Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος αποκλειστικά στο eyap.gr!

«Ενός καλού μύρια έπονται» λέει η δική μας, η ΕΥΑΠίτικη, η ρήση, αφού μετά από τις συνεντεύξεις των Μανώλη Σφακάκη, Μιχάλη Τσόχου, αλλά και φυσικά της Χριστίνας Βραχάλη, ακολουθεί ο αγαπημένους του χώρου για τον Κώστα Λουγιάκη, Δημήτρης Γρηγορόπουλος!

 

Είναι βέβαιο πως όσοι ασχολείστε με τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ακούτε συχνά ραδιόφωνο ή χρησιμοποιείτε αθλητικές εφημερίδες για την ενημέρωση, κάπου θα έχετε ακούσει ή κάπου θα έχετε διαβάσει τα γραπτά του συγκεκριμένου κυρίου. Αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους και πετυχημένους αθλητικογράφους της Ελλάδας, με κύρια χαρακτηριστικά του την ψυχραιμία, αλλά και την γνώση του «πάνω» στο κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Όπως λέει και ο ίδιος σε σχετική ερώτηση που του κάναμε, μπήκε στον χώρο της αθλητικογραφίας μάλλον… τυχαία, ξεκινώντας από τον «Φίλαθλο», ένα «σχολείο» για τον ίδιο, αφού εκεί πέρασε τα πρώτα δέκα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας. Στην συνέχεια εργάστηκε στον «Πρωταθλητή», ενώ έχει περάσει και για έξι χρόνια από την κρατική τηλεόραση. Αυτήν την στιγμή, αρθρογραφεί στο gavros.gr, ενώ μπορείτε να τον ακούσετε ζωντανά και από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Sport 24 Radio 103.3, στην εκπομπή «Ξέρεις από μπάλα;» με τον Χρήστο Σούτο, τον Βαγγέλη Αρναούτογλου, τον Σπύρο Καβαλιεράτο και τον Γιάννη Κουβόπουλο, Δευτέρα έως Πέμπτη 23:00-02:00 και Κυριακή 00:00-03:00.

 

Ο Δημήτρης Γρηγορόπουλος, στα αριστερά της παραπάνω φωτογραφίας.

 

Αφού σας δώσαμε να… καταλάβετε τι εστί Δημήτρης Γρηγορόπουλος, ας περάσουμε λοιπόν στο «κυρίως πιάτο»! Ο δικός μας #KostasL ήρθε σε επικοινωνία μαζί του το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής (22/02), με τον ευγενέστατο κύριο Γρηγορόπουλο να δέχεται άμεσα να απαντήσει στις ερωτήσεις του!

Πώς αντιμετωπίζεται ένας «δύσκολος» ακροατής; Πώς έγινε φίλαθλος της Liverpool; Πώς ένιωσε στο πασίγνωστο γκολ του θρυλικού Steven Gerrard απέναντι στην ακόμη πιο μεγάλη αγάπη του, τον Ολυμπιακό; Οι άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Δημήτρη Γρηγορόπουλου στην συνέντευξη που ακολουθεί!

 

Κ: Αρχικά, μια ομολογουμένως τετριμμένη, όσο όμως και απαραίτητη ερώτηση για τους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με την αθλητικογραφία. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε στον συγκεκριμένου χώρο; 

Δ: Δεν με ώθησε κάτι ιδιαίτερο. Ούτως ή άλλως στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας σπούδασα, που δεν είχε εξειδίκευση για αθλητικό ρεπορτάζ. Εντελώς τυχαία μπήκα στο χώρο, από μία γνωριμία που με βοήθησε να πάω στον «Φίλαθλο».

 

Κ: Έχετε εργαστεί σε διάφορα μέσα στην καριέρα σας. Ραδιόφωνο, εφημερίδες, αθλητικά sites. Μέσω αυτών έχετε έρθει «αντιμέτωπος» με θετικές, αλλά και αρνητικές κριτικές. Πώς αντιμετωπίζεται μία αρνητική κριτική, ένας κακός σχολιασμός ή ένας «δύσκολος» ακροατή