Μπουκάγιο Σάκα: Χρηματοδότησε 120 επεμβάσεις παιδιών

Ο Μπουκάγιο Σάκα μέσω της οργάνωσης BigShoe, βοήθησε στη χρηματοδότηση 120 χειρουργικών επεμβάσεων που άλλαξαν τη ζωή για παιδιά στη Νιγηρία.

Ο Μπουκάγιο Σάκα δεν ξεχνάει την καταγωγή των γονιών του συνεισφέροντας σε φιλανθρωπίες. Αμφότεροι οι γονείς του κατάγονται από την Νιγηρία, και έτσι σε συνεργασία με φιλανθρωπικό ίδρυμα BigShoe, χρηματοδότησε εγχειρήσεις 120 παιδιών. Οι επεμβάσεις αυτές έγιναν τον προηγούμενο μήνα στο Κάνο της Νιγηρίας. Το Κάνο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας και η φτώχια αφορά πολλά παιδιά στην περιοχή.

Τα χειρουργεία στέφθηκαν με επιτυχία, χάρη σε μια ομάδα πέντε γιατρών που περιέθαλψαν και φρόντισαν τα παιδιά. Οι ενέργειες του παίχτη αφορούν ασθένειες όπως οι βουβωνοκήλες ή οι όγκοι του εγκεφάλου.

Ακολούθησέ μας στο Instagram για ακόμη περισσότερο υλικό από τα αγγλικά γήπεδα!

Με αφορμή το πρότζεκτ αυτό, ο σταρ της Άρσεναλ μίλησε για την φιλανθρωπική του δράση. «Αισθάνομαι ευλογημένος που βρίσκομαι σε μια θέση όπου μπορώ να συνεισφέρω στο να κάνω τη ζωή των παιδιών ευκολότερη και καλύτερη μέσω αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων», είπε ο Σάκα.

«Ακόμα νιώθω πολύ συνδεδεμένος με τη Νιγηρία. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου για να έχω θετικό αντίκτυπο όπου μπορώ. Πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα της BigShoe που το έκανε αυτό δυνατό», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, λέγοντας: «αν μπορώ να κάνω οτιδήποτε για να βοηθήσω, θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό, ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Με κάνει χαρούμενο όταν βλέπω τα παιδιά χαρούμενα και τους γονείς τους χαρούμενους. Θέλω να κάνω όλο και περισσότερα και να βοηθήσω όσα περισσότερα παιδιά μπορώ».

Ο 21χρονος θα ταξιδέψει στο Κατάρ με την εθνική Αγγλίας. Τα «Τρία Λιοντάρια» αντιμετωπίζουν το Ιράν την Δευτέρα, έχοντας ελπίδες να γυρίσουν με το τρόπαιο. Φέτος αποτελεί αδιάσπαστο κομμάτι της «μηχανής» του Αρτέτα, όμως ο νεαρός δείχνει την κλάση του και εκτός γηπέδων.

Διαβάστε ακόμα: Επιστροφή του Μάικ Άσλεϊ στο αγγλικό ποδόσφαιρο