Ο Τσάρλυ αποκλειστικά στο eyap.gr

Ο #redsak ήρθε σε επικοινωνία με τον γνωστό αθλητικογράφο-αναλυτή, Τσάρλυ, ο οποίος παραχώρησε μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη αποκλειστικά στο eyap.gr.

 

Αν είσαι λάτρης της «στρογγυλής θεάς» στην χώρα μας και αγαπάς τις ποδοσφαιρικές αναλύσεις, σίγουρα το μάτι σου θα έχει πέσει πάνω σε κάποιο κείμενο του. Η πορεία του στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 2004 κι έκτοτε «μαγεύει» τους αναγνώστες του ή τους ακροατές του με τις τεκμηριωμένες αναλύσεις του. Αρθρογραφεί στο Match Money και το Sport24, ενώ αποτελεί παρουσιαστή της γνωστής ραδιοφωνικής εκπομπής «Σουτ Τηλεφώνημα» στο Sport24radio, μαζί με τον Θέμη Καίσαρη. Για όσους δεν κατάλαβαν, κυρίες και κύριοι, ο Τσάρλυ!

Μετά από ένα μικρό, αλλά απαραίτητο «Who is Who» κι επειδή τα πολλά λόγια είναι «φτώχεια», ακολουθεί η απολαυστική συνέντευξη.

 

Χ: Η παρουσία σας τα τελευταία χρόνια σε ραδιόφωνο και sites, όσο και στον έντυπο τύπο κρίνεται ανελλιπής. Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω και να μου πείτε πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την αθλητική δημοσιογραφία. Ήταν κάτι «προσχεδιασμένο» ή υπήρξε κάποιο ερέθισμα στην πορεία;

 

Τ: Δεν ήταν προσχεδιασμένο να ασχοληθώ με την αθλητική δημοσιογραφία, ασχολούμουν με τα ρούχα και είχα πρακτορείο ΟΠΑΠ. Ήταν συμπτωματικό, έτυχε και πήγα στην Πορτογαλία με τον Θέμη στην πορεία της Εθνικής μας ομάδας κι εκεί γνώρισα τον Φίλιππο Κωτσάφτη, που ήταν αρχισυντάκτης του Match Money. Ήμασταν στο ξενοδοχείο που διέμενε η ΕΠΟ και βρισκόντουσαν αρκετοί δημοσιογράφοι, κι όντας τότε νεαρότερος σε ηλικία και με περισσότερο θάρρος, έπαιρνα το λόγο στο λόμπι που ήμασταν όλοι μαζί κι ανέλυα τακτικές, έκανα δηλαδή κάτι που μου άρεσε. Ο Φίλιππος είδε την όρεξη μου, την ικανότητα μου, το πόσο μου αρέσει και το πόσο γνωρίζω να αναλύω τακτικές και μου πρότεινε να μου δώσει μία στήλη στην εφημερίδα για να γράφω αυτά που λέω. Υπήρξε και μία περίοδος όπου με έπαιρνε τηλέφωνο ο Γιώργος Γεωργίου και έγραφε αυτά που του έλεγα στον «Φίλαθλο». Αυτό το είδε ο Φίλιππος, μου έκανε την πρόταση κι έτσι ξεκίνησε η ενασχόληση μου με την αθλητική δημοσιογραφία.

 

eyap.gr

 

Χ: Η δουλειά ενός αθλητικογράφου απαιτεί συνέπεια κι αφιέρωση πολύ χρόνου. Περιγράψτε μας μία μέρα στον χώρο εργασίας σας.

 

Τ: Κοίταξε, εγώ δεν είμαι μία κλασική περίπτωση διότι, πέρα από το ραδιόφωνο, σε όλες τις υπόλοιπες δουλειές γράφω από το σπίτι. Ξυπνάω το πρωί, γράφω τα κείμενα μου και κατά τις 16:00 τελειώνω την αρθρογραφία μου. Μετά, ετοιμάζομαι και πάω στο ραδιόφωνο. Έπειτα, αν έχει παιχνίδια κάθομαι και τα βλέπω, αν δεν έχει, κάθομαι να δω τα στιγμιότυπα κι ότι έχω χάσει από Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία. Δεν αφήνω ποτέ ματς πρωταθλήματος που να μην έχω γνώση για το τι έχει συμβεί, κι ακόμη κι αν έχω δει ολόκληρα τα παιχνίδια, κάθομαι και βλέπω επαναλήψεις.

Το γεγονός ότι η εκπομπή είναι 18:00-20:00 με έχει βοηθήσει να έχω μία πιο ομαλή καθημερινότητα, γιατί όταν η εκπομπή ήταν βράδυ υπήρχαν φορές συνήθως Κυριακές ή μετά το Champions League, όπου γύρναγα σπίτι μετά το ραδιόφωνο κι έπρεπε να γράψω τα κείμενα μου και μετά το πρωί πάλι, οπότε ήταν δύσκολα τα πράγματα. Τώρα, όπως καταλαβαίνεις με αυτό ωράριο έχει ομαλοποιηθεί πολύ το ωράριο μου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, αυτό που πρέπει να κάνει ένας αθλητικογράφος είναι να τον ενδιαφέρει πολύ η δουλειά του και να αφιερώνει πολύ χρόνο στην προσωπική του εξέλιξη, στη γνώση πάνω στο αντικείμενο του. Εγώ προσωπικά το κάνω πάρα πολύ αυτό, αφιερώνω πολύ χρόνο στο να γνωρίζω τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και να ακολουθώ την εξέλιξη του αθλήματος.

 

Χ: Στην Premier League φέτος παρατηρείται κάτι πρωτοφανές, με την Liverpool να απέχει 22 ολόκληρους βαθμούς από τη δεύτερη Manchester City. Θεωρείτε πως αυτή η βαθμολογική απόσταση αντικατοπτρίζει πλήρως τη διαφορά των «Reds» τόσο από την ομάδα του Pep Guardiola, όσο κι από τους υπόλοιπους μεγάλους του αγγλικού ποδοσφαίρου;

 

Τ: Η αλήθεια είναι ότι η Liverpool έχει ξεφύγει πολύ. Η διαφορά της Liverpool μαζί με την City από τους υπόλοιπους είναι πράγματι τεράστια. Η διαφορά της Liverpool από την City δεν είναι τόσο μεγάλη όσο δείχνουν οι 22 βαθμοί. Η Liverpool το ήθελε πάρα πολύ, είχε μία ρέντα στο ξεκίνημα που πήρε κάποιες νίκες οριακά. Η αλήθεια είναι ότι ο Klopp πήρε το καλοκαίρι μία απόφαση να μην κάνει καμία αλλαγή στο ρόστερ, θεώρησε ότι με την ίδια ακριβώς ομάδα θα καταφέρει και φέτος να πάει σε πολύ υψηλούς