Οι αντιδράσεις των προπονητών της Πρέμιερ Λιγκ για την «μπλε κάρτα»

Δεν φαίνεται πως εντυπωσίασε αρκετά τους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ η ιδέα της «μπλε κάρτας».

Όπως είναι λογικό, στις χθεσινές συνεντεύξεις τύπου, οι περισσότεροι προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ ρωτήθηκαν για το πως βλέπουν την εισαγωγή της «μπλε κάρτας» στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου από το IFAB.

προπονητές Πρέμιερ Λιγκ

Αναμένεται ότι οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αρχικά σε διοργανώσεις χαμηλότερου επιπέδου για να αποφευχθεί η σύγχυση με διαφορετικούς κανονισμούς σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Οι λεπτομέρειες των δοκιμών αρχικά επρόκειτο να δημοσιευτούν νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκαν μέχρι τον επόμενο μήνα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ εξέφρασε ανησυχίες για την εισαγωγή των μπλε καρτών:

«Νομίζω ότι η παρούσα κατάσταση δείχνει ότι θα πρέπει να το κρατήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό και για τους διαιτητές επίσης. Είναι μια δύσκολη δουλειά, συχνά αρκετά συναισθηματική. Μιλάμε για αυτό περισσότερο μετά το παιχνίδι, και πιστεύω ότι η εισαγωγή μιας μπλε κάρτας θα δώσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να γίνονται λάθη, επειδή η συζήτηση θα είναι: ‘Ήταν μια μπλε κάρτα, έπρεπε να είναι κίτρινη κάρτα, τώρα είναι 10 λεπτά λιγότερα, τον παλιό καλό καιρό, θα ήταν κόκκινη κάρτα ή μόνο κίτρινη‘.

προπονητές Πρέμιερ Λιγκ

Αυτές οι αλλαγές απλώς το κάνουν πιο περίπλοκο. Αν θέλουν να το δοκιμάσουν δεν έχω πρόβλημα με το να δοκιμάσουν, εάν αυτό είναι το πρώτο βήμα για να συμφωνήσουν ή αν είναι ήδη σίγουρο ότι θα συμβεί; Δεν το ξέρω αυτό. Δεν ακούγεται σαν μια φανταστική ιδέα από την πρώτη στιγμή αλλά πραγματικά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φανταστική ιδέα που προήλθε από αυτούς τους ανθρώπους, αν είχαν ποτέ μια. Είμαι 56 ετών και, μπα δεν είχαν ποτέ» συμπλήρωσε για το IFAB ο Κλοπ.

Ο προπονητής της Τότεναμ, Άντζ Ποστέκογλου δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από τις απόψεις μου επ’ αυτού. Μου είναι δύσκολο να καταλάβω αυτήν την απότομη & επείγουσα ανάγκη να φέρουμε ξαφνικά νέα πράγματα

Δεν ξέρω αν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα με το παιχνίδι όπως το βλέπω εγώ. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου με το παιχνίδι αυτήν τη στιγμή είναι ότι το VAR έχει αλλάξει την εμπειρία, είτε είσαι παίκτης, προπονητής, ή φίλαθλος ή οτιδήποτε άλλο είσαι, πιστεύω ότι έχει αλλάξει την εμπειρία του ποδοσφαίρου. Υποθέτω ότι αυτό είναι ένα μέσο που εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, ότι η εισαγωγή της τεχνολογίας θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος. Αλλά έχω τις αμφιβολίες μου γι’ αυτό.

Πέραν αυτού, δεν ξέρω τι θα προσφέρει μία κάρτα διαφορετικού χρώματος. Έχω τις αμφιβολίες για αυτήν την ιδέα που είναι επηρεασμένη από άλλα αθλήματα».

H άποψη του Μικέλ Αρτέτα: «Δεν ξέρω πότε αν θα είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό. Νομίζω ότι έχουμε πολλά προβλήματα με αποφάσεις, με τεχνολογία, με όλα αυτά. Δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό ακόμα. Ποιος ξέρει [αν είναι καλή ιδέα]. Ελπίζω ότι θα δοκιμαστεί πολύ καλά πριν την εισαγωγή της σε αυτό το επίπεδο».

Την πλήρη αντίθεσή του εξέφρασε και ο Έντι Χάου της Νιούκαστλ:

«Δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής της ιδέας, για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι γι’ αυτό υπάρχουν οι κίτρινες κάρτες. Νομίζω ότι το τρέχον σύστημα λειτουργεί καλά, απλώς πρέπει να εφαρμόζεται σωστά. Θεωρώ ότι η προσθήκη της μπλε κάρτας θα προσθέσει ακόμη περισσότερη σύγχυση, κατά τη γνώμη μου, οπότε είμαι αντίθετος.

Φοβάμαι ότι οι παίκτες που θα πρέπει να φύγουν για 10 λεπτά θα είναι δύσκολο να ξαναβρούνε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ειδικά τον ρυθμό ενός παιχνιδιού στην Πρέμιερ Λιγκ».

Εσείς ακούσατε το νέo podcast της ομάδας των ΕΥΑΠ για το Fantasy;

Aρνητικός φάνηκε και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο: «Θα δημιουργήσει περισσότερη συζήτηση, θα γίνει πιο περίπλοκο για τους διαιτητές, τους παίκτες και τους φιλάθλους Η αίσθησή μου τώρα είναι ότι δεν είναι μια καλή ιδέα, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί. Χρειάζεται πρώτα να δούμε πώς λειτουργεί και μετά θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το πώς θα εφαρμοστεί».

Τέλος ο Γκάρι Ο’Νιλ της Γουλβς σημείωσε: «Δεν έχω ασχοληθεί πολύ, αλλά πιστεύω θα βλάψει την εμπειρία στο γήπεδο, θα αλλάξει το παιχνίδι δραστικά, αφού μία ομάδα θα είναι αναγκασμένη να περάσει δέκα λεπτά στο παιχνίδι με παίκτη λιγότερο».


Διαβάστε ακόμη στο eyap.gr: Τζόρντον Άιμπ: Η κατάθλιψη και ο (ασ)τέρας