Ο Δημήτρης “Dimi” Κωνσταντόπουλος στους ΕΥΑΠ

Ο δικός μας Δημήτρης “Dimi” Κωνσταντόπουλος, ο Έλληνας πορτιέρο της Middlesbrough, μας έκανε την τιμή πέρσι μετά τον χαμένο τελικό των play-off της Championship να μιλήσει στους Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου.

 

 

Μας μίλησε για αυτόν, την Boro αλλά και την διαφορά του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και στην Ελλάδα.

 

 

Για πάμε να δούμε!

 

 

O Dimi μετά την πρόκριση της Middlesbrough στον τελικό των play-off της Championship
O Dimi μετά την πρόκριση της Middlesbrough στον τελικό των play-off της Championship

 

Νίκος: Κατ’αρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που δέχτηκες να αφιερώσεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου. Τα δύο τελευταία χρόνια που αγωνίζεσαι στην Μiddlesbrough έχεις αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας όσο λίγοι. Ξεκίνησες ως τρίτη επιλογή τερματοφύλακα πίσω από τον Say Given και τον Jason Steele αλλά όταν σου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστείς, την άρπαξες από τα μαλλιά με αποτέλεσμα να καθιερωθείς και να κερδίσεις τον σεβασμό από όλους. Πως νιώθεις γι αυτό;

Ντίμι: Νομίζω ότι ο κόσμος εκτιμάει το γεγονός ότι παρότι ξεκίνησα σαν τρίτος, κατάφερα να κερδίσω την θέση. Αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου στην Middlesbrough και αυτό είναι εξαιτίας του κόσμου που με δέχτηκε από την αρχή και τους ευχαριστώ.

 

 

“Αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου στην Middlesbrough”

 

 

Νίκος: H Middlesbrough την χρονιά που μας πέρασε είχε την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με μόλις 37 γκολ παθητικό σε 46 παιχνίδια. Ποιο ήταν το μυστικό αυτής της επιτυχίας;

Ντίμι: Το μυστικό ήταν η καλή οργάνωση, ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των παικτών, του ταλέντου στην ομάδα και φυσικά του προπονητή. Όταν δέσουν όλα αυτά μαζί νομίζω κάνει μια ομάδα να είναι αμυντικά πολύ καλή.

Νίκος: Δυστυχώς η άνοδος στην Premier League χάθηκε στις λεπτομέρειες και σε έναν κακό τελικό απέναντι στην Norwich. Ποιοι είναι οι στόχοι σου για του χρόνου και τι θέλετε να βελτιώσετε σαν ομάδα;

Ντίμι: Πιστεύω αν επαναλάβουμε αμυντικά την ίδια χρονιά και προσθέσουμε επιθετικά μερικά γκολ, θα είμαστε ok.

Νίκος: Όσο καιρό είσαι παίχτης της Middlesbrough σε προσέγγισε κάποια ομάδα ώστε να αγωνιστείς σε αυτή;

Ντίμι: Λόγω της καλής μου πορείας μέχρι τώρα στην ομάδα έχω κατά καιρούς κάποιες κρούσεις αλλά δύσκολα θα κοιτάξω κάτι άλλο γιατί αισθάνομαι πολύ καλά και άνετα στην Middlesbrough.

Νίκος: Θα μπορούσες να μου ποιες ομάδες είχαν ενδιαφερθεί να σε αποκτήσουν;

Ντίμι: Όχι γιατί δεν βγήκε προς τα έξω και δεν χρειάζεται να αναφερθεί τώρα.

Νίκος: Τι διαφορές έχει το πρωτάθλημα της Championship σε σχέση με την ελληνική Superleague;

Ντίμι: Τεχνικά είναι περίπου το ίδιο αλλά από θέμα ρυθμού, ταχύτητας και δύναμης μέσα στο παιχνίδι οι διαφορές είναι μεγάλες.

 

Ο Dimi εν δράσει!
Ο Dimi εν δράσει!

 

Νίκος: Τι θα προτιμούσες; Να επιστρέψεις κάποια στιγμή σε μια ελληνική ομάδα η να “κρεμάσεις” τα γάντια σου στην Middlesbrough;

Ντίμι: Στην Middlesbrough θα ήταν το ιδανικό αν και στην κατάσταση που είμαι, αισθάνομαι ότι έχω αρκετά χρόνια μπροστά μου μέχρι τότε ακόμα.

Νίκος: Tέλος Θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τους οπαδούς της Boro.

 

 

“Οι οπαδοί της Middlesbrough είναι φανταστικοί. Είναι μια ολόκληρη πόλη ενωμένη που διψάει για Premier League”

 

 

Ντίμι: Οι οπαδοί της Middlesbrough είναι φανταστικοί. Είναι μια ολόκληρη πόλη ενωμένη που διψάει για Premier League και θα προσπαθήσουμε φέτος να το κάνουμε πραγματικότητα.

Νίκος: Σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε προσωπικό επίπεδο αλλά και επαγγελματικό. Τιμάς την φανέλα της Middlesbrough και κάνεις περήφανους πολλές χιλιάδες κόσμου τόσο στην Αγγλία αλλά και στην Ελλάδα. UP THE BORO!

Ντίμι: Να σαι καλά Νίκο!

 

It's SuperDimi!
It’s SuperDimi!