UEFA Cup Final 2006: Sevilla vs Middlesbrough

Απόψε σας θυμίζουμε τον τελικό UEFA ανάμεσα στη Sevilla και την Middlesbrough.

 

Μετά από μία τρομερή πορεία γεμάτη συγκινήσεις και ανατροπές η Μiddlesbrough έφτασε στο τελικό του UEFA με ένα ρόστερ με μεγάλα ονόματα. Παίκτες όπως Viduka, Ηasselbaink, Μaccarone, Yakubu, Boateng, Schwarzer έφτασαν την ομάδα κοντά στο πιο τρελό όνειρο με μαέστρο τότε τον Steve McClaren. Απέναντι τους είχαν την Sevilla του Juande Ramos. Οι Ισπανοί από μεριά τους είχαν ονόματα όπως Saviola, Escude, Kanoute, Luis Fabiano, Palop υλικό δηλαδή που θα ζήλευαν πολλοί προπονητές.

Ο τελικός διεξήχθη στην Ολλανδία στο Philips Stadion του Eindhoven. Που να ήξερε τότε η Middlesbrough ότι θα ήταν η αρχή δυναστείας της Sevilla.

 

 

Το ματς είχε αρχίσει κάπως ισορροπημένα και για τις δυο ομάδες όμως οι Ισπανοί ευτύχησαν να σκοράρουν πρώτοι με γκολ του Luis Fabiano στο 26′ λεπτό όπου θα ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η Middlesbrough ανέβασε ρυθμούς πίεσε πιο πολύ αλλά η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι όπως στη μεγάλη φάση του Viduka για να φέρει το ματς στα ίσια. Έτσι η Sevilla χτύπησε σαν κόμπρα στην αντεπίθεση και με τον Maresca στο 78΄λεπτό και έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για τους “Smoggies” όπου ήρθε η ταφόπλακα στον αγώνα πάλι με ένα γκολ του Maresca στο 84′ λεπτό. Η αυλαία έπεσε στο 89΄ όπου ο Kanoute διαμόρφωσε το τελικό 4-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο τελικό του UEFA.

Πάντως πραγματικά βγάζουμε το καπέλο στη Middlesbrough που έφτασε πολύ κοντά σε κάτι εξωπραγματικό για εκείνη την εποχή.

Η Middlesbrough παρατάχθηκε με τους : Schwarzer, Parnaby, Riggott, Southgate, Queudrue, Morrison, Rochemback, Boateng, Downing, Viduka, Hasselbaink.

Kαι η Sevilla : Palop, Daniel, Javi Navarro, Escude, David, Navas, Marti, Maresca, Adriano Correia, Luis Fabiano, Saviola .

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=_0Ibj21i4Ao[/embedyt]

 

Συντάκτης: Δημήτρης Χατζούλης