Ο Jorrin John μιλάει αποκλειστικά στο eyap.gr

Το Eyap.gr συνάντησε τον Jorrin John και σας παρουσιάζει την όμορφη ιστορία του. Ενός νεαρού Άγγλου που από τις ακαδημίες της Leicester, βρέθηκε στην Ταϊλάνδη και πλέον στην Καμπότζη για λογαριασμό της Phnom Penh Crown.

 

Ο Jorrin John γεννήθηκε στο Leicester της Αγγλίας στις 6 Νοεμβρίου 1991. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ποδοσφαιριστής από τις ακαδημίες της Aston Villa και στη συνέχεια μεταπήδησε σε αυτές της Leicester. Δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα των «Αλεπούδων», με αποτέλεσμα να αφήσει την Αγγλία για την Ταϊλάνδη σε ηλικία 19 ετών. Οι Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου «συνάντησαν» τον Jorrin John και ο 26χρονος μας αφηγήθηκε όλα όσα έχει αποκομίσει από την μέχρι τώρα πορεία του ως ποδοσφαιριστής.

 

Jorrin John

 

Ε: Λοιπόν Jorrin, πως πάνε τα πράγματα στην Καμπότζη;

J:  Μέχρι στιγμής πάνε όλα εξαιρετικά. Ξεκινήσαμε στο πρωτάθλημα με νίκη και ελπίζουμε πως φέτος θα είμαστε πρωταθλητές.

Ε: Αυτό είναι εξαιρετικό. Ξεκίνησες από την Aston Villa και την Leicester και αποφασίζεις να μετακομίσεις στην Ταϊλάνδη. Ποίο ήταν το επίπεδο του πρωταθλήματος εκεί;

J: Είναι ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα. Ίσως το καλύτερο στην Νοτιοανατολική Ασία. Ελπίζω να επιστρέψω εκεί στο τέλος της σεζόν αλλά προς το παρών είμαι επικεντρωμένος στην Phnom Penh.

Ε: Το επίπεδο στην Καμπότζη; Υπάρχουν διαφορές από την Ταϊλάνδη;

J: Υπάρχει μεγάλη διαφορά, αλλά το στυλ παιχνιδιού είναι ίδιο. Στην ομάδα έχουμε πολλούς νέους παίκτες και μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνουν.

 

Jorrin John

 

Ε: Μετά το πέρασμα σου από την Ταϊλάνδη γύρισες πίσω στην Αγγλία ενώ πέρασες και από την Σλοβενία. Η Ταϊλάνδη σε βοήθησε να εξελιχθείς, δεδομένου ότι είχες πάρει πολλά παιχνίδια με την Suphanburi και την Nonthanburi;

J: Με βοήθησε πάρα πολύ. Βέβαια έγινα και πολύ πιο ανθεκτικός, καθώς παίζαμε σε συνθήκες πολύ ζεστού καιρού. Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι πιο αργό από την Αγγλία σε ρυθμό και έχει να κάνει κυρίως περισσότερο με την κατοχή της μπάλας.

Ε: Μετά την εξαιρετική διετία στην Ταϊλάνδη και τις καλές εμφανίσεις με την Corby και την Nuneaton ήρθε η κλήση από την εθνική ομάδα της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Πώς ήταν σαν συναίσθημα;

J: Δεδομένου ότι είχα ρίζες από εκεί, επέλεξα να εκπροσωπήσω την χώρα αυτή και παίζοντας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 είναι κάτι που με γεμίζει υπερηφάνεια. Μάλιστα, εκείνη την χρονιά είχαμε κάνει ιστορική πορεία φτάνοντας στον τελευταίο γύρο και ήμασταν μια ανάσα από την Βραζιλία.

Ε: Τέλος, έχεις κάποια μελλοντικά σχέδια; Είπες ότι θες να γυρίσεις στην Ταϊλάνδη. Κάτι άλλο που θες να κάνεις;

J: Να φτάσω όσο ψηλά μπορώ. Παιχνίδι με παιχνίδι δουλεύω, έχω τον προπονητή που είναι επίσης Άγγλος, και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα παίξουμε και στο Ασιατικό Κύπελλο (κάτι σαν το Ασιατικό Champions League, αλλά παίζουν ομάδες από πρωταθλήματα χαμηλότερης κατάταξης).

Ε: Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα και σε εσένα. Καλή τύχη και ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Συντάκτης: Φάνης Αγριτέλλης