Mikey Poulli: Ο πατέρας του μικρού μαχητή αποκλειστικά στο eyap.gr

Μπορεί η πλειονότητα να έχει σαν πρότυπα τους μεγάλους ποδοσφαιριστές της γενιάς, ωστόσο οι πραγματικοί ήρωες βρίσκονται εκτός αγωνιστικών χωρών. Ένας από αυτούς τους αφανείς και μικρότερους ηλικιακά ήρωες είναι και ο Mikey Poulli.

 

Ο άνθρωπος καμιά φορά αναθεωρεί τι έχει αξία στην ζωή, τόσο στην δικιά του όσο και γενικότερα.

Οι περισσότεροι από εμάς, έστω μια φορά, έχουμε αναρωτηθεί «Έχω μια αξιοσέβαστη δουλειά, μια στέγη για να ζω αξιοπρεπώς, ωστόσο γιατί ακόμη και αυτό δεν με γεμίζει;».

Βέβαια, όταν επρόκειτο για την υγεία μας, ο προβληματισμός γιγαντώνεται. Ένας άνθρωπος που νοσεί ή νόσησε με κίνδυνο την ίδια του την ζωή, είναι πολύ πιθανό αργότερα να επανεξετάσει τον σκοπό του σε τούτον εδώ το κόσμο, είτε αυτό σημαίνει ότι θα πάρει την… κατηφόρα είτε αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Ένας… μικρός συνάνθρωπος μας, μας δείχνει καθημερινά ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να κάνουμε απλά αυτό που αγαπάμε. O Mikey Poulli αποτελεί ηλικιακά ένα μικρό παιδί, μόλις εννιά χρονών, ωστόσο σε σθένος έχει το μέγεθος ενός μαχητικού λιονταριού.

 

 

Χάρη στο υπέροχο κείμενο του δικού μας #crawler τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε σε ένα αρκετά καλό επίπεδο την ιστορία του συγκεκριμένου πιτσιρικά με κυπριακές ρίζες, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ξαφνικά σε ένα εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα έχασε τελείως την όραση του, δεν το έβαλε κάτω και μέχρι  σήμερα συνεχίζει να κλωτσάει το αγαπημένο του «τόπι», έχοντας παράλληλα ακριβώς τα ίδια όνειρα με πριν.

Ταυτόχρονα, κομμάτι της καθημερινότητας του αποτελεί και η Arsenal, την οποία ακολουθεί και υποστηρίζει ήδη από την στιγμή ανακάλυψε τον μαγευτικό κόσμο του ποδοσφαίρου, λαμβάνοντας παράλληλα τα κατάλληλα ερεθίσματα…

Ο #ChrisGunner για λογαριασμό των Ελλήνων Υποστηρικτών Αγγλικού Ποδοσφαίρου επικοινώνησε με ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στην ζωή του Mikey, τον πατέρα του John, που με μεγάλη προθυμία απάντησε άμεσα και με όρεξη στα ερωτήματα που του τέθηκαν.

Πώς διαχειρίστηκε ο Mikey αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση στο πρώιμο στάδιο της; Σε ποιο βαθμό επηρέασε τόσο τον ίδιο όσο και τους γύρο του, η ραγδαία εξέλιξη της κατάστασης του; Ποια είναι τα όνειρα του «μικρού πολεμιστή» για το μέλλον; Τι γνώμη έχει για την αγαπημένη του Arsenal αλλά και τον «δικό μας» Σωκράτη Παπασταθόπουλο;

 

Ακολουθεί η συνέντευξη: 

Χ: Γνωρίζουμε ήδη το «backstory» του Mikey, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πώς βίωσε κάτι τέτοιο. Αλήθεια, με ποιο τρόπο το διαχειρίστηκε στην αρχή αλλά και την συνέχεια;

J: O Mikey προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα όταν έχασε την όραση του. Αρχικά είχε αρκετά ατυχήματα που ήταν δύσκολο να τον βλέπεις σε αυτή την κατάσταση, ήμασταν συντετριμμένοι. Ξεκίνησε να σκέφτεται διαφορετικά πώς να κινείται τριγύρω, και έμαθε τρόπους προκειμένου να ανταπεξέλθει, περπατώντας τριγύρω. Έγινε επίσης λίγο πιο ήσυχος με την πάροδο του χρόνου και όχι τόσο εξωστρεφής, αλλά ανέκτησε σιγά-σιγά την αυτοπεποίθηση του.

 

Χ: Από την δικιά σας μεριά, αλλά και από αυτή των συγγενικών προσώπων, πόσο δύσκολο ήταν να αποδεχθείτε την συγκεκριμένη κατάσταση στο πρώιμο στάδιο της;

J: Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ. Όταν οι γιατροί μου είπαν ότι ο Mikey θα γινόταν τυφλός, είχε ακόμη εντελώς το «φως» του, έτσι σκέφτηκα ότι έκαναν λάθος. Σιγά-σιγά άρχισε να χάνει την όραση του και σε εβδομαδιαία βάση μπορούσαμε να τον δούμε να δυσκολεύεται, κάτι με το οποίο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμβιβαστούμε.

Αλλά κάθε εβδομάδα δεν γνωρίζαμε εάν η όραση του θα σταθεροποιηθεί, ή θα συνεχίσει να επιδεινώνεται. Έτσι κάθε εβδομάδα ήταν σαν βασανιστήριο για να δούμε τι θα συμβεί στην συνέχεια. Καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, η όραση του χειροτέρευε και χειροτέρευε μέχρι που έγινε τελείως τυφλός. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την τραγωδία, απλά θέλουμε ο γιος μας να ξανά δει εμάς και την ομορφιά αυτού του κόσμου.

 

Χ: Αφότου η κατάσταση του Mikey επιδεινώθηκε ραγδαία, σε ποιο βαθμό άλλαξε η καθημερινότητα τόσο του ίδιου όσο και των αγαπημένων του προσώπων; 

J: Ο Mikey προσαρμόστηκε πολύ καλά, και απλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε πράγματα ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει. Πρέπει επίσης να φροντίσουμε να διατηρήσουμε το σπίτι σε τάξη χωρίς εμπόδια όπου δεν πρέπει να υπάρχουν προκειμένου να μην έχει ατυχήματα. Οπουδήποτε πηγαίνει ο Mikey, μαθαίνει πολύ προσεκτικά την διάταξη και θυμάται τον δρόμο του παντού. Η μνήμη του έχει βελτιωθεί δραματικά.

 

Χ: Με μια απλή ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Mikey μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι πράγματι διαθέτει πλούσιο ταλέντο. Ποιοι είναι οι στόχοι του στο χώρο του ποδοσφαίρου; Επιθυμεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό στο μέλλον;

J: Ποιοι είναι οι στόχοι του στο ποδόσφαιρο; Ο Mikey είναι αποφασισμένος να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αγγλία, με την οποία προπονείται τώρα, και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της.

Εάν θέλει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο κοντινό μέλλον; Ναι, φυσικά. Το απόλυτο όνειρο του είναι να έχει την όραση του πίσω και να αγωνιστεί για την Arsenal.

 

Χ: Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν είναι αρκετή ευαισθητοποιημένη σε πολλά θέματα που αφορούν τις μειονότητες, πόσο μάλλον όσο έχει να κάνει σχέση με το ποδόσφαιρο τυφλών. Τι ισχύει για την Αγγλία και γενικότερα για το Ηνωμένο Βασίλειο;

J: Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας και είμαστε απόλυτα ευγνώμονες για την ευκαιρία που έχει τώρα ο Mikey. Αλλά όπως είπα, ο κύριος στόχος μου είναι να ξανά δει ο γιος μου, αυτό είναι μόνο που θέλω, οτιδήποτε άλλο είναι ένα «μπόνους».

Γι’αυτό οι άνθρωποι δεν πρέπει να παίρνουν τα πράγματα τόσο απλά όσο τα θεωρούν δεδομένα.

 

 

Χ: Από πότε ξεκίνησε να υποστηρίζει την Arsenal και γιατί; Επίσης ποιος είναι ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής γενικότερα; Ποιον έχει σαν πρότυπο;

J: Ο Mikey πάντα υποστήριζε την Arsenal εξαιτίας μου. Είμαι μακροχρόνιος φίλος της Arsenal, αλλά μόλις ο Mikey ήταν αρκετά μεγάλος για να καταλάβει το ποδόσφαιρο, γύρω όταν ήταν τριών χρονών αγάπησε το ποδόσφαιρο και την Arsenal.

Επίσης έχει μερικούς αγαπημένους παίκτες τώρα που έχει συναντήσει τόσους πολλούς από αυτούς. Ο Aubamayeng, o Lacazette, o Ozil, και φυσικά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έχουμε συναντηθεί μερικές φορές.

Ποιον θαυμάζει περισσότερο και γιατί; Ο Mikey θέλει να σκέφτεται τον εαυτό του ως επιθετικό, οπότε εκ φύσεως θαυμάζει τους επιθετικούς της Arsenal, παρά το γεγονός ότι δεν τους έχει δει ποτέ. Αλλά θα έλεγε ότι ο καλύτερος του φίλος είναι ο Σωκράτης που είναι πραγματικά ένας ωραίος και αγαπητός τύπος.

 

Χ: Είναι γνωστό ότι ο Mikey αγωνίζεται με τα χρώματα της Tottenham, δηλαδή την μισητή αντίπαλο της Arsenal, την οποία και υποστηρίζει. Έχει αντιληφθεί την κόντρα που επικρατεί ανάμεσα στις δύο ομάδες;

J: Ναι, φυσικά, καταλαβαίνει πλήρως την αντιπαλότητα και «πειράζονται» με τους φίλους του στο σχολείο.

 

Χ: Πριν μερικούς μήνες, ο Mikey συναντήθηκε με τον «δικό μας» Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Τι εντύπωση διαμόρφωσε για τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας και επίσης έχουν κρατήσει επαφή μέχρι και σήμερα;

J: Ναι διατηρούμε επαφή, και ο Σωκράτης μας προσκάλεσε στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα, έτσι ώστε ο Mikey και τα παιδιά του να μπορούν να παίξουν μαζί.

Ο Σωκράτης αγάπησε πραγματικά τον Mikey και τον άγγιξε η ιστορία του, η αποφασιστικότητα του, το θάρρος και η ανθεκτικότητα (αντοχή) του να μην εγκαταλείψει ποτέ και να συνεχίσει. Ο Σωκράτης έχει «μαγευτεί» από το ταλέντο του Mikey.

 

Χ: Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Mikey πηγαίνει σε ένα ελληνικό σχολείο στην Αγγλία, προκειμένου να διδαχθεί την ελληνική γλώσσα. Σε τι επίπεδο βρίσκονται τα ελληνικά του και επίσης ποιο είναι το αγαπημένου του φαγητό;

J: Τα ελληνικά του βελτιώνονται αργά (η μητέρα του είναι Γαλλίδα) οπότε δεν τα μιλάει πάντα στο σπίτι του, αλλά λατρεύει το ελληνικό σχολείο και ιδιαίτερα τον ελληνικό χορό. Αν και δεν μπορεί να δει, πάντα οδηγεί την τάξη του στο χώρο καθώς μαθαίνει τις χορευτικές κινήσεις με τον καλύτερο τρόπο και έχει πολύ καλό ρυθμό.

Τα αγαπημένα του φαγητά είναι η σούβλα, η πίτα με ταραμοσαλάτα, τα μακαρόνια του φούρνου (παστίτσιο), το καλαμάρι, οι ντολμάδες.Έχει μεγάλη αγάπη για την ελληνική κουζίνα!

 

Χ: Τέλος, ποια είναι η επαφή του με το ελληνικό ή το κυπριακό ποδόσφαιρο; Υποστηρίζει κάποιον σύλλογο από αυτές τις δύο αδερφικές χώρες;

J: Είναι εύλογο ότι δεν γνωρίζει πολλά, αλλά του αρέσει ο ΑΠΟΕΛ, καθώς του έδειξαν αρκετή αγάπη και υποστήριξη και τον συνάντησαν προκειμένου να του δώσουν δώρα που ήταν πολύ ωραία.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον John Poulli για τον πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας. 

Ολόκληρη η συντακτική ομάδα του eyap.gr εύχεται ολόψυχα ότι καλύτερο στον «μικρό μαχητή» Mikey αλλά και στα αγαπημένα του πρόσωπα. 

 

*Μπορείτε πολύ εύκολα να απολαμβάνετε την καθημερινότητα αλλά και τις σημαντικότερες στιγμές του Mikey στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του: 

  1. Instagram: mikeypoulli
  2. Twitter: @mikeypoulli
  3. Facebook: Mikey Poulli
  4. YouTube: Mikey Poulli