Ράφα Μπενίτεθ: “Υπήρχε ανάγκη για αλλαγές στην Έβερτον αλλά δεν μπορούσα γιατί ήμουν κόκκινος “

Ο Ράφα Μπενίτεθ δήλωσε ότι ήταν πολύ δύσκολο να προχωρήσει σε αλλαγές στην Έβερτον λόγω του παρελθόντος του με την Λίβερπουλ.

“Όταν ήρθε η Έβερτον με την προσφορά, ήξερα ότι θα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό και θα έκανα τα πάντα για να προσπαθήσω να βελτιώσω τα πράγματα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο γιατί ήμουν στη Λίβερπουλ παλιότερα, οπότε ίσως δεν μπορούσα να πάρω κάποιες αποφάσεις. Ήταν πολύ ξεκάθαρο για εμάς στην αρχή”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Ισπανός προπονητής.

Συνέχισε, αναφέροντας πως σε συνάντηση με προϊστάμενο ενός από των τμημάτων της ομάδας τον ρώτησε: «Νομίζεις ότι όλα είναι καλά;», για να πάρει την απάντηση «ναι, όλα είναι τέλεια».

“Σκέφτηκα ότι είχαν δαπανηθεί 600 εκατ. λίρες, δεν μπορεί να είναι τέλεια όταν οι ιδιοκτήτες δεν είναι ευχαριστημένοι και οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι. Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα μέσα στην Έβερτον, αλλά δεν μπορούσα να το κάνω ευθέως επειδή ήμουν κόκκινος και θα μπορούσαν να το δουν ως «ω, έρχεται να αλλάξει την ομάδα μας». Σε μια άλλη ομάδα θα έπαιρνα αυτές τις αποφάσεις, όμως στην Έβερτον δεν μπορούσα να το κάνω”.

Κάντε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook αν δεν το έχετε ήδη κάνει!

Μάνος Σκαρβελάκης