Μπορεί ο Ralph Hasenhuttl να γίνει ο «Άγιος» των «Αγίων»;

Μόλις δέκα μέρες μετά την άφιξη του στο  Saint Mary’s, o Ralph Hasenhuttl φαίνεται να έχει ήδη προλάβει να βγάλει τους οπαδούς της Southampton από την μιζέρια των δύο τελευταίων χρόνων.

 

Η Southampton μεταμορφώθηκε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο από μια ομάδα χωρίς πλάνο και προσανατολισμό σε μια ομάδα με πάθος και τσαμπουκά. Ποια ήταν η αφορμή αυτής της μεταμόρφωσης; Μα και βέβαια ο νεοαφιχθείς στο Saint Mary’s, Ralph Hasenhuttl. Ένας προπονητής που ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις από την Γερμανία και που έχει βάλει στόχο να βγάλει τους οπαδούς των «Αγίων» από την μιζέρια των δύο τελευταίων χρόνων. 

Για να προλάβουμε τους βιαστικούς, ο Αυστριακός τεχνικός δεν έχει πετύχει τίποτα ακόμα. Έβαλε απλά το πρώτο «λιθαράκι» για τα όσα θέλει και πρέπει να ακολουθήσουν. Μια νίκη απέναντι στην αήττητη για 22 παιχνίδια Arsenal, που μπορεί να μεταφραστεί σε πολλά παραπάνω πράγματα από 3 βαθμούς. Η ομάδα μπήκε στο γήπεδο την Κυριακή με ένα και μοναδικό σκοπό, την νίκη. Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο: πίεση σε όλο το μήκος του γηπέδου, πάθος, τσαμπουκά και βέβαια ομαδικότητα ανάμεσα στους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές της Southampton εφάρμοσαν το πλάνο του Hasenhuttl «κατά λέξη» και μπορούν τώρα ήσυχα να «δρέψουν τα οφέλη»

 

 

Ο Hasenhuttl έχει δύσκολο έργο μπροστά του, όμως δείχνει πρόθυμος και διατεθειμένος να δουλέψει σκληρά για να πετύχει τους στόχους της ομάδας. Πρόκειται για έναν προπονητή που δεν «μασάει», είναι παθιασμένος και εκφράζεται έντονα μέσα στο γήπεδο. Σε κάθε γκολ της ομάδας του δεν κρατιόταν και με δυσκολία κρατιόταν από το να μπει στο γήπεδο. Στο τέλος, βέβαια, χειροκρότησε τους παίκτες και βέβαιο το κοινό του Saint Mary’s που έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά είναι εκεί πάντα.

Ο Αυστριακός δεν φοβήθηκε να κάνει ριζικές αλλαγές στην ενδεκάδα και να επαναφέρει πρόσωπα που ήταν ξεχασμένα στον πάγκο ή ακόμη και στην εξέδρα. Οι Oriol Romeu και Shane Long επέστρεψαν στο προσκήνιο, ενώ ο Mario Lemina δεν προτιμήθηκε ούτε για τον πάγκο. Η συνέχεια είναι δύσκολη και απαιτεί συγκέντρωση, προσήλωση στο πλάνο και πάθος. Το παιχνίδι με την Huddersfield που έρχεται είναι ένας «τελικός» για όλους στην Southampton, ένα παιχνίδι δίχως αύριο.

 

 

Οι «Άγιοι» είναι ήδη εκτός ζώνης υποβιβασμού, αλλά θέλουν να πάρουν άλλους τρεις βαθμούς για να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από την «επικίνδυνη» ζώνη. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, οι οπαδοί της ομάδας είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Ένα συναίσθημα από τα καλύτερα που μπορεί να νιώσει ένας οπαδός.

 

WE MARCH ON