Η Leicester δεν ήταν ένα πυροτέχνημα!

Η τελευταία νίκη των «αλεπούδων» κόντρα στην Liverpool, μας αναγκάζει να ασχοληθούμε για μία ακόμη φορά με την φοβερή και τρομερή Leicester του Brendan Rodgers η οποία ίσως πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν μετά από αυτή του πρωταθλήματος. Το eyap.gr αναλύει.

 

Αν ανατρέξει κανείς στην βαθμολογία του Ιανουαρίου της Premier League, θα διαπιστώσει ότι η Leicester είχε μόλις 1 βαθμό λιγότερο από το 2016, όταν και μας έκανε να πιστέψουμε ξανά στα θαύματα, κάτι για το οποίο θα πρέπει να ευχαριστούμε τον αείμνηστο ιδιοκτήτη της, ο οποίος πραγματικά είχε ένα όραμα. Σίγουρα, κάπου εκεί ψηλά, ο Vichai βλέποντας (και) φέτος την ομάδα του, γνωρίζει πως η κληρονομιά που άφησε πίσω του είναι τεράστια.

 

 

Οι «αλεπούδες» φέτος λίγο μετά τα μέσα της σεζόν, είναι μέσα σε όλους τους στόχους τους και φαίνονται ότι η περσινή… αποτυχία του αποκλεισμού από το Champions League, έχει πεισμώσει τον Brendan Rodgers και τους ποδοσφαιριστές του. Το σύνολο του Άγγλου τεχνικού έχει βαλθεί να επιστρέψει στην «ελίτ» της Ευρώπης, να κατακτήσει επιτέλους το FA Cup (η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες στον τελικό, χωρίς κατάκτηση) ή να κυνηγήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ας δούμε όμως τους λόγους για τους οποίους η φετινή Leicester είναι «καταδικασμένη» να πρωταγωνιστήσει.

 

O Brendan Rodgers

 

Με την Liverpool έφτασε πιο κοντά από τον καθένα (πριν τον Klopp) στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Με την Celtic κέρδισε τα πάντα. Όμως αμφότερες οι παρουσίες του στις προαναφερόμενες ομάδες του αφήσαν «σημάδια», επικριτές και μπόλικό χλευασμό.

Η αλήθεια βρίσκεται στο ότι ο Rodgers, είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς προπονητές της γενιάς του. Σε συνάρτηση με τον προβιβασμό της Swansea στην Premier League και τα παραπάνω επιτεύγματα, είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για έναν τυχαίο τεχνικό.

Επιπροσθέτως, ο Rodgers έχει δουλέψει σε κάτι το οποίο φαίνεται να αποδίδει: την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. «Πρέπει να είμαι σε θέση να καταλάβω τους παίκτες μου και σε θέση να καταλάβω ποιο είναι το σχέδιό τους », είπε o ίδιος σε συνέντευξή του το 2019.. «Αυτές οι καριέρες είναι σύντομες, οπότε πρέπει να κατανοήσω τι θέλουν να επιτύχουν. Μόλις το διαπιστώσουμε, η δουλειά μου είναι να βοηθήσω και να οργανώσω ένα πλάνο ώστε να φτάσουν εκεί».

 

«Βρήκα το ψυχολογικό μέρος του παιχνιδιού συναρπαστικό, όσον αφορά την καλύτερη δυνατή απόδοση των ανθρώπων. Πάντα πιστεύω ότι αν ένας παίκτης μπορεί να τρέξει μία απόσταση σε μισό δευτερόλεπτο, τότε αυτό είναι υπέροχο…αλλά τι τον κάνει να το πετυχαίνει; Αυτό είναι το διανοητικό μέρος του παιχνιδιού»

 

Στον Rodgers πιστώνεται από τον ίδιο τον Raheem Sterling η νοοτροπία πρωταθλητή που έχτισε ο μεσοεπιθετικός της Manchester City, ενώ ο προπονητής της Leicester έχει αποκαλύψει ότι πολλές φορές εξοργίζει επίτηδες μέσα στο παιχνίδι τον Barnes, γιατί υποστηρίζει ότι ο νεαρός Άγγλος είναι πολύ καλύτερος στο παιχνίδι όταν, γίνεται πιο επιθετικός, κάτι το οποίο δεν είναι στην φύση του.

 

O δαιμονιώδης ρυθμός στο κέντρο