Τσάμπιονσιπ 2022/2023: Ο «Μαραθώνιος» ξεκινά!

Η νέα σεζόν της Τσάμπιονσιπ ξεκινάει απόψε! Το eyap.gr σας δίνει μία πρώτη γεύση από τι αναμένεται να δείτε, στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Πέρασαν ακριβώς δύο μήνες από το τελευταίο παιχνίδι της περσινής Τσάμπιονσιπ. Εκεί που η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβλήθηκε με 1-0 της Χάντερσφιλντ στον τελικό των play-off και κέρδισε την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Δύο μήνες αργότερα, οι ηττημένοι «Τέριερς» φιλοξενούν σήμερα την Μπέρνλι, στο εναρκτήριο παιχνίδι της Τσάμπιονσιπ για φέτος.

Η Μπέρνλι με τον Βίνσεντ Κομπανί και τη βοήθεια της Μάντσεστερ Σίτι (τρεις δανεικούς) έχει μια ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει, ιδιαίτερα αν σε αυτό το ρόστερ προσθέσει κανείς τον κορυφαίο ποδοσφαιρστή της περσινής League One και τον Λουκ Μακνάλι. Από κοντά η Γουέστ Μπρομ του Στιβ Μπρους, ο οποίος σίγουρα επιθυμεί να δώσει τις δικές του προπονητικές απαντήσεις, στοχεύοντας στην 5η άνοδό του. Ίσως ο κορυφαίος προπονητής της κατηγορίας, ο Κρις Γουάιλντερ να μπορεί να οδηγήσει σε υψηλές πτήσεις τη Μίντλεσμπρο. Φυσικά, το ακλόνητο φαβορί παραμένει η Νόριτς, ενώ το μέλλον της Γούοτφορντ θα εξαρτηθεί αρκετά από το αν θα αποχωρήσουν οι Nτένις και Σαρ.

Η παραμυθένια σεζόν της Λούτον πέρσι, δεν μπορεί να τη βγάλει από το κάδρο της διεκδίκησης μίας θέσης στα play-off. Από κοντά και η Χάντερσφιλντ, η οποία φυσικά θα έχει ενδιαφέρον πως θα εμφανιστεί μετά τις ηχηρές αποχωρήσεις. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Χέκινγκμπότομ δεν αστειέυεται και το έχουν καταλάβει όλοι πλέον. Τα μεγάλα ερωτηματικά όσον αφορά τις θέσεις κοντά στα play-off ή μέσα σε αυτά είναι οι Μίλγουολ, Στόουκ και Χαλ. Ομάδες που ενισχύθηκαν σημαντικά το καλοκαίρι και που ίσως φέτος είναι η σειρά τους να κάνουν το ξεπέταγμα.

Η Σουόνσι έπαιξε πέρσι κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο ωστόσο της έλειψε η διάρκεια. Η διάρκεια έλειψε και στην Μπλάκμπερν. Στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, αναμένεται να κινηθούν Κόβεντρι, Πρέστον και Μπρίστολ, οι οποίες δύσκολα θα κινδυνεύσουν, αλλά εξίσου δύσκολα θα ξεχωρίσουν. Στο ίδιο γκρουπ ομάδων ανήκει και η ΚΠΡ, η οποία αναζητάει την ενίσχυση στο μεταγραφικό παζάρι.

Όσον αφορά τη μάχη του υποβιβασμού τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα για τις Ρέντινγκ και Μπέρμιγχαμ, ιδιαίτερα με τους περιορισμούς στις μεταγραφές. Οι «Ρόγιαλς» σώθηκαν κυριολεκτικά λόγω της κατάστασης της Ντέρμπι. Στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού μοιάζουν πως θα είναι και οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν από τη League One. Ο λόγος για τις Γουίγκαν, Ρόδεραμ και Σάντερλαντ, οι οποίες δεν άλλαξαν πολλά πράγματα στο ρόστερ τους μέχρι στιγμής. Τέλος, Μπλάκπουλ και Κάρντιφ, θα είναι ευχαριστημένες εάν στη λήξη της σεζόν δεν έχουν μπει σε περιπέτειες.

Πολλά τα νέα πρόσωπα, έξι οι νέες ομάδες στη κατηγορία. Η σεζόν στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας ξεκινάει ακόμα νωρίτερα, λόγω της διακοπής που θα ακολουθήσει για το Μουντιάλ του Κατάρ. Ωστόσο, σε τι κατάσταση βρίσκονται οι 24 ομάδες; Ποιες ήταν οι καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις; Ποια είναι τα φαβορί για την άνοδο; Όλα βρίσκονται εδώ.

*Κάνοντας κλικ στο όνομα των ομάδων, μπορείτε να δείτε τα φετινά ρόστερ τους.

** Κάνοντας κλικ στα ονόματα των ποδοσφαιριστών, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά τους στο transfermarkt.

Μπέρμιγχαμ Σίτι

Mόνο ήσυχο δεν ήταν το καλοκαίρι στο Μπέρμιγχαμ. Η ομάδα βρίσκεται σε ιδιοκτησιακό αδιέξοδο, με τον Μάξι Λόπεζ και ένα κονσόρτιουμ επιχειρηματιών να επιθυμούν να αναλάβουν. Ο Λι Μπόουερ που έσωσε την ομάδα πέρσι (20η θέση) δεν συνεχίζει φέτος να βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία. Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε ο Τζον Γιούστας. Λόγω της έλλειψης κανονικής διοίκησης, η Μπέρμιγχαμ αναγκάστηκε να αποκτήσει μόνο δανεικούς ποδοσφαιριστές. Φαίνεται ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά, ακόμα κ αν το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλάξει.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Nτίον Σάντερσον.

Μπλάκμπερν Ρόβερς

Οι Ρόβερς ξεκίνησαν πολύ δυνατά τη σεζόν, ωστόσο βρέθηκαν έξι βαθμούς μακριά από τα play-offs, τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση. Ο Τόνι Μόουμπεϊ αποχαιρέτησε μετά από πολλά χρόνια στην ομάδα. Νέος τεχνικός ο Γιον Νταλ Τόμασον, στην πρώτη του δουλειά στην Αγγλία, ως προπονητής. Αν ο Μπεν Μπρέρετον-Ντίαζ είναι και φέτος σε μεγάλα κέφια, δεν αποκλείεται να δούμε και πάλι την Μπλάκμπερν σε υψηλές πτήσεις.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Κάλουμ Μπρίταιν.

Μπλάκπουλ

Οι «Τέιντζερινς» τερμάτισαν στην πολύ τιμητική 16η θέση της Τσάμπιοσινπ κατά την επάνοδο τους. Ωστόσο το καλοκαίρι θορυβήθηκαν με την αποχώρηση του Νιλ Κρίτσλεϊ που έγινε βοηθός του Στίβεν Τζέραρντ στη Βίλα. Την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ένας παλιός γνώριμος, ο Μάικλ Έιπλτον. Μέχρι στιγμής η Μπλακπουλ έχει αποκτήσει μερικούς ποδοσφαιριστές με την περίπτωση του Ρις Γουίλιαμς να ξεχωρίζει.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ρις Γουίλιαμς.

Μπρίστολ Σίτι

Οι «Ρόμπινς» φλέρταραν με τον υποβιβασμό, όμως ο Νάιτζελ Πίρσον, με πρώτο κανόνι τον Άντι Βάιμαν (22 γκολ) τους κράτησε μακριά από περιπέτειες. Εάν τελικά τον μοσχοπουλήσουν μέχρι το τέλος της μεταγραφική περιόδου, ίσως αποβεί μοιραίο. Ήρθαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, όμως μόλις ένας έχει εμπειρία από τη κατηγορία.’

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Καλ Νέισμιθ. Ο Νέισμιθ έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ξέφρενη πορεία της Λούτον πέρσι και δεν κόστισε τίποτα στην Μπρίστολ.

Μπέρνλι

Η νέα σεζόν θα βρει την Μπέρνλι να αγωνίζεται στα γήπεδα της Τσάμπιονσιπ. Για πρώτη φορά μετά το 2016 και μάλιστα με νέο προπονητή. Ο Βίνσεντ Κομπανί ανέλαβε τις τύχες των «Κλάρετς» και όλοι περιμένουν αν η ηγετική φυσιογνωμία της Μάντσεστερ Σίτι, θα αντέξει στην πίεση. Αν και αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, υπάρχει η ποιότητα ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει, θα τα καταφέρει;

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς : Σκοτ Τουάιν. Ο Τουάιν αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της League One πέρσι. Μέτρησε 20 γκολ και 13 ασίστ.

Κάρντιφ Σίτι

Πολλές οι αλλαγές για τους Ουαλούς. Ο Στιβ Μόρσον έχει στη διάθεση του μία εντελώς διαφορετική ομάδα από την περσινή. Πάνω από δέκα μεταγραφές και αυτό είναι ένα ζήτημα όσον αφορά την ομοιογένεια. Πέρσι η Κάρντιφ τερμάτισε στην 16η θέση της Τσάμπιονσιπ.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ρομέιν Σόγιερς.

Κόβεντρι Σίτι

Οι «Σκάι Μπλους» ήταν εξαιρετικοί την περσινή σεζόν. Τερμάτισαν στη 12η θέση, ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν έδειχναν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο. Είναι ένα ζήτημα εάν ο Μαρκ Ρόμπινς θα μπορέσει να διατηρήσει και φέτος την Κόβεντρι στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. Οι φίλοι της ομάδας, πιστεύουν ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης. Παρ’ όλα αυτά η Κόβεντρι ήταν αήττητη στα φιλικά προετοιμασίας!

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Καλούμ Ντόιλ. Ο νεαρός αμυντικός πέρσι ξεχώρισε στη Σάντερλαντ. Ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Χάντερσφιλντ Τάουν

Οι «Τέριερς» βρέθηκαν ένα παιχνίδι μακριά από την επιστροφή τους στην Πρέμιερ Λιγκ. Κάτι που ίσως δεν περίμενε και ο πλέον αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας πέρσι. Ο Κάρλος Κορμπεράν αποχώρησε το καλοκαίρι (ακούγεται για Ολυμπιακό τις τελευταίες ώρες) και ο Ντάνι Σόφιλντ έγινε πρώτος προπονητής. Στα αρνητικά η αποχώρηση των Τόφολο και Ομπράιεν.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Tζακ Ραντόνι.

Χαλ Σίτι

Που το πάει ο Ατζούν; O γνωστός στην Ελλάδα τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλίτσαλι έχει αναλάβει τις τύχες της Χαλ και το καλοκαίρι οι «Τίγρεις» κινούνται εντυπωσιακά στη μεταγραφική αγορά. Υπάρχει μία ιδιαίτερη αισιοδοξία στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Πολλές μεταγραφές από την τούρκικη αγορά, αλλά και μεταγραφές όπως του Σερί, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Δύσκολα θα τερματίσει κοντά στην περσινή 19η θέση.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ζαν-Μικαέλ Σερί. Ο Ιβοριανός κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ με τη Φούλαμ αλλά θα αγωνιστεί και φέτος στη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Λούτον Τάουν

Οι «Χάττερς» πραγματοποίησαν πέρσι μία ξέφρενη πορεία ως τα play-offs! Με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στη κατηγορία, η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς έκανε ένα μικρό θαύμα. Δύσκολο να επαναληφθεί και φέτος, αλλά δυσκολότερο να κινδυνεύσει.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Λουκ Φρίμαν. Ο ταλαιπωρημένος μέσος θα κοιτάξει να αφήσει πίσω του τους πολλούς τραυματισμούς των προηγούμενων ετών. Μπορεί να κάνει τη διαφορά αν μείνει υγιής.

Μίντλεσμπρο

Ο Κρις Γουάιλντερ ήρθε μέσα στη σεζόν και παραλίγο να κάνει το θαύμα του. Φέτος η Μπόρο πάει να να πάρει ότι δεν μπόρεσε πέρσι. Μία θέση στα play-off και γιατί όχι και παραπάνω. Στα φιλικά ήταν εξαιρετική, με αποκορύφωμα το 2-0 επί της Μαρσέιγ. Υπήρχαν αποχωρήσεις όπως αυτές του Ταβερνιέρ, ωστόσο το σύνολο μοιάζει αρκετά ποιοτικό.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ζακ Στέφεν.

Μίλγουολ

Η Μίλγουολ μετά την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ έχει καταφέρει τρεις φορές (από το 2017) να τερματίζει στην πρώτη 12άδα του πρωαθλήματος. Πέρσι τελικός βαθμολογικός πίνακας τους φιλοξένησε στην 9η θέση. Ο Γκάρι Ρόουετ στην τρίτη σεζόν του στην ομάδα, θα κοιτάξει να κάνει το βήμα παραπάνω, δηλαδή την είσοδο στα play-off.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Τζέιμι Σέικλετον.

Νόριτς Σίτι

Ίσως κάποιοι το περιμένατε από πέρσι που ανέβηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Νόριτς βρίσκεται και φέτος στην Τσάμπιονσιπ. Είναι και φέτος το πρώτο φαβορί, η ομάδα με τη μεγαλύτερη ποιότητα. Με «νέο» προπονητή, αλλά με αρκετούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι «δεν πήδηξαν από το καράβι», τα καναρίνια θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Θα διεκδικήσουν την απευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα λέμε στο preview της Τσάμπιονσιπ τη μεθεπόμενη σεζόν.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Iσαάκ Χέιντεν.

Πρέστον Νορθ Εντ

Ο Ράιν Λόου οδήγησε την Πρέστον στη μέση του βαθμολογικού πίνακα πέρσι (13η θέση). Φέτος υπάρχει ένας άνεμος αισιοδοξίας, με τα εισιτήρια διαρκείας να είναι σε ιστορικά υψηλά. Πιο συγκεκριμένα οι φίλοι της Νορθ Εντ έκαναν ρεκόρ 50ετίας όσον αφορά την αγορά των διαρκείας. Άλλη μια χρονιά μετριότητας ωστόσο; Καθόλου απίθανο.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Τρόι Πάροτ. Πέρσι ήταν εξαιρετικός με τη ΜΚ Ντονς και η έλευσή του ενθουσίασε τους φίλους της Πρέστον.

ΚΠΡ

Προπονητής των Ρέιντζερς πλέον είναι ο Μάικλ Μπιλ. Ο Μπιλ έχει την ατυχία να χάσει αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθούσαν σε αυτόν τον μαραθώνιο. Ο μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιριστής που απέκτησε η ΚΠΡ είναι μόλις 25 ετών. Η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού μετά την αποχώρηση του Άντρε Γκρέι και του και Τσάρλι Όστιν.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Τάιλερ Ρόμπερτς.

Ρέντινγκ

Την περσινή χρονιά η Ρέντινγκ ήταν τυχερή, καθώς η Ντέρμπι δεν μπόρεσε να λύσει τα εξωαγωνιστικά της προβλήματα. Οι «Ρόγιαλς» δέχτηκαν κι εκείνοι μία μείωση βαθμών και φέτος η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Η ομάδα του Πολ Ινς στράφηκε στην αγορά των ελεύθερων και των δανεικών, προσθέτοντας ωστόσο έμπειρους ποδοσφαιριστές. Όπως και να έχει τα πράγματα θα είναι και φέτος δύσκολα για τη Ρέντινγκ.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Σέιν Λονγκ (ως ελεύθερος). Η επιστροφή του Λονγκ στην ομάδα μετά από 11 χρόνια ίσως αποδειχθεί χρυσάφι.

Ρόδεραμ

Οι «Μίλερς» έχουν δει τη Νόριτς να τους κλέβει την δόξα όσον αφορά τη ταχύτητα σε προβιβασμό και υποβιβασμό. Ωστόσο η ομάδα του Πολ Γουόρν τις τελευταίες έξι σεζόν, είτε έχει προβιβαστεί, είτε έχει υποβιβαστεί. Τίποτα ενδιάμεσο. Οχτώ φορές στις τελευταίες δέκα σεζόν, για τους λάτρεις της στατιστικής. Κανείς δεν θα απογοητευτεί στη Ρόδεραμ, εάν έρθει μία θέση στη μέση του πίνακα. Αλλά τα πράγματα δείχνουν και πάλι δύσκολα, με βασικά γρανάζια να αποχωρούν.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Γκραντ Χολ.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

O Πολ Χεκινγκμπότομ ανέλαβε τις «Λεπίδες» τον περασμένο Νόεμβριο και τις έφτασε μέχρι τη μάχη των play-off, αντικαθιστώντας τον Γιοκάνοβιτς. Μπορεί να έχασαν τον Γκιμπς-Γουάιτ, αλλά η ποιότητα του ρόστερ είναι διακριτή. Μια πορεία εφάμιλλη με την περσινή δεν θα αποτελέσει έκπληξη, με τον Μπίλι Σαρπ να ηγείται της επιθετικής γραμμής.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Aνελ Αχμέντχοτζιτς. Έχουν γραφτεί τόσα και τόσα για εκείνον. Φέτος θα αγωνίζεται στο σχολείο της Τσάμπιονσιπ.

Στόουκ

Οι «Πόττερς» μετά τον υποβιβασμό τους στην Τσάμπιονσιπ δεν έχουν τερματίσει ποτέ ψηλότερα από την 14η (περσινή) θέση. Ο Μάικλ Ονίλ είναι αποφασισμένος να αλλάξει τη κατάσταση αυτή. Ο ιστορικός σύλλογος κινήθηκε ενεργά στη μεταγραφική αγορά και αναμένεται η Στόουκ να είναι φέτος πρωταγωνίστρια στην Τσάμπιονσιπ.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ο Ντουάιτ Γκέιλ. Ο Γκέιλ τις δύο τελευταίες. φορές που αγωνίστηκε σε αυτό το επίπεδο σκόραρε από 23 φορές στη καθεμία.

Σάντερλαντ

Επιτέλους επέστρεψε. Χρειάστηκαν ντοκιμαντέρ επί ντοκιμαντέρ, πολλές πίκρες για να έρθει επιτέλους η άνοδος στην Τσάμπιονσιπ, σε μία χρονιά που φαινόταν κι αυτή χαμένη. Το σύνολο του Άλεξ Νιλ δε σφίζει από εμπειρία, όμως υπάρχει η ποιότητα να μείνουν οι «Μαύρες Γάτες» μακριά από περιπέτειες. Τίποτα παραπάνω.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Tζακ Κλαρκ.

Σουόνσι

Οι «Κύκνοι» είχαν πολλά σκαμπανεβάσματα σε ότι αφορά την περσινή σεζόν. Ένα ελκυστικό στυλ ποδοσφαίρου το οποίο ωστόσο δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. Φέτος θα προσπαθήσουν να σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους και να κοιτάξουν υψηλότερα. Η περσινή 15η θέση, ίσως είναι άδικη. Τα γκολ του Τζόελ Πιρό, μπορούν να να κάνουν τη διαφορά.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Τζο Άλεν. Ο Ουαλός Πίρλο, επέστρεψε στη Σουόνσι μετά από μία δεκαετία και αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας.

Γουότφορντ

Η πρόσληψη του Ρομπ Έντουαρτς μαρτυράει μία αλλαγή κατεύθυνσης στη Γουότφορντ. Ο προπονητής που προβιβάστηκε με τη Φόρεστ Γκριν ίσως είναι αυτός που θα παραμείνει για καιρό στο τιμόνι της ομάδας. Έχει μία πολύ δύσκολη χρονιά μπροστά του, ειδικότερα εάν οι Ντένις και Σαρ κουνήσουν μαντήλι.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ρέι Μανάι.

Γουέστ Μπρομ

Oι «Μπάγκις» έφτασαν σε ιστορικό χαμηλό με την περσινή 10η θέση στην Τσάμπιονσιπ. Ο Στιβ Μπρους που φαινόταν ότι θα αποσυρθεί τελικά ανέλαβε τις τύχες της Μπρομ. Μάλλον δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πίεση, σαν αυτή που θα έχει φέτος εάν δεν τα πάει καλά η ομάδα του.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Τζον Σουίφτ.

Γουίγκαν

Tρομερή η περσινή σεζόν για τη Γουίγκαν, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πόσο κοντά έφτασε πρόπερσι στη League Two. Οι «Λάτικς» με τον Λιμ Ρίτσαρτνσον στο τιμόνι παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο ωστόσο χρειάζονται περισσότερη ενίσχυση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο.

Μεταγραφή-σημείο αναφοράς: Ράιαν Νιάμπε.

Tι λένε οι στοιχηματικές;

Όσον αφορά την άνοδο, οι εταιρίες στοιχηματισμού δίνουν ως πρώτο φαβορί τη Νόριτς, με τη Γουότφορντ, τη Γουέστ Μπρομ τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τη Μίντλεσμπρο και την Μπέρνλι να ακολουθούν. Στο αντίποδα φαβορί υποβιβασμού είναι η Ρόδεραμ, με τις Μπέρμιγχαμ, Ρέντινγκ, Γούιγκαν και Μπλάκπουλ να ακολουθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τσάμπιονσιπ φέτος έχει στη χώρα μας νέα τηλεοπτική στέγη.

Κρατήστε το όνομα

Ανέκαθεν η Τσάμπιονσιπ ήταν ένα πρωτάθλημα που αναδεικνύει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ορίστε ένα όνομα από κάθε ομάδα που θα πρέπει να έχετε στα υπόψιν σας (οι μανατζερικοί ίσως τους γνωρίζετε ήδη) όσον αφορά τη φετινή σεζόν.

Μπέρμινγχαμ: Τζόρνταν Τζέιμς, Μέσος, 18

Μπλάκμπερν: Τάιρις Ντόλαν, Επιθετικός, 20

Mπλάκπουλ: Λιούις Φιορίνι, Μέσος, 20

Μπρίστολ Σίτι: Άλεξ Σκοτ, Πλάγιος μέσος, 18

Ο Άλεξ Σκοτ ήταν δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής όσον αφορά ποδοσφαιριστές 18 ετών και κάτω, στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας.

Μπέρνλι: Τζος Κάλεν, Μέσος, 26

Κάρντιφ: Ρούμπεν Κόλγουιλ, Πλάγιος επιθετικός, 20

Κόβεντρι: Γκουστάβο Χάμερ, Αμυντικός μέσος, 25

Χάντερσφιλντ: Γιούτα Νακαγιάμα, Κεντρικός αμυντικός, 25

Χαλ: Όσκαρ Εστουπινιάν, Επιθετικός, 25

Λούτον: Κάρλτον Μόρις, Επιθετικός 26

Μίντλεσμπρο: Ράιν Tζάιλς, Πλάγιος αμυντικός, 22

O Ράιαν Τζάιλς πέρσι σημείωσε 10 ασίστ, με το xA ανά 90 λεπτά να είναι το υψηλότερο στη κατηγορία.

Μίλγουολ: Ζιάν Φλέμινγκ, Επιτελικός μέσος, 23

Nόριτς: Γκάμπριελ Σάρα, Επιτελικός μέσος, 23

Πρέστον: Μπεν Γουάιτμαν, Επιτελικός μέσος, 26

ΚΠΡ: Κρις Γουίλοκ, Επιθετικός, 24

Ρέντινγκ: Λούκας Ζοάο, Επιθετικός, 28

Ρόδεραμ: Νταν Μπάρλασερ, Μέσος, 25

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: Ανέλ Αχμέντχοτζιτς, Αμυντικός, 23

Στόουκ: Τζος Τάιμον, Πλάγιος Μπακ, 23

Σάντερλαντ: Ντάνιελ Μπάλαρντ, Κεντρικός αμυντικός, 22

Σούονσι: Μάικλ Ομπαφέμι, Επιθετικός, 22

Γουότφορντ: Βέικουν Μπέγιο, Επιθετικός, 25

Γουέστ Μπρομ: Τζεντ Γουάλας, Πλάγιος μέσος, 28

Γουίγκαν: Καλούμ Λανγκ, Επιθετικός, 23

Και για τους λάτρεις της στατιστικής…

Ένας πίνακας με τα αποτελέσματα των ομάδων όσον αφορά τις πρεμιέρες τους, στην Τσάμπιονσιπ, από το 2000 και μετά. Ο «Μαραθώνιος» ξεκινά, την άλλη εβδομάδα τα…«σπουδαία».