Όταν συλλογικές και εθνικές ομάδες «κονταροχτυπήθηκαν» στο χορτάρι

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν συλλογικές και εθνικές ομάδες έχουν αναμετρηθεί ποτέ; Σίγουρα αρκετοί είναι αυτοί που κάποια στιγμή στη ζωή τους είχαν αυτή την απορία και το eyap.gr είναι εδώ για να σας δώσει απάντηση στο ενδιαφέρον ερώτημα αυτό!

 

Χωρίς αμφιβολία, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι που περνάνε τον ελεύθερο τους χρόνο παίζοντας είτε PES είτε FIFA στις παιχνιδοκονσόλες, έχουν χειριστεί μια συλλογική ομάδα απέναντι σε μια αντίστοιχη εθνική, προκειμένου, έστω και ηλεκτρονικά, να ζήσουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία, την οποία στην πραγματικότητα, ως θεατές, δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν πως πράγματι μια συλλογική ποδοσφαιρική ομάδα έχει αναμετρηθεί με την αντίστοιχη μιας χώρας, μεταξύ των οποίων η Tottenham και η Arsenal, και το eyap.gr σας παρουσιάζει πέντε φορές που συλλογικές και εθνικές ομάδες διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους για επίσημο ή ανεπίσημο σκοπό.

 

5. Tottenham – Αγγλία 3-2, Charity Shield 1961

 

 

Παρά το γεγονός ότι ο θεσμός του Charity Shield/Community Shield ιδρύθηκε το μακρινό 1908, για πρώτη φορά στα χρονικά ένας σύλλογος αναμετρήθηκε με μια ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών από την Αγγλία (FA XI), η οποία αποτελούνταν από τους παίκτες της τότε εθνικής ομάδας της Αγγλίας (εκτός φυσικά αυτών της Tottenham). Τα «Σπιρούνια», εκείνη την σεζόν είχαν γίνει η πρώτη ομάδα στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου που κατέκτησε το εγχώριο νταμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο), και λόγω αυτού, η Λονδρέζικη ομάδα αντιμετώπισε την εθνική Αγγλίας, αφού ο κανονισμός που θέλει τον νταμπλούχο της περασμένης χρονιάς να αντιμετωπίζει τον φιναλίστ του πρωταθλήματος θεσπίστηκε το 1986.

Σ