Ο εις τριπλούν Γερμανικός «εφιάλτης» του 2002

Το eyap.gr θυμάται μία ασυνήθιστη και αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική ιστορία από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της σεζόν 2001-2002.

 

Δεν είμαστε λίγοι αυτοί που, ελλείψει συνδρομητικής τηλεόρασης στα σπίτια μας (και επομένως χωρίς τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τα παιχνίδια της Premier League κάθε Σαββατοκύριακο), αρχίσαμε στην αυγή της νέας χιλιετίας να υποστηρίζουμε την αγαπημένη μας ομάδα, παρακολουθώντας την στο Champions League. Arsenal, Liverpool, Manchester United και αργότερα Chelsea απέκτησαν ουκ ολίγους φίλους στη χώρα μας χάρη σε κάποια αξέχαστα βράδια που προσέφεραν με τη συνεχή συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση.

Υπήρξαν, παρόλα αυτά, στιγμές που οι προαναφερθέντες σύλλογοι θα ήθελαν να ξεχάσουν. Ορισμένες από αυτές συνέβησαν μαζεμένες τη σεζόν 2001-2002 και είχαν, μάλιστα, έναν κοινό παρονομαστή. Τι το αξιοσημείωτο συνέβη όμως τότε;

 

 

Arsenal, Liverpool και Manchester United, οι τρεις κατά τεκμήριον σπουδαιότερες ομάδες διαχρονικά στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αποκλείστηκαν διαδοχικά από τον ίδιο σύλλογο. Δεν μιλάμε, μάλιστα, για κάποιο από τα γνωστά Ευρωπαϊκά μεγαθήρια της εποχής (Real Madrid, Bayern Munich, Milan), αλλά για την άσημη μέχρι τότε Ευρωπαϊκά Bayer Leverkusen.

Ναι, μια ομάδα που έχει χλευαστεί κατά κόρον από τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, και ιδιαίτερα τους Γερμανούς. Μια ομάδα που έχει χαρακτηριστεί ως Neverkusen ή Neverkuppen για την ικανότητά της να ΜΗΝ κατακτά τίτλους ούτε με αίτηση, φτάνοντας πολλές φορές στην πηγή αλλά μην πίνοντας νερό, έκανε κάτι που θα ζήλευαν πολλοί (μεγαλύτεροι από αυτήν σύλλογοι).

Για να γίνει πιο κατανοητό το κατόρθωμα της Γερμανικής ομάδας, αρκεί να αναφέρουμε ότι, αφού πέρασε ως δεύτερη την πρώτη φάση των ομίλων, τερματίζοντας κάτω από τη Barcelona και πάνω από Lyon και Fenerbahce, κληρώθηκε στη δεύτερη φάση των ομίλων με Arsenal, Juventus και La Coruna.

 

Πρώτη στάση: Λονδίνο

 

 

Μια Arsenal που εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Αγγλία με 87 βαθμούς και +7 από τη δεύτερη Liverpool, καθώς και το FA Cup. Μια Juventus που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας στο τέλος της σεζόν (άσχετα αν για να γίνει αυτό χρειάστηκε η αυτοκτονία της πρωτοπόρου μέχρι τότε Inter την τελευταία αγωνιστική). Μια Deportivo La Coruna που κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας μέσα στο Bernabeu με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Real Madrid και της χάλασε τη φιέστα για τη συμπλήρωση 100 χρ