Συνελήφθη ξανά ο Μέισον Γκρίνγουντ

Ο Μέισον Γκρίνγουντ συνελήφθη ξανά το Σάββατο για φερόμενη παραβίαση της εγγύησής του και των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί.

Η πρώτη σύλληψη του Μέισον Γκρίνγουντ έγινε τον Ιανουάριο μετά από κατηγορίες για εικόνες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Τότε, ο παίχτης της είχε κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού, εμπλοκή σε χειριστική συμπεριφορά και επίθεση κατά της πρώην συντρόφου του.

Ο 21χρονος, θα βρεθεί στο δικαστήριο για ακόμη μια φορά την Δευτέρα 17 του Οκτώβρη. Μέχρι να αποφανθεί η απόφαση του δικαστηρίου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον ποδοσφαιριστή. Ενώ πληρώνεται κανονικά, δεν έχει συμμετάσχει ούτε σε προπονήσεις ούτε σε αγώνες. Επίσης η αθλητική φίρμα Nike διέκοψε την συνεργασία μαζί του, και η Electronic Arts τον αφαίρεσε από το Fifa 22.

Η Τζάνετ Πότερ, από την εισαγγελία του Στέμματος, εξουσιοδότησε την αστυνομία του Μάντσεστερ να απαγγείλει της παραπάνω κατηγορίες στον Γκρίνγουντ. Ο βιασμός λέγεται ότι συνέβη στις 22 Οκτωβρίου 2021, ενώ η φερόμενη επίθεση φέρεται να έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην συνέχεια, το θύμα ανέφερε πως η χειριστική συμπεριφορά αφορά χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2018. Οι ειδικοί εισαγγελείς εξέτασαν τον φάκελο με τα αποδεικτικά στοιχεία της αστυνομίας, είπε η Πότερ.

Ακολούθησε μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

«Η εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του κατηγορουμένου είναι ενεργές και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», πρόσθεσε. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει καμία αναφορά, σχολιασμός ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσουν αυτές τις διαδικασίες», συμπλήρωσε στο τέλος.

Διαβάστε ακόμα: Κάτι τρέχει με τη… Λίβερπουλ