Νέβιλ: «Σαν να βλέπεις άντρες εναντίον της Κ9»

Αιχμηρές οι δηλώσεις του εκνευρισμένου και απογοητευμένου Γκάρι Νέβιλ για την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Μπρέντφορντ.

Ο εμφανώς απογοητευμένος Γκάρι Νέβιλ, μετά τον χθεσινό διασυρμό της Γιουνάιτεντ, προέβη σε «καυστικές» δηλώσεις στο πλατό του Sky Sports σχετικά με το σχέδιο της ομάδας, την ίδια την διοίκηση, την έλλειψη εργατικότητας αλλά και τους οπαδούς.

Το πρώτο ημίχρονο εξελίχθηκε εφιαλτικό για τους «Κόκκινους Διαβόλους», αφού βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και το σκόρ 4-0 πριν την συμπλήρωση των 40 λεπτών παιχνιδιού. «Προσπαθώ να σκεφτώ ένα πράγμα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε καλά στο πρώτο ημίχρονο και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Παρακολουθώ τη Γιουνάιτεντ για 42 χρόνια και δεν μπορώ να σκεφτώ μια στιγμή που να ένιωθα ότι ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα όσο ήταν σε εκείνο το πρώτο ημίχρονο», δήλωσε ο Νέβιλ συμπληρώνοντας πως η απόδοση της ομάδας ήταν «σαν να βλέπεις άντρες εναντίων της Κ9».

Στην συνέχεια στράφηκε κατά του πλάνου αναδιαμόρφωσης της ομάδας, αναφέροντας πως: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήξερε εδώ και οκτώ με δέκα μήνες ότι χρειαζόταν να φτιάξει ξανά την ομάδα για το καλοκαίρι. Ο Ράλφ Ράνκινγκ το περιέγραψε ως εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Το να μην παίρνεις νωρίς τους παίκτες που χρειαζόταν ο Τεν Χαχ είναι μπερδεμένο και δύσκολο να συγχωρηθεί. Δεν είναι μια στάσιμη αγορά – οι ομάδες έχουν ολοκληρώσει τις δουλειές τους. Κάθε σύλλογος φαίνεται να έχει ένα σχέδιο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται ότι είναι, “ας δούμε το ολλανδικό πρωτάθλημα ή τους παίκτες που έχουν δουλέψει υπό τον Τεν Χαχ”». «Αυτη δεν είναι στρατηγική – δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Αυτό γινόταν πριν από 15 χρόνια. Πρέπει να εντοπίσεις τους παίκτες και να έχει γίνει η δουλειά με τους μάντατζερ. Είναι πραγματικό επίτευγμα να ξοδεύεις ένα δισεκατομμύριο λίρες και να είσαι τόσο κακός».

Αναλύοντας τα στατιστικά του αγώνα, καυτηρίασε το γεγονός ότι η ομάδα του Τεν Χαχ ήταν πολύ πίσω στα τρεξίματα, στις πιέσεις και στις αποστάσεις που καλύφθηκαν στο γήπεδο, και το απέδωσε στην έλλειψη εργατικότητας και συνέπειας. «Αυτοί οι παίκτες έχουν αποδείξει με τρεις διαφορετικούς προπονητές ότι δεν δουλεύουν τόσο σκληρά όσο οι ομάδες με τις οποίες αγωνίζονται. Αυτή η ομάδα της Γιουνάιτεντ δεν τρέχει αρκετά σκληρά, δεν τρέχει αρκετά γρήγορα, αλλά είναι εντελώς στερημένη από κάθε αυτοπεποίθηση. Παλεύουν άσχημα εδώ και 12 μήνες. Δεν έχουν βοηθηθεί και κάποιοι θα πουν δεν αξίζουν βοήθεια – πρέπει να βοηθήσουν τον εαυτό τους».

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

Τέλος, μίλησε για τους φίλαθλους της ομάδας, καθώς ρωτήθηκε σχετικά με τις διαμαρτυρίες κατά των Γκλέιζερς. «Το μόνο αξιοπρεπές πράγμα της Γιουνάιτεντ είναι οι οπαδοί και έχουν δει αρκετά» είπε συμπληρώνοντας βέβαια ότι οι διαμαρτυρίες αυτές θα πρέπει να γίνουν σωστά και η κριτική έχει τα όρια της». «Ξέρω ότι υπάρχουν οπαδοί που βρέθηκαν στα σπίτια των ποδοσφαιριστών ή στο προπονητικό κέντρο και προσπάθησαν να τα διαρρήξουν. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ας είμαστε πραγματικά σαφείς – πρέπει να υπάρχει μια γραμμή εδώ. Θα είναι τοξικό τις επόμενες πέντε, έξι ή επτά ημέρες πριν από τον αγώνα με τη Λίβερπουλ, αλλά δεν μπορείτε να εμφανιστείτε στα σπίτια των ανθρώπων, δεν μπορείτε να κακομεταχειριστείτε τις οικογένειες των ανθρώπων. Αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί και κάθε οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να ξέρει ότι η γραμμή δεν πρέπει ποτέ να είναι ξεπερνιέται». «Η ειρηνική διαμαρτυρία και η διαδήλωση είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρηθεί μέσα στο γήπεδο και να βεβαιωθούμε ότι θα γίνει με τον σωστό τρόπο» είπε κλείνοντας.