Ποτσετίνο: «Ήμασταν τόσο κοντά, οι παίκτες πρέπει να νιώσουν τον πόνο»

Η Τσέλσι γνώρισε την ήττα σε έκτο σερί εγχώριο τελικό και ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο τοποθετήθηκε μετά την λήξη του χαμένου τελικού από την Λίβερπουλ.

Μιλώντας στο Sky Sports μετά το παιχνίδι, ο Ποτσετίνο ανέφερε:

«Δημιουργήσαμε τέσσερις, πέντε, έξι μεγάλες ευκαιρίες και δεν σκοράραμε. Σε ένα παιχνίδι όπως το σημερινό και σε έναν τελικό, το να σκοράρεις πρώτος, είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν σκοράραμε και αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα. Δεχθήκαμε στο τελευταίο λεπτό και είναι δύσκολο να αντιδράσεις.

Είναι [οι παίκτες] επαγγελματίες, πρέπει να νιώσουν τον πόνο. Παίξαμε για ένα τρόπαιο που δεν πήραμε. Πρέπει να νιώσουν τον πόνο όπως εμείς. Οι παίκτες νιώθουν την απογοήτευση γιατί ήμασταν τόσο κοντά στη νίκη μετά από 90 λεπτά.

Πρέπει να πάρουμε τα θετικά πράγματα, πρέπει να πιέσουμε, να χρησιμοποιήσουμε αυτό το είδος παιχνιδιού για να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι. Νομίζω ότι αγωνιστήκαμε πραγματικά αν δεν σκοράρεις με τις ευκαιρίες που είχαμε είναι δύσκολο να κερδίσεις τον τελικό.

Γι’ αυτό, χάσαμε τον τελικό πρέπει να είμαστε εύστοχοι μπροστά στο τέρμα και να δώσουμε συγχαρητήρια στη Λίβερπουλ και να συνεχίσουμε. Ο τρόπος που χάσαμε είναι πολύ οδυνηρός αλλά τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να προχωράμε. Αυτοί σκόραραν και εμείς δεν σκοράραμε».