Πρέμιερ Λιγκ: “Στοπ” στις διαφημίσεις στοιχηματικών εταιρειών μπροστά στις φανέλες!

Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ αποφάσισαν συλλογικά και μετά από συζητήσεις με την κυβέρνηση, να μην βάζουν σπόνσορες στοιχηματικές εταιρείες στο μπροστινό μέρος των φανελών τους.

Την είδηση αποκάλυψε η ίδια η Πρέμιερ Λιγκ με σημερινή της ανακοίνωση, με τις ομάδες να έχουν περιθώριο ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα μέχρι το τέλος της σεζόν 2025/26, καθώς από την σεζόν 2026/27 θα ισχύει ο παραπάνω κανονισμός.

“Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησαν σήμερα συλλογικά να αποσύρουν τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών από το μπροστινό μέρος των φανελών των αγώνων, αποτελώντας το πρώτο αθλητικό πρωτάθλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο που λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο εθελοντικά για να μειώσει τη διαφήμιση τζόγου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Η ανακοίνωση ακολουθεί μια εκτεταμένη διαβούλευση με τη Λίγκα, τους συλλόγους της και το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού ως μέρος της συνεχιζόμενης αναθεώρησης της ισχύουσας νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια από την κυβέρνηση.

Η Πρέμιερ Λιγκ συνεργάζεται επίσης με άλλα αθλήματα για την ανάπτυξη ενός νέου κώδικα για την υπεύθυνη χορηγία τυχερών παιχνιδιών. Για να βοηθήσει τους συλλόγους να απομακρυνθούν από τη χορηγία τυχερών παιχνιδιών στη φανέλα, η συλλογική σύμβαση θα ξεκινήσει στο τέλος της σεζόν 2025/26 .”

Οι Μπόρνμουθ, Μπρέντφορντ, Έβερτον, Φούλαμ, Λιντς Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Σαουθάμπτον και Γουέστ Χαμ θα επηρεαστούν από την αλλαγή. Σύμφωνα με τους Times, 18 από τους 20 συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ ψήφισαν υπέρ της κίνησης, ενώ οι άλλοι απείχαν.

Θεωρείται ότι οι σύλλογοι υποστήριξαν την κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης απαγόρευση της κυβερνητικής νομοθεσίας. Οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών θα εξακολουθούν να επιτρέπονται ως χορηγοί στα μανίκια των φανελών με τις διαφημίσεις ακριβώς στο μπροστινό μέρος της φανέλας να απαγορεύονται.