Στα άδυτα του παλαιότερου συλλόγου στον κόσμο

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον παλαιότερο σύλλογο στον κόσμο, την Sheffield F.C. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τα άτομα που δουλεύουν μέσα σε αυτήν. Άτομα που έχουν κάνει κατάθεση ψυχής, έχουν αφιερώσει την ζωή τους και μαζί με την ομάδα, έχουν μεγαλώσει και οι ίδιοι.

 

Μετά από αρκετή έρευνα του #TheRomanticAnalyzer, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο πιο σωστός άνθρωπος για να μιλήσει για τον σύλλογο είναι ο Stuart James. Γέννημα θρέμμα του Sheffield, οπαδός της ομάδας από πολύ μικρή ηλικία, που πλέον είναι Media Editor του συλλόγου, γραμματέας των εβδομαδιαίων υποχρεώσεων του συλλόγου. Έτσι ο #TheRomanticAnalyzer αποφάσισε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του, και δέχθηκε με χαρά να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη.

Ο κύριος Stuart από την πρώτη στιγμή φάνηκε εξαιρετικά φιλικός μαζί μου και λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας για τον αγώνα με την Alvechurch μου ζήτησε αρχικά συγνώμη για την καθυστέρηση, και ξεκινήσαμε την συνέντευξη.

 

Stuart James

 

Ε: Κύριε Stuart, είναι πολύ ωραία που σας έχουμε σήμερα μαζί μας. Πόσο καιρό ασχολείστε με την Sheffield;

S: Υποστηρίζω την Sheffield σχεδόν όλη μου τη ζωή. Είναι ο σύλλογος της συγκεκριμένης περιοχής που γεννήθηκα. Όσον αφορά το κομμάτι της εργασίας, ξεκίνησα ως Media Editor το 2010, ενώ από το 2001 ήμουν ο επίσημος οργανωτής των υποστηρικτών.

 

Ε: Είναι πολύ ωραίο, από ένας νεαρός υποστηρικτής, να καταφέρετε να ζείτε και να εργάζεστε στον σύλλογο, καθώς εκτός από διαχειριστής των Media, είστε και γραμματέας στους αγώνες ενώ παράλληλα εργάζεστε και σε ένα πρακτορείο εργασίας, σωστά;

S: Πολύ σωστά, είμαι σύμβουλος στο πρακτορείο αυτό, ενώ συνδυάζω την δουλειά μου με την ποδοσφαιρική μου εργασία στην οποία περιλαμβάνεται και το κομμάτι της γραμματείας. Απαιτεί στενή συνεργασία με τον προπονητή Mark Shaw, και έτσι διασφαλίζεται η σωστή επιλογή των παικτών, σε συνεργασία με την λίγκα και τους διαιτητές για να διαβεβαιώσουμε ότι όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για να αγωνιστούν.

 

Stuart James

 

Ε: Κύριε Stuart, μπορώ να διακρίνω ότι ακόμα και στις πολύ χαμηλές κατηγορίες, υπάρχει τεράστια οργάνωση, δουλεύοντας σχεδόν σε επαγγελματικά πλαίσια. Είναι δύσκολο για έναν ερασιτεχνικό σύλλογο να επιβιώνει ανάμεσα στον επαγγελματισμό του σημερινού ποδοσφαίρου;

S: Είναι κάπως δύσκολο είναι η αλήθεια, αλλά έχουμε την δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με πολλούς επαγγελματικούς συλλόγους της περιοχής, όπως η Sheffield Wednesday, η Sheffield Utd, η Chesterfield, η Rotherham Utd, η Doncaster και η Barnsley. Δανειζόμαστε παίκτες από αυτές τις ομάδες, βοηθάει στην εξέλιξη των παικτών, ενώ παράλληλα δίνουμε στην ομάδα μας τόπο στα νιάτα και ενέργεια. Ξέρουμε ότι ποτέ δεν θα φτάσουμε το επίπεδο της Manchester City και της Chelsea, άλλα έχουμε πάντα την δυνατότητα να προοδεύουμε και να τους πλησιάζουμε όσο είναι δυνατόν ρεαλιστικά.

 

E: Συμφωνώ, ότι η συνεργασία με άλλους συλλόγους είναι αρκετά ωφέλιμη. Ο σύλλογος βρίσκεται στην Evo-Stik Northern Division One South προσπαθώντας να αποφύγει τον υποβιβασμό. Χθες κάνατε ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στην Alvechurch. Πιστεύετε ότι θα αποφύγετε τον υποβιβασμό;

S: Το ελπίζω. Είμαστε πολύ κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού την δεδομένη στιγμή, και είναι μια θέση που δεν έχουμε συνηθίσει. Η ποιότητα των παικτών είναι πολύ υψηλότερη από την ποιότητα που έχουν οι ομάδες κοντά στις θέσεις , αλλά ο προπονητής είναι εξαιρετικός. Είμαστε σε μια θέση που ενώ παλεύουμε με τις ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας, δεν μπορούμε να κερδίσουμε τις ομάδες που βρίσκονται στον πάτο αυτής. Χθες το ματς με την Alvechurch ήταν πολύ δύσκολο, και ενώ χάναμε με 2-0, ήρθε η ισοφάριση ξαφνικά, και το τελικό αποτέλεσμα μας έδωσε πολλές ελπίδες.

 

Stuart James

 

E: Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα χτίσετε μια καλή φόρμα από εδώ και στο εξής, θα εκμεταλλευτείτε την ποιότητα των παικτών και θα παραμείνετε στην κατηγορία. Παρά το γεγονός ότι είστε σε χαμηλές κατηγορίες το 2007 η Internazionale Milano, ήρθε στο Sheffield για φιλικό αγώνα λόγω των εορτασμών του συλλόγου για τα 150 χρόνια ζωής. Έχετε περαιτέρω αναγνώριση από άλλους γιγάντιους συλλόγους;

S: Την ίδια χρονιά, παίξαμε με τον Ajax, την ουγγρική Ferencvarosi, και με ομάδες από τα κλιμάκια της Borussia Dortmund. O πρόεδρος μας, Richard Tims, έχει χτίσει καλές σχέσεις με την Real Madrid, και την Barcelona. Ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αγωνιστούμε με μια εκ των δύο.

 

Stuart James

 

E: Σας εύχομαι να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο, και πολύ θα ήθελα να δω την Sheffield να ανεβαίνει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Τέλος, θα θέλατε να αφήσετε ένα μήνυμα για τους φίλους μας στην Ελλάδα;

S: Βεβαίως. Μου αρέσει να ακούω όσους ποδοσφαιρικά ρομαντικούς έχει η Ελλάδα, και όποιος από αυτούς θέλει να κάνει ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Ίσως μια μέρα φιλοξενήσουμε μια Ελληνική ομάδα. Έχω προτίμηση σε μία αλλά δε θα την αποκαλύψω. Πάντως φοράει κίτρινα.

 

E: Τέλεια. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην επαγγελματική σας καριέρα, αλλά και στη Sheffield. Καλή συνέχεια κύριε Stuart!

 

Συντάκτης: Φάνης Αγριτέλλης