To wildcard or not to wildcard;

Έχουμε International Break, ωστόσο στο μυαλό μας τριγυρίζει μόνο μία σκέψη που δεν είναι άλλη από το δίλλημα της χρήσης Wildcard.

 

Ένα από τα σπουδαιότερα ατού στο Fantasy Premier League είναι η χρήση της Wildcard, πολλώ δε μάλλον όταν χρησιμοποιείται τη σωστή στιγμή. Μεγάλος αριθμός manager φαίνεται είτε να το έχει αποφασίσει είτε αμφιταλαντεύεται να πατήσει το κουμπί ενεργοποίησης της! Από τη μια οι αυξομειώσεις τιμών σε σημαντικούς παίχτες του παιχνιδιού, από την άλλη το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου και ακόμη περισσότερο η επιστροφή σπουδαίων παιχτών όπως ο Lukaku και ο Ronaldo ωθούν πολλούς manager στο να κάνουν ριζικές αλλαγές στις ομάδες τους.

 

cristiano ronaldo return

 

Μην χρησιμοποιήσετε την wildcard!

Κατα την προσωπική μου άποψη, καλό είναι να κρατηθεί κανείς, να μην υποκύψει στις μεταγραφικές σειρήνες και να κινηθεί με υπομονή. Αυτό δηλαδή που δε θα κάνω εγώ ο ίδιος! Γιατί η δική μου wildcard είναι ήδη ενεργοποιημένη από τα μισά της προηγούμενης αγωνιστικής. Θα εξηγήσω όμως το γιατί. Στην ομάδα μου, η οποία παρεπιπτόντως δεν τα πήγαινε και άσχημα, είχα τρείς παίχτες πάγκου, οικονομικούς, όπως ο Fabio Silva, ο Omobamidele και ο Τσιμίκας. Όλοι τους θα πέσουν σε τιμή μέχρι την επόμενη αγωνιστική. Πράγμα που ήδη έγινε και με τον Digne, τον τρίτο μου αμυντικό. Με τον Pereira αμφίβολο λόγω τραυματισμού, τον Ings να είναι στα πλάνα μου για αντικατάσταση, τον Bachman να αποδεικνύεται κακή αρχική επιλογή και τον Raphinha να χάνει την επόμενη αγωνιστική λόγω της καθυστερημένης επιστροφής του από τα διεθνή παιχνίδια, οι παίχτες που ήθελα στην ομάδα ήταν μετρημένοι. Ως εκ τούτου, η απόφαση μου στηρίχτηκε στο ότι δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένος με το βάθος της ομάδας και τις επικείμενες αλλαγές τιμών. Το αν συμπίπτει με τις μεταγραφές, πιθανόν να με εξυπηρετήσει. Σίγουρα όμως δεν ήταν ο κύριος λόγος. Αυτό το αναφέρω για να το αξιολογήσετε με βάση τις ομάδες που έχετε ήδη. Δε θεωρώ απαραίτητο κάποιος να αποψιλώσει ολόκληρη την ομάδα του με στόχο να αποκτήσει έναν εκ των Lukaku ή Ronaldo. Θα υπάρξουν κ άλλοι τρόποι στο προσεχές μέλλον.

 

Lukaku

 

Αν όμως αποφασίσετε να το πράξετε, τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας.

Στην περίπτωση που έχετε διαλέξει να ανακατέψετε την τράπουλα, καλό είναι να έχετε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι 15 παίχτες που διαλέγουμε στην τωρινή wildcard θα μείνουν ως επί το πλείστον μαζί μας μέχρι και τα Χριστούγεννα! Με εξαίρεση φυσικά τις συνήθεις μεταγραφές ανά αγωνιστική. Δείτε λοιπόν μακριά! Κοιτάζοντας το πρόγραμμα είναι ξεκάθαρο ότι για κάποιες, είναι πολύ πιο ευνοϊκό από την 4η αγωνιστική και μετά. Ομάδες όπως η Wolves, η Arsenal, η Leeds (μετά την 5η) έχουν να αντιμετωπίσουν ευκολότερος θεωρητικά αντιπάλους, ως εκ τούτου οι παίχτες τους παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Οι White, Smith-Rowe, Raphinha, Harrison, Ayling, Sa, Semedo και Traore είναι πολύ οικονομικοί και θα έχουν πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα για τουλάχιστον 5-6 ακόμα αγωνιστικές.
Άλλες ομάδες που καλό είναι να έχουμε στα ραντάρ μας είναι η Chelsea, η οποία από την 7η αγωνιστική ξεκινά ένα σερί εξαιρετικού προγράμματος και πολλοί θα θέλουν να επενδύσουν σε παίχτες της.
Αντιθέτως, ομάδες σαν την Aston Villa, την Brentford και σε έναν βαθμό την West Ham, μπαίνουν σε ένα δίμηνο με δύσκολους αγώνες. Πολλοί έχουμε αρκετούς παίχτες τους οπότε ίσως είναι ευκαιρία να αποδεσμευτούμε σε ενδεχόμενη wild card.

 

 

Μία ακόμη συμβουλή πριν ολοκληρώσετε το ρόστερ σας είναι να κοιτάξετε το πρόγραμμα των «ευρωπαίων»! Οι ομάδες ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους στα κύπελλα Ευρώπης, και το πιο λογικό και αναμενόμενο είναι να περνάνε από έντονο rotation λόγω του φόρτου των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Μέχρι τώρα έπαιζαν μία φορά την εβδομάδα. Από αρχές Σεπτεμβρίου όμως, θα επιβαρυνθούν πολύ και μπορεί να εκπλαγούμε με επιλογές των προπονητών τους. Όταν λοιπόν διαλέγετε παίχτες σαν τον Jota, Greenwood, Torres, να έχετε υπ´ όψιν σας ότι ενδεχομένως να μην αγωνίζονται κάλαθε αγωνιστική και να εναλλάσσονται. Στην wildcard λοιπόν, μπορείτε ευκολότερα να επανδρώσετε τον πάγκο σας με τέτοιο τρόπο που να μην «πονέσει» η απουσία ενός πρωτοκλασάτου παίχτη!

Αυτές είναι οι συμβουλές μου εν συντομία. Αυτό όμως που προέχει πάντα στο Fantasy Premier League είναι να ακολουθείτε το ένστικτό σας. Όπως και να πράξετε, εύχομαι καλή επιτυχία!

Συντάκτης: Γιάννης Γιαννόπουλος