Μούντρικ: Μεγάλο ποσό από τη μεταγραφή του θα πάει στο ουκρανικό μέτωπο!

Ο πρόεδρος της Σαχτάρ δήλωσε πως πρόκειται να δωρίσει 22.000.000 λίρες από τη μεταγραφή του Μούντρικ στην Τσέλσι στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας.

Μεγάλο ποσό από τις 88.5 εκατομμύρια λίρες που εισέπραξε η Σαχτάρ για τη μεταγραφή του Μούντρικ στην Τσέλσι θα διατεθεί στην πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, στο μέτωπο απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ουκρανικού συλλόγου, Ρινάτ Αχμέτοφ.

Πρόκειται για μια μεταγραφή που προκάλεσε πολλή κουβέντα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες η Τσέλσι κατάφερε να «κλέψει» τον 22χρονο Ουκρανό εξτρέμ από την Άρσεναλ, με τον Μπόελι να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καλύπτει την προσφορά που ήθελαν οι Ουκρανοί – κάτι που δεν έκαναν εδώ και καιρό οι «Κανονιέρηδες» – παρά την έκδηλη επιθυμία του Μούντρικ να αγωνιστεί στην Άρσεναλ.

Σύμφωνα με τον Αχμέτοφ, μεγάλο ποσό (περίπου το 1/4) από αυτή τη μεταγραφή-ρεκόρ για το ουκρανικό ποδόσφαιρο, θα διατεθεί σε ένα πρότζεκτ με όνομα «Heart of Azovstal» που έχει ως στόχο την υποστήριξη των στρατιωτών που προστατεύουν την Μαριούπολη και τις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον πολιτισμένο κόσμο που βοήθησε την Ουκρανία (στον πόλεμο με τη Ρωσία). Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να μιλάμε για ουκρανικό ποδόσφαιρο χάρη στον ουκρανικό στρατό, τον ουκρανικό λαό και την απίστευτη βοήθεια από όλον τον πολιτισμένο κόσμο», ανέφερε ο Αχμέτοφ.

Όσον αφορά τη μετακίνηση του Μούντρικ από τη Σαχτάρ στην Τσέλσι, ο πρόεδρος των Ουκρανών δήλωσε πως έχει «ανάμεικτα συναισθήματα». Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν το έχω κρύψει ότι όνειρό μου είναι να κερδίσουμε ευρωπαϊκούς τίτλους. Αυτό σημαίνει ότι παίκτες σαν τον Μούντρικ πρέπει να βρίσκονται στην ομάδα μας, στο ουκρανικό πρωτάθλημα και θα έπρεπε να κερδίζουμε ευρωπαϊκούς τίτλους με τέτοιους ποδοσφαιριστές».

«Δυστυχώς, αυτό πλέον είναι απίθανο πλέον, καθώς η Ουκρανία δίνει την φρικτή και άδικη μάχη που ξεσπάσει απέναντί μας από την ρωσική κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο Αχμέτοφ.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

Ο πρόεδρος της Σαχτάρ διευκρίνησε πως χρήματα από τη μεταγραφή του Μούντρικ θα δοθούν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη και την ικανοποίηση ειδικών αιτημάτων, με στόχο τη βοήθεια των στρατιωτών της Μαριούπολης και τις οικογένειες των Ουκρανών που πέθαναν πολεμώντας.

«Οι πράξεις γενναιότητας τους είναι μοναδικές στη σύγχρονη ιστορία», ανέφερε ο Αχμέτοφ χαρακτηριστικά, προσθέτοντας επίσης πως η Σαχτάρ θα δώσει φιλικό αγώνα με την Τσέλσι στην Donbass Arena της Ουκρανίας.