Ρατσιστική επίθεση οπαδού της Κρίσταλ Πάλας στον Σον

Η Τότεναμ έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με την ρατσιστική επίθεση οπαδού της Κρίσταλ Πάλας προς τον Χέουνγκ-Μιν Σον στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Χέουνγκ-Μιν Σον βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκε στην χθεσινή αναμέτρηση της Τότεναμ με την Κρίσταλ Πάλας. Πιο συγκεκριμένα, την ώρα της αλλαγής του παίχτη στο 89′, ένας οπαδός των φιλοξενούμενων έκανε ασεβείς χειρονομίες προς τον Νοριοκορεάτη.

Τα «Σπιρούνια» έβγαλαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεσμεύονται να ταυτοποιηθεί ο οπαδός και να βρεθεί ενωπίον της δικαιοσύνης.

«Γνωρίζουμε έναν ισχυρισμό για ρατσιστική κακοποίηση προς τον Χέουνγκ-Μιν Σον κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα. Οι διακρίσεις οποιασδήποτε μορφής είναι αποτρόπαιες και δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στο παιχνίδι μας και στην ομάδα μας. Συνεργαζόμαστε με τη αστυνομία και την Κρίσταλ Πάλας για να ερευνήσουμε και να ταυτοποιήσουμε το άτομο που εμπλέκεται. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι εάν κριθεί ένοχο, το άτομο θα λάβει την ισχυρότερη δυνατή ποινή – όπως συνέβη νωρίτερα αυτή τη σεζόν όταν ο Σον υπέστη παρόμοια ρατσιστική κακοποίηση».

Λίγο μετά η Κρίσταλ Πάλας έλαβε θέση για το περιστατικό. Οι «Αετοί» καταδίκασαν την επίθεση αυτή και διαβεβαίωσαν πως ο οπαδός θα αποβληθεί από τον σύλλογο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Γνωρίζουμε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (καθώς και αναφορές που γίνονται απευθείας σε εμάς) σχετικά με ένα άτομο που βρισκόταν εκτός έδρας στους Spurs χθες, που φαίνεται να κάνει ρατσιστικές χειρονομίες προς τον Heung-Min Son. Τα αποδεικτικά στοιχεία έχουν μοιραστεί στην αστυνομία και όταν εντοπιστεί, θα αποκλειστεί από το κλαμπ. Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές στον σύλλογό μας».

Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Ο Στέρλινγκ αποκάλυψε τι χρειάζεται η Τσέλσι για να ορθοποδήσει

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο Facebook για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!