«Καλά λογοπαίγνια δεν υπάρχουν»: Η Μάντσεστερ Σίτι και οι Άραβες που της έτυχαν(τ)

Οι «κωμικές» απόπειρες από ένα ποδοσφαιρικό σάιτ δεν είναι συχνό φαινόμενο, όμως η προσπάθεια ποτέ δεν πείραξε κανέναν ή τουλάχιστον κανέναν από εμάς. Ένας χιουμοριστικός τρόπος, που γνωρίζει άνθιση με την άνοδο του stand-up comedy και την απήχηση των YouTube comedians, είναι τα λογοπαίγνια. Αν μπορεί να συνδυαστεί αυτό με το ποδόσφαιρο, θα μας το πείτε εσείς. Άλλωστε εμείς είμαστε πεπεισμένοι πως… καλά λογοπαίγνια δεν υπάρχουν. No pun intended!

 

Πίσω το 1998 η Μάντσεστερ Σίτι δεν ήταν η ομάδα που γνωρίζουμε σήμερα, αφού βρισκόταν στην τρίτη κατηγορία και έμοιαζε να είναι στα α-σίτι-τα. Υπό νέα διοίκηση έφτασε ξανά στην Πρέμιερ Λίγκ μέσα σε μία τετραετία και μετακόμισε σε νέο γήπεδο, καθώς δεν μπορούσε άλλο να Μέιν-ει (Ρόουντ) στην παλιά της έδρα. Το 2007 ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία της, όμως γρήγορα… έριξον μαύρη πέτρα πίσω του, με τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα και τον Σουηδό να τραγουδά «Θέλω να Ελάνο» πριν απολυθεί.

Οι οπαδοί των «Πολιτών» φώναζαν πως δεν Ντουμ-πάει άλλο αυτή η κατάσταση και λύση στα αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα ήρθε να δώσει ένας πρίγκιπας από την Μέση Ανατολή, που τους είπε «Ηνωμένα Αραβικά Εμί-νάτα τα λεφτά, φτιάξτε ομάδα». Πρώτη του μεταγραφή αποτέλεσε ο Βραζιλιάνος Ρομπίνιο, που κόστισε ακριβά, αλλά… σάμπα ο κόπος, αφού η Σίτι τερμάτισε μετά δυσκολίας δέκατη. Το καλοκαίρι του 2009 ήρθε τελικά η επενδυτική έκρηξη, με τον σύλλογο να αποκτά αρκετούς αστέρες, πλαισιώνοντας με μία σπουδαία κομπανί-α τον ανερχόμενο Βινσέντ Κομπανί.

 

arabs city pun

 

Ο νεόφερτος Μαντσίνι δεν άργησε να δημιουργήσει ένα σπουδαίο σύνολο και κα-Τέβεσ-ε μια ομάδα με αξιώσεις, που έχασε στις λεπτομέρειες την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μοναδικός στόχος ήταν πια η κορυφή και το πρώτο ασημικό ήρθε γρήγορα, με την Σίτι ν