Οι λαμπρές εποχές του αγγλικού ποδοσφαίρου (photos)

Ένα ρετρό φωτοαφιέρωμα, που απαθανατίζει στιγμές του αγγλικού ποδοσφαίρου από τη δεκαετία του ’30 έως τα «swinging 60’s».

 

Εκείνες τις ημέρες πριν από την Premier League και το Sky Sports, τα ριπλέι και τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων στα αγγλικά στάδια, το ποδόσφαιρο ήταν ένα πολύ πιο απλό άθλημα. Οι οπαδοί βρισκόταν σε τεράστιες εξέδρες, καθώς παρακολουθούσαν τους τοπικούς ήρωές τους να αγωνίζονται στο χορτάρι, μερικές φορές κρατώντας τα δικά τους χειροποίητα κασκόλ και οπαδικά αντικείμενα. Οι παρακάτω φωτογραφίες καταγράφουν τη ζωή μέσα και έξω από τις έδρες συλλόγων όπως η Luton Town, η Newcastle United και η Manchester United. Επίσης στη συλλογή υπάρχουν εικόνες των ποδοσφαιριστών της Fulham, που τους ανατέθηκε εργασία… εκκαθάρισης του χιονιού και τρεις παίκτες της Everton να απολαμβάνουν ένα λουτρό. Τόσο απίθανα αξιοθέατα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Οι εικόνες προέρχονται από το αρχείο της The Daily Herald, από την Εθνική Συλλογή Φωτογραφίας στο Εθνικό Μουσείο των Μedia στο Μπράντφορντ του Δυτικού Γιορκσάιρ.

 

Φίλαθλοι της Luton Town στις 5 Μαρτίου του 1959, με μια σειρά από αντικείμενα υποστήριξης, που αναγράφουν «Up the Hatters»

 

Ένα νεαρό αγόρι στέκεται με τον πατέρα του σε άγνωστο αγώνα στις 12 Αυγούστου του 1965

 

Οπαδοί παρακολουθούν ένα παιχνίδι ανέμασε στην Arsenal και την Birmingham City στις 26 Αυγούστου του 1933.

 

Η εξέδρα ήταν «τίγκα» σε έναν αγώνα ανάμεσα στην Arsenal και την Sheffield Wednesday τον Απρίλη του 1933.

 

Τεράστια ουρά για έναν αγώνα της Manchester United στις 3 Φλεβάρη του 1950.

 

Οπαδοί της Newcastle ενθουσιασμένοι πριν τον αγώνα της ομάδας τους στις 23 Απριλίου του 1932.

 

Κατενθουσιασμένο ποδοσφαιρικό κοινό στις 23 Δεκέμβρη του 1954.

 

Φίλαθλοι περπατάνε προς το γήπεδο Shrove Tuesday στο Alnwick της Northumberland τον Φλεβάρη του 1953.

 

Ένα πλήθος 65.000 ατόμων στο Highbury παρακολούθησε έναν αγώνα στις 23 Αυγούστου του 1954. Όλοι εκτός από έναν πιτσιρικά, που απολάμβανε το παγωτό του.

 

Το χαοτικό ετήσιο παραδοσιακό «Shrovetide football» τον Φλεβάρη του 1932 στο Ashbourne του Derbyshire, ένα αγώνισμα, που εικάζεται ότι ξεκίνησε να παίζεται πριν από 1000 χρόνια!

 

Οπαδοί παρακολουθούν ένα παιχνίδι ανάμεσα στην Arsenal και την Birmingham City στις 26 Αυγούστου του 1933.

 

Ποδοσφαιριστές της Fulham καθαρίζουν το χορτάρι από το χιόνι, πριν από αγώνα κυπέλλου ενάντια στην Bury στις 5 Γενάρη του 1939.

 

Οι δύο φιναλίστ του FA Cup επισκέπτονται το Wembley στις 26 Απριλίου του 1935.

 

Η Εθνική Αγγλίας αναχωρεί… «κουστουμαρισμένη» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας στις 19 Ιουνίου του 1950.

 

Παίχτες της Evertom μοιράζονται την ίδια μπανιέρα μετά από αγώνα τον Ιανουάριο του 1938.

 

Η ομάδα της Huddersfield επιθεωρεί το γήπεδο του Wembley πριν τον τελικό του FA Cup στις 29 Απριλίου 1938, στο οποίο νίκησε 1-0 επί της Preston North End.

 

Ποδοσφαιριστές της Queens Park Rangers κάνουν διατάσεις στις 3 Ιανουαρίου του 1939, λίγους μήνες πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Λιώνοντας τον πάγο στον αγωνιστικό χώρο της έδρας της Manchester City τον Γενάρη του 1953.

 

Επίσημες μετρήσεις των δοκαριών του τέρματος στο Wembley, πριν τον τελικό του FA Cup το ’35.

 

Η αστυνομία κόβει κλήσεις σε ποδοσφαιριστές, που παράνομα ξεκίνησαν αγώνα μια Κυριακή του 1962 στο Σέφιλντ. Εκείνη την εποχή δεν επιτρεπόταν από τον νόμο ν’ αθλείσαι οργανωμένα την έβδομη μέρα της εβδομάδας.