Οι δέκα καλύτερες σεζόν στην ιστορία της Premier League (Part 2)

Tο 1992 η Premier League γεννήθηκε στην Αγγλία και από τότε δεν έχει σταματήσει να μας καθηλώνει. Κάθε χρονιά ήταν, είναι και θα είναι διαφορετική, γεμίζοντάς μας με ξεχωριστά συναισθήματα. Μαζί αυτή τη φορά θα δούμε τις δέκα καλύτερες σεζόν στην 26ετή ιστορία του κορυφαίου αγγλικού πρωταθλήματος.

 

5. 2017/18

Μια επιστροφή στην χρονικά πιο πρόσφατη σεζόν, όπου μια μαγική Manchester City σάρωσε ρεκόρ και φυσικά τον τίτλο. Ο Pep χρειάστηκε έναν χρόνο για να μαζέψει τα κομμάτια που ήθελε και να διαμορφώσει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην ιστορία, όχι μόνο της Premier League, αλλά κι ολόκληρου του αγγλικού πρωταθλήματος από τα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι η πρώτη ομάδα που κατάφερε να μαζέψει 100 πόντους σε 38 παιχνίδια με μόλις τέσσερεις ισοπαλίες και δυο ήττες. Οι De Bruyne και Αguero ήταν στα καλύτερα τους, ενώ οι Fernandinho και David Silva είχαν ξεχάσει την ηλικία τους και έπαιζαν λες και ήταν 24 χρονών.

Η βοήθεια από τα άκρα με τους Sterling και Sane έφερε πολλά γκολ και ακόμα περισσότερες ασίστ, ενώ κρυφός ήρωας αναδείχθηκε ο Fabian Delph. Ο Άγγλος μέσος φαινόταν χαμένος στο σύστημα του Guardiola, αλλά ο τραυματισμος του νεόφερτου Mendy του άνοιξε τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα και αυτός την γέμισε και με το παραπάνω. Η Manchester United παρόλους τους 81 βαθμούς που συγκέντρωσε -που υπό άλλες συνθήκες θα έφταναν για την κατάκτηση του τροπαίου- έμεινε 19 πόντους πίσω!

 

best seasons