Ένας ιστορικός τελικός με… αέρα αλλαγής!

Σαν σήμερα η QPR κλείνει 50 χρόνια από την κατάκτηση του League Cup το 1967. Αυτός ο τελικός όμως δεν θα ήταν καθοριστικός μόνο για τους “Hoops”, αλλά και για την ιστορία του κυπέλλου.

 

4 Μαρτίου 1967. Η Queens Park Rangers φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κυπέλλου Αγγλίας. Θα αντιμετωπίσει την West Bromwich και τελικά θα την κερδίσει με 3-2, κατακτώντας το πρώτο League Cup της ιστορίας της. Το μεγάλο αξιοσημείωτο των Rs ήταν το ότι αγωνίζονταν στην τότε τρίτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ η Brom στην πρώτη. Φυσικά το κατόρθωμα της θεωρείται μέχρι και σήμερα μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της ιστορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου. Σκόρερ για την QPR θα ήταν οι Morgan, Marsh και Lazarus, ενώ για τους “Baggies” σκόραρε εις διπλούν ο Clark, o οποίος μάλιστα είχε βάλει μπροστά την ομάδα του στο σκορ με 2-0.

 

Με φόντο το κατάμεστο Wembley

 

Σήμερα οι “Hoops” γιορτάζουν τα 50 χρόνια από εκείνη την ιστορική ημέρα, με τους ήρωες εκείνης της κατάκτησης να παρευρίσκονται στον αγώνα της QPR στο Loftus Road ενάντια στην Cardiff City αυτό το Σαββατοκύριακο. Προβλέπεται να γίνουν βραβεύσεις, σύμφωνα με το επίσημο site της ομάδας, ενώ οι γηπεδούχοι θα φορέσουν λευκές, ρετρό φανέλες που θα θυμίζουν εκείνες του ιστορικού τελικού.

 

Οι ήρωες εκείνης της ρομαντικής βραδιάς

 

Αλλά εκείνος ο τελικός του ΄67 ήταν σημαντικός και για την ιστορία του ίδιου του θεσμού. Αρχικά, ήταν το πρώτο League Cup, όπου επιλέχθηκε o τελικός να γίνει στο Wembley. Και η απόφαση είχε τεράστια επιτυχία, καθώς 97952 άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα. Επίσης, πριν από τον τελικό του 1967, οι τελικοί διεξάγονταν με διπλά ματς στις έδρες των δυο αντιπάλων. Εκείνος θα ήταν ο πρώτος μονός τελικός σε ουδέτερη έδρα.

 

Σε αυτή την έγχρωμη φωτογραφία, διακρίνονται οι υπέροχες λευκές εμφανίσεις

 

Δείτε ένα μοναδικό βίντεο του ιστορικού τελικού: