Τι είπαν Ποτσετίνο & Πάλμερ για το περιστατικό με το πέναλτι [vid]

Η Τσέλσι διέλυσε την Έβερτον με 6-0 αλλά πολλοί στάθηκαν στη φάση του 61′ και σε ότι συνέβη μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ποτσετίνο πριν την εκτέλεση του κερδισμένου πέναλτι.

Πραγματοποιώντας την κορυφαία φετινή της εμφάνιση και με έναν σεληνιασμένο Κόουλ Πάλμερ που πέτυχε τέσσερα τέρματα, η Τσέλσι επικράτησε με 6-0 της Έβερτον, διατηρώντας τις ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη.

Ακόμα και σ’ ένα παιχνίδι όπως το χθεσινό οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι κατάφεραν να «θολώσουν» την εικόνα τους με ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν την εκτέλεση του πέναλτι του Κόουλ Πάλμερ για το 5-0 με τους, Μαντουέκε, Τζάκσον να θέλουν αμφότεροι να εκτελέσουν και να δημιουργείται μίνι σύρραξη.

Όπως είναι φυσικό η εικόνα αυτή δεν άρεσε καθόλου στον Μαουρίσιο Ποτσετίνο που τοποθετήθηκε επί αυτού μετά το παιχνίδι.

«Δεν μπορώ να δεχτώ αυτή τη συμπεριφορά. Τους είπα ότι είναι η τελευταία φορά που βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται να έχουμε αυτή τη συμπεριφορά με τέτοια εμφάνιση. Αν θέλουμε να γίνουμε καλή ομάδα, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας.

Ο εκτελεστής των πέναλτι είναι ο Πάλμερ. Είναι ο Πάλμερ που πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να δώσει τη μπάλα σε έναν συμπαίκτη. Είναι σημαντικό να διορθωθεί. Τώρα το συνειδητοποίησαν» είπε ο Αργεντινός για να συνεχίσει:.

Είναι ντροπή. Είναι μία διαδικασία για μια νεαρή ομάδα που χρειάζεται να μάθει πολλά. Πρέπει να ζητήσω συγνώμη γιατί οι φίλαθλοί μας σε όλο τον κόσμο βλέπουν αυτού του είδους την κατάσταση, μετά από το 4-0 να μαλώνουν για ένα πέναλτι.

Πρέπει να μάθουν και να είναι επαγγελματίες. Πρέπει να είμαστε εστιασμένοι στο συλλογικό επίπεδο. Είναι ένα καθαρό παράδειγμα ότι ακόμα χρειάζεται να μάθουμε αυτήν τη διαδικασία».

Από τη μεριά του ο Κόουλ Πάλμερ θέλησε υποβιβάσει το περιστατικό δίνοντας τη δική του οπτική γωνία: «Κάποιοι ήθελαν να αναλάβουν την εκτέλεση, αλλά εγώ είμαι ο εκτελεστής των πέναλτι και ήθελα να το αναλάβω. Νομίζω ότι δείχνουμε ότι όλοι θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη. Μπορεί να ξέφυγε λίγο η κατάσταση, αλλά όλοι θέλουν να κερδίσουν – γελούσαμε και αστειευόμασταν (μετά) με αυτό»


Διαβάστε ακόμα στο eyap.gr: Το 97ο θύμα του Χίλσμπορο δεν πήγε ποτέ στο γήπεδο