Ο άνθρωπος πίσω από την κάμερα της Arsenal, αποκλειστικά στο eyap.gr!

O David Price, αποτελεί έναν από τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας της Arsenal αλλά ταυτόχρονα κι έναν από τους πιο πιστούς… στρατιώτες της. Το eyap.gr σας παρουσιάζει την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον δικό μας #ChrisGunner.

 

Μια ομάδα, ανεξαρτήτου μεγέθους, φήμης, ή οικονομικής καταστάσεως, δεν αποτελείται μόνο από τον ή τους ιδιόκτητες της, τους μετόχους, στην συνέχεια τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, το επιτελείο του. Αποτελείται φυσικά και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της, αυτούς που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος.

Όταν ο συγκεκριμένος σύλλογος φτάσει σε μια σπουδαία διάκριση, ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα ή ακόμη και ένα τρόπαιο, τα εύσημα θα πάνε στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του, και όχι άδικα, αν κάποιος το συλλογιστεί πιο ορθά.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε το… υπόβαθρο της ομάδας, δηλαδή τους ανθρώπους γύρω από αυτήν, τους λεγόμενους «αφανείς ήρωες». Από τον φροντιστή του αγωνιστικού χώρου, μέχρι τον προσωπικό φωτογράφο, εκατοντάδες άνθρωποι, άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ξοδεύουν αρκετό από το προσωπικό τους χρόνο προκειμένου να προσφέρουν τα μέγιστα, αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον του σωματείο στο οποίο εργάζονται.

 

 

Ένας από αυτούς τους «ήρωες» που ήδη αναφέραμε είναι και ο David Price. Ο συγκεκριμένος κύριος εργάζεται ως φωτογράφος για λογαριασμό της Arsenal εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, αποθανατίζοντας όσες περισσότερες στιγμές από τις προπονήσεις, του αγώνες αλλά και τις πολλαπλές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ιστορικός σύλλογος του βόρειου Λονδίνου. Δηλαδή, είναι ο λόγος που εσύ απολαμβάνεις από το σπίτι σου ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος τις λήψεις υψηλής ευκρίνειας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των «Κανονιέρηδων».

Μέσω του «θαύματος» που ακούει στο όνομα ίντερνετ, ο #ChrisGunner ήρθε σε επαφή με τον David για λογαριασμό των Ελλήνων Υποστηρικτών Αγγλικού Ποδοσφαίρου, με τον τελευταίο να απαντάει με μεγάλη προθυμία στα ερωτήματα που του τέθηκαν!

 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Χ: Αρχικά, πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Arsenal; Επίσης, πόσα χρόνια συνεργάζεστε με τον σύλλογο;

D: Γνώριζα τον Stuart MacFarlane (επίσης φωτογράφο της Arsenal) από την προηγούμενη μου δουλειά στην Colorsport. Ξεκίνησε στην Arsenal δύο χρόνια νωρίτερα. Γνώριζε ότι ήμουν ένας νέος φωτογράφος στην Colorsport και μου πρόσφερε την ευκαιρία να δουλέψω για την Arsenal.

Βρίσκομαι στην Arsenal 17 χρόνια, δηλαδή από το 2002.

 

Χ: Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός φωτογράφου σε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, ειδικά σε ένα από τα πιο δημοφιλή στον πλανήτη μας; Τι απαιτήσεις έχει;

D: Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στην αναζήτηση εργασίας και την προσωπική ζωή. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες παίζονται το Σαββατοκύριακο ή τα βράδια, επομένως είναι δύσκολο μερικές φορές να δώσω στην οικογένεια μου τον χρόνο που της αξίζει.

Από άποψη εργασίας υπάρχουν πάντα αρκετά πράγματα που συμβαίνουν. Γι’αυτό δεν είναι μόνο τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας που πρέπει να καλύψω. Είναι τα παιχνίδια της Κ-23, της Κ-18 και της γυναικείας ομάδας. Προσπαθώ να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορώ. Με την αύξηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα του Instagram, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για όλες τις πτυχές του συλλόγου. Επίσης καλύπτουμε εκδηλώσεις στο γήπεδο και projects που η κοινότητα μας τρέχει τοπικά.

 

Χ: Κατά μέσο όρο, πόσες φωτογραφίες βγάζετε ημερησίως, είτε στην προπόνηση είτε σε έναν αγώνα; Επιπλέον, πόσος χρόνος χρειάζεται προκειμένου να βγάλετε ένα τελικό υλικό;

D: Πιθανότατα έχω δουλειά κάθε δεύτερη μέρα. Για έναν αγώνα της πρώτης ομάδας, κατά μέσο όρο, βγάζω 1500 φωτογραφίες που κανονικά θα επεξεργαστώ περίπου 80-100 από αυτές που κρατάμε.

Όσο τρέχει ένα παιχνίδι της πρώτης ομάδας, προσπαθούμε να στείλουμε εικόνες στους ανθρώπους μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εάν κάποιος σκοράρει ένα γκολ ή έχεις μια ωραία φωτογραφία με πανηγυρισμό, προσπαθούμε να τους την στείλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορούμε προκειμένου να την δημοσιεύσουν στον Twitter ή στο Instagram. Στη συνέχεια, μετά τον αγώνα θα κάνουμε μια πιο λεπτομερή επεξεργασία και θα στείλουμε φωτογραφίες στους ποδοσφαιριστές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους. Χρησιμοποιούμε ψηφιακές κάμερες ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα.

 

Χ: Ποια στιγμή που απαθανατίσατε με τον φωτογραφικό σας φακό δεν θα ξεχάσετε ποτέ και γιατί; Γίνεται να μας δείξετε την συγκεκριμένη φωτογραφία;

D: Έχω μερικές στιγμές που έρχονται στο μυαλό μου. Αυτές που θα θυμάσαι πιο ξεκάθαρα είναι αυτές στα μεγάλα παιχνίδια. Έχω μια ωραία φωτογραφία του Aaron Ramsey που σκοράρει στον τελικό του FA Cup το 2014, για την οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Επίσης, έχω ωραίες φωτογραφίες από πανηγυρισμούς του Thierry Henry απέναντι στην Real Madrid και του Cesc (Fabregas) απέναντι στην Milan.

 

O θρυλικός Thierry Henry «ζαλίσει» τους ποδοσφαιριστές της πανίσχυρης Real Madrid και πετυχαίνει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, το οποίο και έδωσε ένα τεράστιο «διπλό» στην Arsenal.

 

Ο Aaron Ramsey πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα του τελικού του FA Cup 2014 ανάμεσα στην Arsenal και την Hull (3-2), βάζοντας τέλος στα εννιά χρόνια «ξηρασίας» της πρώτης.

 

O Cesc Fabregas πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο τέρματα της Arsenal μέσα στην έδρα της Milan (0-2), στα πλαίσια της φάσης των «16» του Champions League.

 

Χ: Φυσικά, είμαστε μια ιστοσελίδα από την Ελλάδα σχετικά με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Στην Arsen