Συμφώνησε με Tottenham o Sir Alex!

ΟΤΑΝ Η ΤΟΤΤΕΝΗΑΜ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ SIR ALEX FERGUSON

 

Μια ιστορία που ελάχιστοι γνώριζαν εξιστόρισε ο πρώην πρόεδρος της Tottenham, Irving Scholar.

Στα άδυτα του αγγλικού ποδοσφαίρου μας «μετέφερε» ο Irving Scholar μέσω του βιβλίου του «White Hart Lane – The Spurs Glory Years». Εν έτη 1984, και η Tottenham μόλις έχει απομακρύνει τον προπονητή Keith Burkinshaw. Οι άνθρωποι του συλλόγου ψάχνουν τον άνθρωπο που θα αναγεννήσει τον Λονδρέζικο σύλλογο, και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Alex Ferguson.

O Σκωτσέζος τεχνικός είχε οδηγήσει την Aberdeen στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Σκωτίας για τη σεζόν 1980, την κατάκτηση του Κυπέλλου για τα έτη 1982, 1983, 1984 αλλά και του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1983.

Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει, με τις δυο πλευρές να προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μετά από πολύωρες συζητήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή και οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει. Το καθοριστικό ραντεβού θα γινόταν στο Παρίσι με τους Spurs να αντιπροσωπεύει ο Paul Bobroff.

Προς έκπληξη όλων, ο Ferguson δεν πήγε ποτέ στο Παρίσι, παρέμεινε στην Aberdeen για ατ επόμενα δυο χρόνια.

 

«Δεν μου εξήγησε ποτέ τους λόγους. Υπήρχαν κάποιες θεωρίες εκείνη την εποχή, που δεν έχουν σημασία σήμερα»

 

Ο Ferguson πρόλαβε και κατέκτησε ακόμη δυο τίτλους της Premier League, ένα Κύπελλο και δυο League Cup πριν μεταβεί στη Manchester United μεταμορφώντας τον σύλλογο αλλά και μετέπειτα ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

Συντάκτης: Γιώργος Μανεσιώτης