Κόβεντρι: Έλαβε ειδοποίηση έξωσης από το γηπέδό της.

Έξωση δέχτηκε η Κόβεντρι από την «Frazer Group», νέα ιδιοκτήτρια εταιρία του γηπέδου «Coventry Building Society Arena».

Η ιστορική ομάδα της Κόβεντρι, βρίσκεται για άλλη μια φορά, την τρίτη μέσα σε μια δεκαετία, αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μείνει χωρίς στέγη.

Συγκεκριμένα, η εταιρία «Frazer Group», συμφερόντων του πρώην ιδιοκτήτη της Νιουκάστλ Μάικ Άσλεϊ, ανέλαβε μόλις τον περασμένο μήνα την διαχείριση του γηπέδου μετά και από την εξαγορά άλλων τριών εταιριών που σχετίζονται με την διοίκηση του εν λόγω γηπέδου.

Σύμφωνα με το «BBC», η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, απέστειλε έξωση στην διοίκηση της Κόβεντρι καθώς όπως υποστηρίζει, ο σύλλογος δεν διαθέτει σχετική άδεια χρήσης του γηπέδου, εκτός αν συμφωνηθεί εκ νέου κάποια νέα.

Η συμφωνία της Κόβεντρι με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρία (η οποία βρίσκεται υπό εκκαθάριση) είχε ισχύ μέχρι το 2031, ωστόσο οι νέοι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως δεν δεσμεύονται από αυτήν. Οι «Frazer Group» έχει προσφέρει πρόταση για ανανέωση της άδειας ως τον Μάιο του 2023, όπου και θα πραγματοποιηθεί εκ νέου διαπραγμάτευση της άδειας χρήσης του χώρου.

Η διοίκηση της Κόβεντρι δήλωνει πως οι συζητήσεις με την εταιρία πριν από την αγορά του γηπέδου τους οδήγησαν στο να “κατανοήσουν ότι οι υφιστάμενοι όροι θα συνεχίσουν να ισχύουν αμετάβλητοι”.

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ενημερώθηκαν την Παρασκευή ότι πρέπει να επιστρέψουν τα κλειδιά και τις κάρτες πρόσβασης και ένας αγώνας του FA Youth Cup το Σάββατο μεταφέρθηκε στο γήπεδο της αντιπάλου Λίμινγκτον.

Η Κόβεντρι δεν έρχεται πρώτη φορά αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μείνει χωρίς αγωνιστική στέγη. Το 2013 και το 2019 εγκατέλειψε την έδρα της λόγω διαφωνίας στους όρους χρήσης του γηπέδου με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρία. Στο μέσο διάστημα η ομάδα των Δυτικών Μίντλαντς αγωνίστηκε στο «Σίξφιλντς» της Νορθάμπτον για ένα έτος (2013-2014) και στο «Σαιντ Άντριους» της Μπέρμινγχαμ για δύο χρόνια (2019-2021).

Διαβάστε ακόμα: Φρανκ Λεμπέφ: Ο Μασσαλός Φράνκι… πάει στο Χόλιγουντ

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!