Απορρίφθηκε η πρόταση του Σεΐχη – Στα χέρια του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ το 25% της Γιουνάιτεντ

Όλο και πιο ξεκάθαρη έγινε η υπόθεση εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ να παίρνει το 25% της ομάδας.

Όλο και πιο ξεκάθαρη γίνεται η υπόθεση εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συγκεκριμένα ο Σεΐχης Αλ Θάνι είχε κάνει πρόταση γύρω στα 5 δισεκατομμύρια λίρες, ωστόσο τα αδέρφια Glazers την απέρριψαν. Η πρόταση του Σεΐχη υπενθυμίζεται ότι ήταν για ολική εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων».

Κάπως έτσι ο Αλ Θάνι ενημέρωσε τους Glazers ότι αποσύρεται από την όλη διαδικασία εξαγοράς της ομάδας. Εκείνος είχε στόχο να βοηθήσει τον σύλλογο, φτιάχνοντάς του γήπεδο, προπονητικό κέντρο, ενώ την ίδια ώρα είχε σκοπό να βοηθήσει και την κοινωνία. Το πιο σημαντικό ήταν το σβήσιμο του χρέους της Γιουνάιτεντ.

Κάπως έτσι το «μπαλάκι έπεσε» στα χέρια του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος είχε κάνει προσφορά αγοράς του 25% της ομάδας. Η διοίκηση της ομάδας του Μάντσεστερ θα ψηφίσει για αυτή την πρόταση του Άγγλου επιχειρηματία, ο οποίος θέλει στο μέλλον να πάρει και μεγαλύτερο μέρος της ομάδας.

Η αντίδραση των οπαδών:

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την όλη κατάσταση της εξαγοράς της ομάδας. Εκείνοι θέλουν την πλήρη εξαγορά του συλλόγου, αφού επιθυμία τους είναι η οικογένεια Glazers να αποχωρήσει μια και καλή από τη Γιουνάιτεντ.

Με ανακοίνωση μάλιστα ζητούν εξηγήσεις, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με τη δική τους κρίση ο σύλλογος θέλει καλύτερη συμφωνία για την ιδιοκτησία του.

«Θα ήταν αρκετά αισιόδοξο να πιστέψουμε ότι οι Glazers θα είχαν δράσει, σκεπτόμενοι το ενδιαφέρον των φιλάθλων ή αποφασίζοντας για την ιδιοκτησία που δεν θα ήταν στα δικά τους μόνο μέτρα.

Ωστόσο, αυτό που περιμένουν οι φίλαθλοι ακόμα και τώρα στο τελευταία, είναι μια εξήγηση και ένα τέλος στην όλη διαδικασία. Επιπλέον το αποτέλεσμα πρέπει να περιλαμβάνει νέες επενδύσεις στον σύλλογο. Δεν μπορεί να αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα των μετόχων, είτε των υπαρχόντων είτε των νέων.

Καλούμε όλες τις πλευρές να βάλουν τα συμφέροντα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι όχι το δικό τους. Αν είναι αληθείς οι πληροφορίες σχετικά με την κατοχή του 25% από την INEOS, υπάρχουν μερικές απορίες γύρω από τη συναλλαγή που χρειάζονται σαφήνεια προτού οι υποστηρικτές μπορέσουν να κρίνουν επί της ουσίας», έγραφε η ανακοίνωση.