Ο άνθρωπος πίσω από την κάμερα της Arsenal, αποκλειστικά στο eyap.gr!

O David Price, αποτελεί έναν από τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας της Arsenal αλλά ταυτόχρονα κι έναν από τους πιο πιστούς… στρατιώτες της. Το eyap.gr σας παρουσιάζει την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον δικό μας #ChrisGunner.

 

Μια ομάδα, ανεξαρτήτου μεγέθους, φήμης, ή οικονομικής καταστάσεως, δεν αποτελείται μόνο από τον ή τους ιδιόκτητες της, τους μετόχους, στην συνέχεια τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή, το επιτελείο του. Αποτελείται φυσικά και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους της, αυτούς που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος.

Όταν ο συγκεκριμένος σύλλογος φτάσει σε μια σπουδαία διάκριση, ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα ή ακόμη και ένα τρόπαιο, τα εύσημα θα πάνε στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του, και όχι άδικα, αν κάποιος το συλλογιστεί πιο ορθά.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε το… υπόβαθρο της ομάδας, δηλαδή τους ανθρώπους γύρω από αυτήν, τους λεγόμενους «αφανείς ήρωες». Από τον φροντιστή του αγωνιστικού χώρου, μέχρι τον προσωπικό φωτογράφο, εκατοντάδες άνθρωποι, άγνωστοι στο ευρύ κοινό, ξοδεύουν αρκετό από το προσωπικό τους χρόνο προκειμένου να προσφέρουν τα μέγιστα, αποκλειστικά και μόνο για το συμφέρον του σωματείο στο οποίο εργάζονται.

 

 

Ένας από αυτούς τους «ήρωες» που ήδη αναφέραμε είναι και ο David Price. Ο συγκεκριμένος κύριος εργάζεται ως φωτογράφος για λογαριασμό της Arsenal εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, αποθανατίζοντας όσες περισσότερες στιγμές από τις προπονήσεις, του αγώνες αλλά και τις πολλαπλές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο ιστορικός σύλλογος του βόρειου Λονδίνου. Δηλαδή, είναι ο λόγος που εσύ απολαμβάνεις από το σπίτι σου ή από οποιοδήποτε άλλο μέρος τις λήψεις υψηλής ευκρίνειας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των «Κανονιέρηδων».

Μέσω του «θαύματος» που ακούει στο όνομα ίντερνετ, ο #ChrisGunner ήρθε σε επαφή με τον David για λογαριασμό των Ελλήνων Υποστηρικτών Αγγλικού Ποδοσφαίρου, με τον τελευταίο να απαντάει με μεγάλη προθυμία στα ερωτήματα που του τέθηκαν!

 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Χ: Αρχικά, πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Arsenal; Επίσης, πόσα χρόνια συνεργάζεστε με τον σύλλογο;

D: Γνώριζα τον Stuart MacFarlane (επίσης φωτογράφο της Arsenal) από την προηγούμενη μου δουλειά στην Colorsport. Ξεκίνησε στην Arsenal δύο χρόνια νωρίτερα. Γνώριζε ότι ήμουν ένας νέος φωτογράφος στην Colorsport και μου πρόσφερε την ευκαιρία να δουλέψω για την Arsenal.

Βρίσκομαι στην Arsenal 17 χρόνια, δηλαδή από το 2002.

 

Χ: Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά ενός φωτογράφου σε ένα ποδοσφαιρικό σωματείο, ειδικά σε ένα από τα πιο δημοφιλή στον πλανήτη μας; Τι απαιτήσεις έχει;

D: Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στην αναζήτηση εργασίας και την προσωπική ζωή. Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες παίζονται το Σαββατοκύριακο ή τα βράδια, επομένως είναι δύσκολο μερικές φορές να δώσω στην οικογένεια μου τον χρόνο που της αξίζει.

Από άποψη εργασίας υπάρχουν πάντα αρκετά πράγματα που συμβαίνουν. Γι’αυτό δεν είναι μόνο τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας που πρέπει να καλύψω. Είναι τα παιχνίδια της Κ-23, της Κ-18 και της γυναικείας ομάδας. Προσπαθώ να καλύψω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορώ. Με την αύξηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα του Instagram, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για όλες τις πτυχές του συλλόγου. Επίσης καλύπτουμε εκδηλώσεις στο γήπεδο και projects που η κοινότητα μας τρέχει τοπικά.

 

Χ: Κατά μέσο όρο, πόσες φωτογραφίες βγάζετε ημερησίως, είτε στην προπόνηση είτε σε έναν αγώνα; Επιπλέον, πόσος χρόνος χρειάζεται προκειμένου να βγάλετε ένα τελικό υλικό;

D: Πιθανότατα έχω δουλειά κάθε δεύτερη μέρα. Για έναν αγώνα της πρώτης ομάδας, κατά μέσο όρο, βγάζω 1500 φωτογραφίες που κανονικά θα επεξεργαστώ περίπου 80-100 από αυτές που κρατάμε.

Όσο τρέχει ένα παιχνίδι της πρώτης ομάδας, προσπαθούμε να στείλουμε εικόνες στους ανθρώπους μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εάν κάποιος σκοράρει ένα γκολ ή έχεις μια ωραία φωτογραφία με πανηγυρισμό, προσπαθούμε να τους την στείλουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορούμε προκειμένου να την δημοσιεύσουν στον Twitter ή στο Instagram. Στη συνέχεια, μετά τον αγώνα θα κάνουμε μια πιο λεπτομερή επεξεργασία και θα στείλουμε φωτογραφίες στους ποδοσφαιριστές για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους. Χρησιμοποιούμε ψηφιακές κάμερες ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα.

 

Χ: Ποια στιγμή που απαθανατίσατε με τον φωτογραφικό σας φακό δεν θα ξεχάσετε ποτέ και γιατί; Γίνεται να μας δείξετε την συγκεκριμένη φωτογραφία;

D: Έχω μερικές στιγμές που έρχονται στο μυαλό μου. Αυτές που θα θυμάσαι πιο ξεκάθαρα είναι αυτές στα μεγάλα παιχνίδια. Έχω μια ωραία φωτογραφία του Aaron Ramsey που σκοράρει στον τελικό του FA Cup το 2014, για την οποία είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Επίσης, έχω ωραίες φωτογραφίες από πανηγυρισμούς του Thierry Henry απέναντι στην Real Madrid και του Cesc (Fabregas) απέναντι στην Milan.

 

O θρυλικός Thierry Henry «ζαλίσει» τους ποδοσφαιριστές της πανίσχυρης Real Madrid και πετυχαίνει ένα σπάνιας ομορφιάς τέρμα, το οποίο και έδωσε ένα τεράστιο «διπλό» στην Arsenal.

 

Ο Aaron Ramsey πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα του τελικού του FA Cup 2014 ανάμεσα στην Arsenal και την Hull (3-2), βάζοντας τέλος στα εννιά χρόνια «ξηρασίας» της πρώτης.

 

O Cesc Fabregas πανηγυρίζει το πρώτο από τα δύο τέρματα της Arsenal μέσα στην έδρα της Milan (0-2), στα πλαίσια της φάσης των «16» του Champions League.

 

Χ: Φυσικά, είμαστε μια ιστοσελίδα από την Ελλάδα σχετικά με το αγγλικό ποδόσφαιρο. Στην Arsenal, υπάρχουν δύο Έλληνες παίκτες, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος; Ποια είναι η γνώση σας για αυτούς τους δύο, ως άνθρωποι και ως ποδοσφαιριστές;

D: Μου αρέσει πολύ ο Ντίνος και ο Σωκράτης. Πολύ προσγειωμένοι τύποι. Πολύ φιλικοί και εύκολα συζητήσιμοι. Πιστεύω ότι ο Σωκράτης έφερε αρκετή δόση εμπειρίας στην ομάδα και τα έχει πάει περίφημα λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη του σεζόν στην Premier League.

Από την άλλη, ο Ντίνος πιστεύω ότι έχει πολλές δυνατότητες και είμαι σίγουρος ότι θα είχε παίξει συχνότερα αυτή τη σεζόν εάν δεν είχε προβλήματα τραυματισμών. Πραγματικά εντυπωσίασε τον καθένα στον σύλλογο την περασμένη χρονιά στην ομάδα Κ-23 και στην συνέχεια στην πρώτη ομάδα.

 

Χ: Γενικά, ποιος παίκτης θεωρείται το μεγαλύτερο «πειραχτήρι» στις προπονήσεις; Ποιος λατρεύει περισσότερο τον φωτογραφικό φακό;

D: Έχουμε αρκετούς παίκτες που τους αρέσει να διασκεδάζουν. Αυτοί που μου έρχονται στο μυαλό είναι ο Laca, o Auba και ο Danny (Welbeck). Αυτοί οι τύποι είναι πάντα χαμογελαστοί και ευδιάθετοι. Προπονούνται σκληρά, αλλά κάνουν πλάκα όποτε μπορούν.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι ποδοσφαιριστές λατρεύουν την κάμερα!

 

Χ: Λογικά θα συναντήσατε από κοντά τον Arsene Wenger, τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της Arsenal. Φυσικά γνωρίζουμε αρκετά καλά το προπονητικό του έργο, όμως τι είδους άνθρωπος είναι γενικότερα; Μπορείτε επίσης να μας αναφέρετε μια στιγμή μαζί του που δεν θα ξεχάσετε ποτέ;

D: Πάντα προσπαθούσα να παραμείνω έξω από αυτόν τον δρόμο. Άλλα προς το τέλος της εποχής του στον σύλλογο είχαμε μερικές συζητήσεις και παίξαμε ποδόσφαιρο μαζί σε έναν αγώνα ανάμεσα στο προσωπικό του συλλόγου στο προπονητικό κέντρο.

Βασικά έβαλα ένα γκολ στα τελευταία λεπτά στην ομάδα του Arsene και ήταν πολύ ευχαριστημένος με εμένα. Αυτή η στιγμή ξεχωρίζει καθώς ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές και έδειξε το πάθος του για το ποδόσφαιρο. Ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά όλα τα θέματα, όχι μόνο σχετικά με το ποδόσφαιρο. Έτσι, ήταν πάντα πολύ ενδιαφέρον να τον ακούς να μιλάει.

 

 

Χ: Όσον αφορά τον Unai Emery, τον διάδοχο του «Le Professeur», τι γνώμη έχετε διαμορφώσει σχεδόν έναν χρόνο μετά την πρόσληψη του;

D: Πιστεύω ότι ο Unai Emery τα έχει πάει περίφημα. Είναι πολύ δύσκολο να έρχεσαι σε μια ομάδα που είχε έναν προπονητή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά πιστεύω ότι έχει αφήσει το σημάδι του στην ομάδα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν, και εξακολουθούμε να έχουμε έναν μεγάλο τελικό κυπέλλου, γι’αυτό ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να τελειώσουμε την σεζόν με ένα τεράστιο επίτευγμα.

 

Χ: Τέλος, ανεξάρτητα από την κατάληξη της φετινής περιόδου, τι πιστεύετε ότι επιφυλάσσει το μέλλον για την Arsenal με τον Emery στην τεχνική ηγεσία;

D: Είμαι πολύ αισιόδοξος. Θεωρώ ότι είναι ένας καλός προπονητής, ο οποίος δουλεύει σκληρά προκειμένου να κάνει καλύτερους τους παίκτες και είναι στην ευχάριστη θέση να προσαρμόσει το σύστημα του ώστε να ταιριάζει σε διαφορετικά παιχνίδια και διαφορετικούς αντιπάλους.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον David για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε, με την σειρά μας του ευχόμαστε ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο για το μέλλον!