Το εξαιρετικό βίντεο-πρωτοβουλία της Γουλβς για την ψυχική υγεία [vid]

Η Γουλβς δημοσίευσε ένα συγκινητικό βίντεο, μέρος μιας σημαντικής καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων πάνω σε θέματα της ψυχικής υγείας.

Ένας φίλος της Γουλβς, ο Reepa, με δεμένα τα μάτια, στάθηκε έξω από την έδρα της ομάδας του πριν τον αγώνα ενάντια στην Λούτον.

Χωρίς να κρίνει, χωρίς να τον νοιάζει ποιος ή ποια ειναι μπροστά του, μας υπενθυμίζει μέσω του πλακάτ που κρατά έξω από το Μολινό, ότι ο εχθρός είναι κοινός για πάρα πολλούς εκεί έξω. Μας υπενθυμίζει ότι λίγο από τον χρόνο μας μπορεί να σώσει μια ψυχή εκεί έξω.

«Η αυτoκτoνία και η κακή ψυχική υγεία είναι πιο συνηθισμένη απ’ ότι παραδεχόμαστε. Η αυτoκτoνία είναι ο μεγαλύτερος “φονιάς” ανδρών και γυναικών κάτω των 35 και ανδρών κάτω των 50. Άμα το έχεις ανάγκη, δώσε μου μια αγκαλιά ή σταμάτα να μιλήσουμε λίγο», έγραφε το πλακάτ.

Η Γουλβς δημοσίευσε, εν τέλει, ένα βίντεο στους επίσημους λογαριασμούς της στα σόσιαλ μίντια, που περιλαμβάνει όλες τις αλληλεπιδράσεις του φιλάθλου αυτού με κόσμο που τον προσέγγισε.

Οι αμέτρητες συζητήσεις μεταξύ τους είναι συγκινητικές, ένα δυνατό μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι να μιλάς για την ψυχική σου υγεία, να προσεγγίζεις ειδικούς, να ενθαρρύνεις και συ ο ίδιος τον συνάνθρωπό σου, να του δίνεις σημασία, μια αγκαλιά.

Σύμφωνα με τον σύλλογο της Premier League, όσοι γενναία μίλησαν στον Reepa εκείνη την ημέρα, προσεγγίστηκαν από το Wolves Foundation και την ομάδα του Head 4 Health, οργανισμούς ειδικευμένους στην αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας. Μάλιστα, οι άνθρωποι των οργανισμών μίλησαν επιτόπου με τέσσερα άτομα που αντιμετώπιζαν σοβαρότατες μορφές κατάθλιψης και δεν εμφανίστηκαν στο βίντεο. Εξέλαβαν επαγγελματική αντιμετώπιση από ψυχολόγους στο σημείο και δρομολογήθηκε οι περαιτέρω φροντίδα τους.

Δείτε παρακάτω το εξαιρετικό βίντεο:

Η Γραμμή 10306 λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο.

Απευθύνεται σε πολίτες κάθε φύλου και κάθε ηλικίας για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας τους απασχολεί (π.χ. άγχος, οικογενειακά ζητήματα, πένθος, κρίση πανικού).

Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υποστήριξη, πληροφόρηση και καθοδήγηση, εφόσον χρειάζεται, ώστε να γίνουν οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας προσβάσιμες σε όλους.