελτιώσουν την ατμόσφαιρα του γηπέδου τους και μέσω δημιουργικών τρόπων να στηρίξουν την ομάδας τους εντός και εκτός έδρας.

Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως «οι κύριοι ultras του Λονδίνου» και η δράση τους θυμίζει, σε μερικές περιπτώσεις, ανάλογα οπαδικά γκρουπ άλλων χωρών. Κατά καιρούς δημοσιεύουν φωτογραφίες, όπου τα μέλη των «Union Bees» κολλάνε τα δικά τους αυτοκόλλητα σε δημόσιους χώρους, κάνουν γκραφίτι, φοράνε «full face» και γενικότερα πράττουν με τρόπο που εν μέρει θυμίζει γερμανικό ultras γκρουπ.

Κάποιες φορές, ωστόσο, αμφιβάλλουμε έντονα για το πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε τους φανατικούς φίλους των «Μελισσών», κυρίως λόγω κάποιων δράσεων και συνθημάτων τους, εμβαπτισμένων στο αγγλικό χιούμορ και, φυσικά, εναρμονισμένων με την αγγλική οπαδική πραγματικότητα. Πάντως, αυτό που μας έκανε να αμφισβητήσουμε τα πάντα ήταν η τελευταία ανακοίνωση των «UB23», που αφορά τον σαββατιάτικο αγώνα της Μπρέντφορντ με την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει:

«Οι Union Bees προγραμμάτισαν μια παρουσίαση για τον αγώνα μας εκτός έδρας επί της Άρσεναλ.

Οι Union Bees, όντας οι κύριοι ultras του Λονδίνου, θέτουν τα “standards” κάθε εβδομάδα με τα δημιουργικά και πρωτότυπα συνθήματά τους και τις ατμοσφαιρικές εμφανίσεις τους, για να μοιάσουν στους ultras της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Αυτό το σαββατοκύριακο θέλουμε να δείξουμε την υποστήριξή μας για την ομάδα μέσω ενός δημιουργικού και πρωτοποριακού τρόπου, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

Θα μοιράζουμε ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης (αναλώσιμα) στις θύρες Κ και Λ και θα θέλαμε όλοι να εκπνεύσουν (φυσήξουν) τον ατμό από το ηλεκτρονικό τσιγάρο τους, καθώς οι ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας έτσι έναν “τοίχο” από καπνό.

Αυτή θα είναι η πρώτη από τις πολλές δράσεις μας μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι «UB23» θέλουν να δημιουργήσουν ένα γιγάντιο «ντουμάνι» από αναλώσιμα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέσα στο Έμιρεϊτς, ένα «τείχος ατμού», που θα εκφοβίσει την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε αρκετά viral στην Αγγλία, με τους οπαδούς άλλων ομάδων να χλευάζουν την αλλόκοτη ιδέα των «ultras» της Μπρέντφορντ. Εκείνοι φυσικά και δεν πτοήθηκαν, δώσανε μέσω του χορηγού τους και αρκετές επιλογές γεύσεων για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα-όπλα τους στην σαββατιάτικη μάχη εναντίον της Άρσεναλ. Από σταφύλι και ακτινίδιο, μέχρι μπανάνα και φράουλα:

Με το «vaping» να μην επιτρέπεται μέσα στα στάδια της Premier League, η παραπάνω δράση μοιάζει ξεκάθαρα σατυρική ή και αντιδραστική. Σίγουρα κρύβει και αυτή την «κουτοπόνηρη» εφευρετικότητα των Άγγλων οπαδών, που απολαμβάνουμε σε κάθε αγώνα μέσω των συνθημάτων τους. Όπως και να ‘χει, ανυπομονούμε για την επόμενη κίνηση των ντουμανιασμένων «ultras» της Μπρέντφορντ.

Διαβάστε επίσης: Χάαλαντ για Άρνολντ : «Κέρδισα το τρεμπλ, δεν νομίζω ότι γνωρίζει αυτό το συναίσθημα»