Μπαίνοντας στο μυαλό του Messi, αλλά και της… Manchester City!

Είναι δίχως ίχνος αμφιβολίας το ποδοσφαιρικό θέμα της χρονιάς, αν όχι της 20ετίας. O «βασιλιάς» της Barcelona, Lionel Messi, αποφάσισε να πάρει το στέμμα του από τα αποδυτήρια του Camp Nou και να το μεταφέρει σε άλλα, άγνωστα, μέχρι στιγμής, νερά. 16 χρόνια μετά, οι Άγγλοι φίλαθλοι κάνουν ρεαλιστικά όνειρα ότι μπορεί από φέτος να τον βλέπουν στα δικά τους γήπεδα, εκτοξεύοντας στα ύψη την ήδη μεγάλη τους ποδοσφαιρική «καψούρα»!

 

30 Αυγούστου 2020. Υπό άλλες, φυσιολογικές συνθήκες, θα ξημέρωνε μία ακόμη μέρα προπόνησης στην Masia για τον Lionel Messi. Ωστόσο η μοίρα, ο Bartomeu και η… ξενέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ μετέτρεψαν τη συγκεκριμένη μέρα σε ημερομηνία ορόσημο για το αθλητικό καλεντάρι του 21ου αιώνα! Αυτομάτως, ο ποδοσφαιρικός μας ρομαντισμός, μας γυρνάει πίσω στο 2004 σε μία βραδιά όπου το κοινό της Βαρκελώνης δεν το ήξερε, αλλά έβλεπε στο χορτάρι του Camp Nou τον παίκτη που θα της άλλαζε μια για πάντα την ιστορία. Από τις 18 Οκτωβρίου εκείνου του έτους, η μέρα αυτή γιορτάζεται ως «Ημέρα Messi» στην Καταλονία και όχι αδίκως.

Tα 634 γκολ και οι 285 ασίστ που ακολούθησαν ανά αυτά τα 16 χρόνια της ανιδιοτελούς αγάπης του προς τα χρώματα των «Blaugrana» δικαιολογούν στο έπακρο την όποια υπερβολή της παραπάνω εορτής. Όπως όλα υποδεικνύουν, στις 18 Οκτώβρη του 2020 ο Messi δεν θα είναι εκεί και η γιορτή θα εξελιχθεί σε εφιάλτη. Κλείνει ένας κύκλος που όλοι οι φίλαθλοι του αθλήματος δυσκολεύονται να πιστέψουν. Όλοι εκτός από τις ομάδες που τον διεκδικούν, οι οποίες αν θέλουν να έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες, οφείλουν να τον κοιτάξουν και να του κλείσουν εγκαίρως το μάτι. Μέσα σε αυτές και η αγγλική Manchester City, που έχει αυτό που στερούνται οι άλλοι διεκδικητές, έναν αναντικατάστατο και πολύτιμο άσσο στην τράπουλα της. Το όνομα του; Pep Guardiola.

 

messi city

 

Ο Pep, ο Kun και το ειδικό βάρος της Premier League

O Kαταλανός τεχνικός αποτελεί από μόνος του τον άνθρωπο-κλειδί της υπόθεσης, αλλά και της απόφασης του Αργεντινού. Αν μπορούσαμε για μια στιγμή να μπούμε μέσα στο μυαλό του Messi, πιθανότατα θα γνωρίζαμε ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Προς το παρόν, όμως, μπορούμε να κάνουμε μόνο θεωρίες, σε κάποιες από τις οποίες η ποδοσφαιρική λογική μας δίνει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε. Οι πάντες γνωρίζουν ότι η αγωνιστική απογείωση του Αργεντινού επήλθε επί εποχής Guardiola, τότε που το περίφημο «tiki-taka» διδάσκονταν μέχρι και στα σχολεία της Βαρκελώνης! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο τωρινός προπονητής της City υπήρξε ο «ποδοσφαιρικός πατέρας και ευεργέτης» του Leo, όταν αυτός ακόμα «έχτιζε» τον μύθο του. «Ο Guardiola είναι ο καλύτερος όλων. Ήμουν τυχερός και έζησα διάφορες φάσεις στην καριέρα μου, αλλά αυτά τα χρόνια με τον Pep στο τιμόνι θεωρώ ότι ήταν τα καλύτερα μου.» Τάδε έφη, o Lionel Messi μόλις δύο χρόνια πριν, αποδεικνύοντας ότι η σχέση των δύο επεκτείνεται και εκτός ποδοσφαιρικής σκηνής. Το συναίσθημα, λοιπόν, τον οδηγεί ολοταχώς προς το Μάντσεστερ. Ένα το κρατούμενο.

Εκεί, σε μία ενδεχόμενη μετακόμιση του, θα τον περιμένει ο συμπατριώτης και κολλητός του φίλος, Kun Aguero. Στην Εθνική Αργεντινής βρισκόντουσαν με κλειστά μάτια, παρόλο που δεν έφτασαν ποτέ στο πιο ψηλό σκα