Βρετανός μεγιστάνας θέλει να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η εταιρεία INEOS του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ μπήκε επίσημα στην διαδικασία των προσφορών για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το Sky Sports επιβεβαίωσε την είδηση, που δημοσίευσαν για πρώτη φορά οι Times ότι ο Ράτκλιφ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Βρετανίας, θέλει να ολοκληρώσει την αγορά «των γιγάντων» της Premier League.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, οι σημερινοί ιδιοκτήτες της Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι είναι πρόθυμοι να ακούσουν προσφορές για τον σύλλογο μετά από 17 έτη στην ιδιοκτησία της ομάδας, που κυριαρχείται από τις διαμαρτυρίες των οπαδών της. Η INEOS, η εταιρεία του Ράτκλιφ, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε επίσημα ενδιαφέρον στους Γκλέιζερς. «Έχουμε βάλει επίσημα τους εαυτούς μας στη διαδικασία αγοράς», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο Ράτκλιφ δεν έχει κρύψει το γεγονός ότι θα ενδιαφερόταν να αγοράσει τη Γιουνάιτεντ. Την υποστήριζε ως παιδί και εννοείται ότι παραμένει μέχρι σήμερα οπαδός της. Ο 70χρονος δισεκατομμυριούχος ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την αγορά Τσέλσι αλλά η προσφορά του, ύψους 4,25 δισεκατομμυρίων λιρών, απορρίφθηκε.

Ο 70χρονος Βρετανός δεν είναι ξένος στις μεγάλες αθλητικές επενδύσεις. Είναι επίσης ιδιοκτήτης της ομάδας ποδηλασίας INEOS Grenadiers, της ομάδας της Ligue 1, Νις, την οποία ανέλαβε το 2019, και της FC Lausanne-Sport, μιας ελβετικής ομάδας της Super League.

Συντάκτης: Άγγελος Φραγκισκάτος

Διαβάστε ακόμα: Άρσεναλ: Κίνηση για τον Μουσά Ντιαμπί

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!