Οι «Αετοί» δεν θα πεθάνουν (ακόμα) στον αέρα

Το λαϊκό μας άσμα λέει πως «ο αετός πεθαίνει στον αέρα». Να που δεν ισχύει το ίδιο όμως, καθώς οι «Αετοί» του Λονδίνου αποδίδουν έξοχα.

 

Η φετινή παρουσία της Crystal Palace στην Premier League, αποτελεί μέχρι στιγμής μια μεγάλη έκπληξη. Κι αυτό καθώς, τα πρώτα δείγματα της ομάδας, επί ηγεσίας Patrick Vieira, δείχνουν πως ο σύλλογος έχει αλλάξει για τα καλά «ρότα».

Το προηγούμενο καλοκαίρι, οι «Αετοί» του Λονδίνου πάτησαν με «μανία» το κουμπί της επανεκκίνησης. Αλλαγή τεχνικού μετά από τέσσερα χρόνια κι απομάκρυνση σχεδόν μιας ντουζίνας παικτών. Ο Steve Parish είχε πάρει την απόφαση, να αλλάξει για τα καλά η Crystal Palace. Εκ των αποτελεσμάτων, η αλλαγή φαίνεται και επιτυχημένη.

Για την προηγούμενη κατάσταση, εννοείται δε έφταιγε ο Roy Hodgson. Ο έμπειρος τεχνικός προσπαθούσε με ό,τι υλικά είχε, όντας πολύ περιορισμένος. Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως η Palace ξόδεψε 30 εκατομμύρια λίρες παραπάνω φέτος στο μεταγραφικό παζάρι, σε σχέση με τις προηγούμενες επτά μεταγραφικές περιόδους. Κι αυτό δείχνει την προσπάθεια της ομάδας για αλλαγή.

 

 

 

Η πρώτη κίνηση, ήταν η πρόσληψη νέου προπονητή, εκ διαμέτρου αντίθετου από τον Roy Hodgson. Στο Λονδίνο βρήκε τη βάση του ο Patrick Vieira, ο οποίος δεν είχε και την ενδεδειγμένη προπονητική εμπειρία γι’ αυτό το επίπεδο. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο όπως το έχει στο μυαλό του η πάλαι πότε δόξα της Arsenal, αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα, που έκανε τον Parish να του δώσει τη θέση. Ο Γάλλος εξ αρχής έσπευσε να διαφοροποιήσει την ομάδα, κάνοντάς τη να πιέζει ψηλά, να παίζει γρήγορα, να σκέφτεται γρήγορα, και κυρίως να τρέχει. Καμία σχέση οι τωρινοί «Αετοί» με το «βρετανικό» στυλ που υπήρχε επί Hodgson.

Βέβαια, αυτό δε σήμαινε πως οι «Αετοί» θα γίνονταν και εντελώς απρόσεκτοι αμυντικά. Έχουν καταφέρει να ρίξει μια τριάρα στην Tottenham, να κερδίσουν με δυο τέρματα τη Manchester City, και γενικώς αρνούνται να χάσου